INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA / SEZONA 2013/14

Naziv seminarja:

 

MUSICA CREATIVA

34. tradicionalni poletni godbeni tabor Zveze slovenskih godb

     

Kraj izvedbe:

 

Koper

Termin:

 

17.–24. avgust 2014

Mentorji:

 

Vanja Ivankovič, Mitja Dragolič, Pavel Kac, Miha Petkovšek, Jan Gričar, Aleš Klančar, Nikica Banjac, Iztok Babnik, Gerd Wensink, Mitja Tavčar

Cena:

 

Kotizacija znaša 150 € ali 230 € na osebo.

Rok prijave:
 

13. junij 2014

 

 

Rok prijave: 13. junij 2014


KONCERTI

 

sobota, 23. avgust 2014, Titov trg, Koper
nedelja, 24. avgust 2014, Avditorij Portorož

 

Tradicija taborov, ki jih Zveza slovenskih godb organizira za mlade godbenice in godbenike, je dolga, saj se na njih vsako poletje zbirajo že več kot 30 let. V vsem tem času so organizatorji udeležencem ponudili številna nova znanja, izobraževanje pri vrhunskih, tako domačih kot tujih mentorjih in možnost delovanja na področju godbeništva na višji ravni.

Verjamemo, da boste ob tem izjemnem dogodku tudi letos lahko uživali v vrhunski glasbi in zaigrali skupaj z odličnimi mentorji! Umetniški vodja in dirigent bo priznani in mednarodno uveljavljeni nizozemski dirigent Jan Cober, ki bo ob pomoči vrhunskih in uveljavljenih mentorjev za posamezne sekcije z mladimi godbeniki na visoki strokovni ravni pripravil zahteven, a nedvomno privlačen koncertni program, s katerim boste nato nastopili na dveh koncertnih odrih. Sodelovanje s priznanim dirigentom bo za udeležence Musice creative gotovo neprecenljiva izkušnja in svojevrsten izziv, hkrati pa tudi prijeten poletni utrinek, ki se ga boste tudi zaradi bogatega spremljevalnega programa še dolgo spominjali.

 

ORKESTRI

 

SLOVENSKI MLADINSKI PIHALNI ORKESTER


dirigent: Jan Cober
priprava orkestra: Gregor Kovačič
težavnostna stopnja: 5-6

Orkester bo sestavljen iz 48 glasbenic in glasbenikov, ki bodo pod vodstvom maestra Jana Cobra delovali na najvišjem nivoju.

 

 

ORKESTER MUSICA CREATIVA


dirigent: Boštjan Dimnik
težavnostna stopnja: 3-4

Orkester je namenjen vsem, ki bi želeli izpopolnit svoje glasbeno znanje na inštrumentu, dobiti glasbene izkušnje in sodelovati v najrazličnejših komornih zasedbah.  

 

Razvrstitev članov v Slovenski mladinski pihalni orkester in Orkester Musica creativa bo glede na znanje in izkušnje prijavljenih opravljena prvi dan godbenega tabora.

 

 

OTROŠKI ORKESTER MUSICA CREATIVA


dirigenta: Gašper Salobir
težavnostna stopnja: 2

Mini orkester je namenjen mlajšim godbenicam in godbenikom, ki se spogledujejo z godbenim svetom. Orkester bo imel vaje samo v dopoldanskem času, popoldne pa bo rezervirano za sprostitev in zabavo.

 

 

MENTORJI

Flavta Vanja Ivankovič
Klarinet Mitja Dragolič
Oboa Pavel Kac
Fagot Miha Petkovšek
Saksofon Jan Gričar
Trobenta Aleš Klančar
Rog Nikica Banjac
Pozavna   Iztok Babnik
Bariton & tuba  Gerd Wensink
Tolkala Mitja Tavčar

 

 

PRIJAVA IN ČLANARINA

Prijavite se s priloženo prijavnico, ki jo pošljite na:

Zveza slovenskih godb, Pisarna Cerknica, Gerbičeva ulica 19, 1380 Cerknica ALI po elektronski pošti na info@zvezaslovenskih-godb.si najkasneje do 13. junija 2014.

Če je plačnik članarineustanova, mora prijavnico potrditi s podpisom odgovorne osebe in žigom.

 

Za člane ZSG
Članarina znaša 150,00 € na osebo.

Na prijavnico v ustrezno rubriko obvezno vpišite, v katero godbo ste včlanjeni. Za člane ZSG se štejejo tisti, ki so včlanjeni v matično godbo, vpisani v register ZSG in katerih matična godba ima do ZSG poravnane vse obveznosti.

Za nečlane ZSG
Članarina znaša 230,00 € na osebo.

