GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

SREČANJE BIG BANDOV SLOVENIJE

 

Marezige, 03.–04. 07. 2015

 

O FESTIVALU

 

Tudi v letošnjem letu smo, v sodelovanju z Marežganskim mladinskim društvom in Zvezo big bandov Slovenije,  z dvema jazz obarvanima večeroma obeležlii novo obletnico festivala big bandov MareziJazz, največjega in edinstvenega tovrstnega festivala pri nas in daleč čez meje. Vse večja priljubljenost dogodka, ki letos poteka že 11. leto, in iz leta v leto večje število obiskovalcev na oder MareziJazza poleg slovenskih pritegne različne mednarodne glasbene skupine.


Dvodnevni dogodek, ki ga glasbeni sladokusci lahko spremljajo tudi preko neposrednega prenosa na spletu, uživa visok ugled v strokovni javnosti ter predstavlja edinstveno priložnost za medsebojno druženje in izmenjavo izkušenj glasbenikov.


V okviru festivala se lahko željni novega znanja že 5. leto zapored udeležijo tudi dvodnevnega JAZZ SEMINARJA ZGRABI ZVOK, ki poteka pod vodstvom mednarodno priznanih glasbenikov.


Odličen ambient in izvrstne glasbene skupine tako vsakič znova pričarajo nepozabno MareziJazz doživetje, kar lahko letos preverite 4. in 5. julija, ko so se na odru zvrstile skupine:


Petek, 3 julij 2015, z začetkom ob 19.30:
Big Band Cerknica - BBC
Big Band Vrhnika
Big Tartini Band (Trst, IT)
Big Band Slovenske vojske
Roveri Big Band (Bologna, IT)

Sobota, 4. julij 2015, z začetkom ob 19.30:
Big Band Zagorje
Big Band Hrošči
Gone with the Swing (Gorica, IT)
Big Band Grosuplje
Jazz Punt Big Band