FOLKLORNA DEJAVNOST /PRIREDITVE /DRŽAVNA SREČANJA


LE PLESAT ME PELJI 2014, 1. del

DRŽAVNO SREČANJE ODRASLIH FOLKLORNIH SKUPIN

Beltinci, 27. 7. 2014

 

Povsod po Sloveniji je deževalo, v beltinskem parku pa so folklorniki dež očitno odgnali in v nedeljo, 27. 7. 2014 se je tako na prvem delu državnega srečanja odraslih folklornih skupin, z naslovom Le plesat me pelji, predstavilo osem izbranih folklornih skupin. Državno srečanje je pripravil  Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), skupaj s KUD Beltinci.


Letošnji program obeh delov državnega srečanja (2. del bo potekal v Sežani, 18. oktobra 2014) sta pripravili državni strokovni spremljevalki Klavdija Žabot in Nina Volk, na podlagi ogleda posnetkov nastopov skupin z območnih srečanj po celi Sloveniji, ki so dosegle državno raven. Državni strokovni spremljevalki sta za prvi del Le plesat me pelji v Beltincih izbrali 8 zanimivih in kakovostnih odrskih postavitev naslednjih skupin:
Kulturno društvo Celjska folklorna skupina; Mladinska folklorna skupina Karavanke; Folklorna skupina Dragatuš; Folklorna skupina KD »Marko«,
Beltinci;
Folklorna skupina Klas, PD Horjul; Folklorna skupina Leščeček, KD »Slavko Osterc«, Veržej; Odrasla folklorna skupina Karavanke; Mlajša odrasla folklorna skupina FD Lancova vas.


Uvodni pozdrav in dobrodošlico nam je zaželela Folklorna skupina KUD Beltinci z odrsko postavitvijo Naši Muzikaši, v revialnem delu pa se je predstavil Folklorni ansambel Komárňan iz Slovaške.


Na prireditvi je bila podeljena tudi Maroltova plaketa in Maroltova listina. Plaketo je prejela Malči Možina, prejemnica listine pa je bila Folklorna skupina Dragatuš.

 
Izbrane skupine in njihove odrske postavitve je spremljala tričlanska strokovna komisija v sestavi Klemen Dovč (predsednik), Saša Krajnc (član) in Tanja Drašler (članica), ki je dvema skupinama podelila posebna priznanja in pohvale.   

  •  

  • Za domišljeno odrsko pripoved
    je zlato priznanje s pohvalo prejela
    FOLKLORNA SKUPINA KLAS, PD HORJUL

  • Za dovršeno postavitev in izvedbo
    je zlato priznanje s pohvalo prejela
    FOLKLORNA SKUPINA LEŠČEČEK, KD »SLAVKO OSTERC«, VERŽEJ

 

 

Prvi del srečanja v Beltincih je namenjen predstavitvi zanimivih programov odraslih folklornih skupin, na 2. delu srečanja pa se predstavijo odrasle folklorne skupine, ki kakovostno poustvarjajo plesno in z njim povezano izročilo ali pa oblikujejo svoj program na nov, stroki primeren in inovativen način.

 

LE PLESAT ME PELJI 2014, 2. del

Sežana, 18. 10. 2014

 

 

Dodatne informacije

 

 

 

 

Tjaša Ferenc
folklorna dejavnost
T: (01) 2410 533
F: (01) 2410 536
E: tjasa.ferenc@jskd.si

     
 

 

 

 

Franci Cotman

strokovni sodelavec za alternativno in multimedijsko dejavnost
Tel: 01/ 2410 523
Faks: 01/ 2410 510
E-pošta: franci.cotman@jskd.si

 

 

 

 

Program srečanja

Fotogalerija srečanja

 

Nazaj na prireditve

 

LE PLESAT ME PELJI 2014, 2. del

Sežana, 18. 10. 2014

 

 

2013

 

2012