 

Po prijavi boste na naslov plačnika prejeli račun za plačilo članarine. Po plačilu boste udeleženci po pošti prejeli podrobnejši program tabora z okvirnim urnikom aktivnosti ter notni material.

Zadnji rok za plačilo članarine je 20. avgust 2014. Že vplačani znesek vrnemo le ob predložitvi zdravniškega potrdila.

 

 

BIVANJE (prenočišče in prehrana)

 

Udeležencem predlagamo bivanje v Dijaškem in študentskem domu Koper, kjer so vsem na voljo triposteljne sobe in trije obroki na dan. Polni penzion za člane Musice creative znaša 24,00 € na dan + doplačilo turistične takse (do 18. leta 0,50 €/dan, starejši od 18 let 1,01 €/dan).

V primeru, da želite bivati v domu, to ustrezno označite na prijavnici in v ZSG bomo poskrbeli za rezervacijo namestitve, ki je nato obvezujoča. Plačilo bivanja prijavljeni urejajo sami – možno je plačilo na recepciji dijaškega doma ob začetku bivanja ali predložitev naročilnice v primeru, ko bivanje plača društvo, podjetje ipd.

Dijaški in študentski dom Koper
Cankarjeva 5, 6000 Koper
Tel: 05 66 26 250; e-pošta: dd.koper@guest.arnes.si

 

DODATNE INFORMACIJE

Alenika Žnidaršič, tel.: 064 185 219, e-pošta: info@zvezaslovenskih-godb.si 

 

 

Vse informacije in prijavnica v elektronski obliki so dostopni tudi na naslednjih povezavah:
www.musicacreativa.weebly.com
www.zvezaslovenskih-godb.si
www.jskd.si
www.slovenski-godbenik.si


Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

 

 

PREDSTAVITVE DIRIGENTOV IN MENTORJEV

 

Slovenski mladinski pihalni orkester in Orkester Musica creativa

Nizozemski dirigent in klarinetist Jan Cober (1951) je študiral na konservatoriju v Maastrichtu, kjer je s Prix d'Excellence zaključil tako študij dirigiranja kot klarineta. Trenutno oboje poučuje v Tilburgu, Maastrichtu in Utrechtu ter kot stalni gost sodeluje na številnih mednarodnih festivalih (med drugim v Berlinu, Bostonu, Sydneyju in Valencii). Kot gostujoči dirigent že od leta 1980 sodeluje s številnimi orkestri po vsem svetu. Med letoma 2002 in 2008 je deloval kot šef-dirigent Pihalnega orkestra RBO (Rundfunk Blasorchester) iz Leipziga ter kot umetniški vodja Akademije za pihalne orkestre (Bläserakademie) v Sachnu, danes pa sodeluje z mestnim pihalnim orkestrom iz Madrida ter s švicarskim vojaškim orkestrom (Schweitzer Armeespiel). Na Nizozemskem in drugod po Evropi redno prireja tečaje dirigiranja, od leta 2006 tudi v okviru Dirigentske šole Zveze slovenskih godb.

Klarinetist in dirigent Gregor Kovačič (1977)je študij klarineta končal na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter se nato izpopolnjeval v New Yorku. Deloval je kot solist, komorni glasbenik (s skupino Clavimerata je med drugim prejel študentsko Prešernovo nagrado in posnel štiri zgoščenke) in kot član mnogih orkestrov (Opera SNG Maribor, Mariborska filharmonija, European Opera Orchestra idr.). Uspešno je zaključil Dirigentsko šolo Zveze slovenskih godb. Trenutno poučuje na glasbeni šoli Ravne na Koroškem, kjer vodi tudi pihalni orkester. Intenzivno se izpopolnjuje v dirigiranju; študira pri Janu Cobru na konservatoriju v Maastrichtu.

Klarinetist in dirigent Boštjan Dimnik (1977)je že med šolanjem solistično in v komornih sestavih uspešno nastopil na številnih tekmovanjih ter prejel študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Med drugim je sodeloval s simfoniki RTV Slovenija, z München Jugend Philharmonie in Orkestrom Slovenske vojske. Uspešno je zaključil Dirigentsko šolo Zveze slovenskih godb. Letos pa je diplomiral dirigiranje pri Janu Cobru na konservatoriju v Maastrichtu.

Flavtistka Vanja Ivanković (1980) je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani in leta 2012 tam zaključila tudi specialistični študij. Od leta 2003 poučuje flavto na Glasbeni šoli Sevnica, od leta 2007 je redno zaposlena kot flavtistka v Orkestru Slovenske vojske. Nastopa tudi kot solistka, med drugim je leta 2010 s Simfoniki RTV Slovenija izvedla Nielsenov Koncert za flavto in orkester.

