FOLKLORNA DEJAVNOST /PRIREDITVE /DRŽAVNA SREČANJA

 

O prireditvi

 

V soboto, 22. 10. 2016, se je v dvorani II. slovenskega tabora v Žalcu predstavil drugi del najboljših folklornih skupin Slovenije. Na drugem delu državnega srečanja z naslovom Le plesat me pelji, ki sta ga pripravila Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) in njegovaobmočna izpostava Žalec, je nastopilo je sedem najboljših skupin, ki sta jih izbrali državni strokovni spremljevalki dr. Urša Šivic in Klavdija Žabot. Gledalce sta pozdravila podžupan občine Žalec Robert Čehovin in direktor JSKD mag. Igor Teršar.

Program skupin je spremljala in ocenjevala strokovna žirija v sestavi: Tanja Drašler, Petra Nograšek in mag. Simona Moličnik, ki je ob koncu prireditve dvema najboljšima podelila zlati priznanji s pohvalo.

V uradnem programu se je predstavilo sedem skupin: FS Račna - Kulturnega društva Franceta Prešerna, Mladinska FS 'Lintvar' - Kulturno društvo Skrinja Šentjur, FS 'Koleda' Velenje, FS Leščeček – Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej, mladinska skupina AFS Ozara - Kranj, FS Marko - Beltinci, AFS KUD Študent – Maribor.

V spremljevalnem programu je nastopila Glasbena skupina Makedonskega kulturnega društva »Ilinden«.

Vse skupine, ki so bile izbrane na državno srečanju in so uspešno prestale tristopenjski sistem selekcije, so prejele zlato plaketo, dve skupini pa sta si po mnenju žirije zaslužili še posebni pohvali. Za plesno izvedbo in koreografijo je zlato priznanje s pohvalo prejela AFS KUD Študent – Maribor, za najbolj prepričljivo uprizoritev v celoti pa je zlato priznanje s pohvalo prejela FS Leščeček – Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej.

 

 

Dodatne informacije

Katarina Šrimpf Vendramin

folklorna dejavnost JSKD

T: (01) 2410 533

F: (01) 2410 536

E: katarina.srimpf@jskd.si

 

 

 

 

Program srečanja

Fotogalerija srečanja

 

 

Seminar ob Le plesat me pelji
DELO V ODRASLIH FOLKLORNIH SKUPINAH
Žalec, 22. oktober 2016