GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA / NOVICE

 

ISKANJE KONIČNIH MEDENINASTIH TROBIL

 

V Slovenijo med 8. in 11.3.2020 prihaja dr. Arnold Myers, raziskovalec in predavatelj na škotski univerzi v Edinburghu in višji znanstveni sodelavec na Kraljevem konservatoriju Škotske. Je najvišja svetovna strokovna avtoriteta na področju nauka o glasbilih – organologije. Doktoriral je na univerzi v Edinburghu z raziskavami akustično zasnovanih tehnik taksonomske klasifikacije medeninastih instrumentov. Svoje članke je objavil v New Grove Dictionary of Musical Instruments in knjigi, The Cambridge Companion to Brass Instruments in The British Brass Band: a Musical and Social History.  Je tudi soavtor glasbenih inštrumentov: Zgodovina, tehnologija in izvedba  - Instruments of Western Music (Oxford 2004). Trenutno sodeluje pri knjigi, The Science of Brass Instruments in ter pri Cambridge Encyclopedia of Brass Instruments.

Za potrebe nastajajoče knjige in enciklopedije bo tudi v Sloveniji opravil raziskavo med starejšimi medeninastimi koničnimi inštrumenti. Vse godbe naprošamo, da v svojih prostorih pogledajo za starejša konična trobila in jih v mesecu marcu pripeljejo v Ljubljano, kjer bo dr. Myers opravil skeniranje in fotografiranje inštrumentov ter raziskoval tudi njihove akustične zmožnosti.

Za več informacij ter dogovore o dostavi in preiskavi medeninastih koničnih trobilih se obrnite na Daniela Leskovica, daniel.leskovic@jskd.si, 01 24 10 532

DODATNE INFORMACIJE

 

 

Daniel Leskovic

producent za inštrumentalno glasbeno dejavnost

 

T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si