GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

SREČANJE BIG BANDOV SLOVENIJE

 

Marezige, 03.–04. 07. 2015

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, v sodelovanju z Zvezo Big Bandov Slovenije in Marežganskim mladinskim društvom, organizira v petek, 3. 7. 2015, in soboto, 4. 7. 2015, državni festival big bandov – MareziJazz 2015.


Kot vsako leto se z dvema jazz obarvanima večeroma obeleži novo obletnico festivala big bandov, MareziJazza, največjega in edinstvenega tovrstnega festivala pri nas in daleč čez meje. Festival iz leta v leto privablja večje število obiskovalcev, na oder MareziJazza poleg slovenskih pritegne različne mednarodne plesne orkestre. Dvodnevni dogodek, ki ga glasbeni sladokusci lahko spremljajo tudi preko neposrednega prenosa na spletu, uživa visok ugled v strokovni javnosti ter predstavlja edinstveno priložnost za medsebojno druženje in izmenjavo izkušenj glasbenikov.


Namen dvodnevnega festivala je predstaviti sestave big bandov in zmožnosti našega dela širšemu krogu populacije. Nastopajoče skupine se na festivalu predstavite s 45minutnim programom (minutaža je odvisna od števila prijav). Pogoj za sodelovanje je predstavitev vsaj ene avtorske skladbe.


Petkov in sobotni koncertni večer se začneta ob 19.30 v Marezigah.

 

Vabimo vse slovenske big bande, da se prijavijo na festival.

 

Prijavnica

 

 

Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si