Klarinetist Mitja Dragolič (1982) je študij klarineta zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Poučuje na glasbeni šoli v Grosupljem, hkrati pa veliko pozornosti posveča dirigiranju, ki ga študira pri Janu Cobru, pred tem pa je uspešno zaključil Dirigentsko šolo Zveze slovenskih godb. Izpopolnjuje se tudi na številnih mojstrskih tečajih. Vodi več glasbenih zasedb, s katerimi se je izkazal na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Oboist Pavel Kac (1988) je diplomiral v razredu Boža Rogelje na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter se med študijem udeležil tudi številnih mojstrskih tečajev. Uspešno je nastopil na tekmovanjih doma in v tujini ter sodeloval z mnogimi orkestri in komornimi sestavi. Deluje kot profesor oboe na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Fagotist Miha Petkovšek (1984) se je po maturi na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani leta 2003 vpisal na tamkajšnjo Akademijo za glasbo in na Mozarteum v Salzburgu ter istega leta zasedel mesto drugega fagotista v Slovenski filharmoniji. Med šolanjem se je izpopolnjeval na različnih seminarjih, uspešno nastopal na tekmovanjih ter sodeloval v mnogih komornih in večjih zasedbah.

Saksofonist Jan Gričar (1992) trenutno opravlja študij saksofona na magistrski stopnji pri profesorju Mihi Rogini, obenem pa se izpopolnjuje tudi v Franciji na Regionalnem konservatoriju v Versaillesu pri priznanem profesorju Vincentu Davidu. Kot solist ali komorni glasbenik nastopa na številnih glasbenih odrih po Sloveniji in Evropi. Je večkratni prejemnik najvišjih nagrad na različnih tekmovanjih.

 

Trobentač Aleš Klančar (1981) je začel igrati trobento v Glasbeni šoli Postojna. Po zaključenem šolanju na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani je študij nadaljeval na Akademiji za glasbo v Malmöju na Švedskem pri svetovno priznanem solistu in profesorju Håkanu Hardenbergerju, kjer je diplomiral leta 2005. Pogosto nastopa kot solist ali v komornih zasedbah, v zadnjem času pa sodeluje zlasti z mednarodnimi komornimi zasedbami in se posveča poučevanju mladih glasbenikov.

Rogist Nikica Banjac (1980) je svojo glasbeno pot začel na glasbeni šoli Postojna pri prof. Josipu Grgasoviću in prof. Rudolfu Kocmanu (1993- 1995). Končal je Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru in nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Jožetu Faloutu in prof. Boštjanu Lipovšku ter ga končal z odliko leta 2004. Znanje je izpopolnjeval tudi na glasbeni Akademiji v Kolnu (Nemčija) pri prof. Erichu Penzlu.

Pozavnist Iztok Babnik (1971) je leta 1994 diplomiral in leta 2005 zaključil specialistični študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Po diplomi je 13 let deloval kot pozavnist v Slovenski filharmoniji ter poučeval na glasbenih šolah v Piranu in Ilirski Bistrici. Danes je ravnatelj Glasbene šole Koper in dirigent Mladinskega pihalnega orkestra Piran, v katerem sodeluje že od leta 1983.

Baritonist Gerd Wensink (1984) je leta 2011 z odliko zaključil podiplomski študij na Artez konservatoriju v Zwolleju ter na konservatoriju v Groningenu vpisal še študij dirigiranja. Aktiven je kot solist v državnem mladinskem fanfarnem orkestru, kvartetu Tubaphonic ter različnih drugih zasedbah. Poleg koncertiranja tudi dirigira in poučuje.

Tolkalist Mitja Tavčar (1977) poučuje tolkala na glasbenih šolah v Novi Gorici in Postojni in kot mentor že vrsto let sodeluje na poletnih godbenih taborih. Tolkala je študiral na konservatorijih v Trstu in Adriji pri Benetkah, kjer je diplomiral tako iz klasične kot tudi jazzovske tolkalske igre.

 

Otroški orkester Musica creativa

Klarinetist in dirigent Gašper Salobir (1988) je študij klarineta zaključil pri Slavku Goričarju na ljubljanski Akademiji za glasbo. Med študijem se je izpopolnjeval še pri Matetu Bekavcu in Charlesu Neidichu. Vodi Laško pihalno godbo in obiskuje Dirigentsko šolo Zveze slovenskih godb pod mentorstvom Jana Cobra.

 

Prijavnica

 

Plakat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijavnica

Prijavnica /slovenska

 

Plakat