FILM

 

 

 

Izobraževanje

 

 

 

Filmski in video seminar / laboratorij

 

 

 

PREDAVATELJI

 

Izbrani, inovativni domači in tuji strokovnjaki in avtorji z različnih področij filma, umetnosti, znanosti, politike, družbe, ki prinašajo v seminarski inkubator nove poglede, presežno vrednost, razmišljanja izven standardnih okvirov in udeležencem ponujajo izjemnje priložnosti novih pogledov, novih izkušenj...

 

Ana Lasić, beograjska dramaturginja in scenaristka več realiziranih film in tv dram, avtorica več uspešnih odrskih komadov, bo vodila dramatuški in scenaristični studio, sodelovala pri razvoju in doktoriranju scenarističnih besedil, iskanju tem, dramatuškem strukturiranju zgodbe etc.
Ana Lasić predava scenaristiko, razvoj scenarija, filmske zgodbe, dramaturgijo, avtorske poetike, dramsko strukturo filma.

 

Radovan Čok, izjemen slovenski direktor fotografije in snemalec, poznavalec sodobnih trendov v filmski fotografiji, človek z izjemno vizualno kulturo in obsežnim znanjem, za svoje delo kot direktor fotografije večkrat nagrajen z najvišjimi priznanji.

Na seminarjih Radovan Čok predava kamero, vizualno naracijo, scensko tehniko, vodi kamermansko delavnico, lučni studio in je mentor študijskih filmov.


Boris Palčič, avtor celovečernega, nagrajenega filma PREHOD, številnih kratkih in dokumentarnih filmov
predava filmsko režijo, postavitev scene, kontinuiteto, je mentor študijskih produkcij in analiz.

Boštjan Vrhovec, filmski, televizijski in gledališki režiser in producent, avtor številnih celovečernih in kratkih filmov, tv dram, asistent režije pri z Oskarjem nagrajenem filmu NO MANS LAND
predava filmsko režijo, postavitev scene, geografijo scene, kontinuiteto v filmu, je mentor študijskih produkcij.


Janez Zalaznik, akademski slikar in likovni teoretik
predava likovno kompozicijo, kompozicijo kadra, strukturo kadra.


Boris Petkovič, filmski režiser in avtor video projektov, nagrajevan doma in v tujini, inovativen in provokativen avtor, ki v zadnjem času gotovo pomeni eno izmed redkih perspektivnih avtorskih imen na slovenski sceni vodi na seminarju kreativno režijsko delavnico, sodeluje pri razvoju projektov in razvoju scenarija.


Miha Klep, tehnični sodelavec, predava in vodi vaje I s kamero, seznanjanje s tehničnimi osnovami snemanja, rokovanja s kamero,scensko tehniko etc.

 

 


Jovan Jovanović