PRIREDITVE INSTRUMENTALNA GLASBA

PRIREDITVE in SREČANJA
SEZONA 2014/15

 

 

MUSICA CREATIVA

Koncerta:

sobota, 22. avgust 2015, Izola
nedelja, 23. avgust 2015, Avditorij Portorož

Tradicija taborov, ki jih Zveza slovenskih godb organizira za mlade godbenice in godbenike, je dolga, saj se na njih vsako poletje zbirajo že več kot 30 let. V vsem tem času so organizatorji udeležencem ponudili številna nova znanja, izobraževanje pri vrhunskih mentorjih in možnost delovanja na področju godbeništva na višji ravni.

 

>> več informacij

 

 

9. FESTIVAL VETERANSKIH GODB

Mengeš, 26. september 2015, v sodelovanju z Zvezo slovenskih godb

Glasbeni uvod v mednarodni festival za tretje življenjsko obdobje. Na prireditvi sodelujoči dokazujejo, da so se v veteranskih godbah zbrali »z glasbo večno mladi«, ki so pri petdesetih (ali osemdesetih) letih še vedno zaljubljeni v glasbo in jih prav glasba ohranja mladostne in vedre kljub marsikaterim težavam. V Sloveniji deluje pet veteranskih godb, ki so regijsko organizirane. Številni godbeniki sočasno sodelujejo v lokalnih in veteranskih godbah.

 

>> več informacij

   

 

 

20. TEKMOVANJE SLOVENSKIH GODB V ZABAVNEM PROGRAMU ZA POKAL VINKA ŠTRUCLA

Ormož, 8. november 2015, v sodelovanju z občino Ormož in Glasbeno šolo Ormož

Tekmovanje slovenskih pihalnih orkestrov, ki spodbuja kakovostno rast zabavne glasbe za pihalne orkestre. Zabavno glasbo srečujemo na vseh godbenih nastopih, zato je prepoznavni glasbeni »znak« slovenskega godbeništva, in taka mora biti izvedena prav tako kakovostno kot koncertna glasba. Prireditev je strokovno spremljana in najboljšim v posamezni kategoriji je podeljen pokal, poimenovan po kralju slovenskih koračnic.

Prijave do 11. septembra 2015.

 

>> več informacij

 

 

 

Že izvedene prireditve
sezona 2014/2015

 

8. FESTIVAL MALIH INŠTRUMENTALNIH SKUPIN 2015

Dravograd, 4. 7. 2015

Festival malih inštrumentalnih skupin v Dravogradu je strokovno spremljani državni glasbeni festival za vse male inštrumentalne skupine (ne glede na uporabo inštrumentov - pihala, trobila, godala, inštrumenti s tipkami) iz Slovenije in zamejstva, z maksimalno 15 nastopajočimi člani. Osnovna ideja organizacije je sodelovanje manjših glasbenih sestavov ne glede na glasbeni slog (jazz, klasika, rock, narodna...).

>> več informacij

   

 

11. SREČANJE BIG BANDOV SLOVENIJE

Marezige, 3. – 4. julij 2015

MareziJazz je največji festival big bandov v Srednji Evropi, ki se vsako leto odvije v začetku junija z dvema izvrstnima jazz večeroma.

 

>> več informacij

   

 

35. SREČANJE TAMBURAŠEV IN MANDOLINISTOV SLOVENIJE – zaključna revija

Ljubljana, 21. maj 2015

Predstavili so se ljubiteljski sestavi, ki so bili najboljši na regijskih tekmovanjih tamburaških skupin in orkestrov.

Razpis 35. SREČANJE TAMBURAŠEV IN MANDOLINISTOV SLOVENIJE – zaključna revija

 

>> več informacij

   

 

35. TEKMOVANJE SLOVENSKIH GODB NA KONCERTNI TEŽAVNOSTNI STOPNJI in
5. DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADINSKIH PIHALNIH ORKESTROV

Maribor,  23.  – 24. 5. 2015

Tekmovanje slovenskih pihalnih orkestrov, ki spodbuja kakovostno rast in skrbi za razvoj slovenske ustvarjalnosti in poustvarjalnosti.

 

>> več informacij

 

   

 

 

 

 

ROCK VIZIJE 2015

Nova Gorica, 15.-16. 5 2015

Festival mladinskih skupin Slovenije. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostno mladinsko umetniško produkcijo in s tem vzpodbuditi njen razvoj in kakovostno rast.

  1. Na razpis se lahko prijavijo vse mladinske rock skupine in posamezniki, ki delujejo samostojno ali v okviru šole, kulturnih zavodov in kulturnih društev iz Slovenije in zamejstva oziroma vse skupine, v katerih so vsi člani ljubitelji. Starost nastopajočih praviloma ne sme presegati 26 let.

>> več informacij

   

 

2. FESTIVAL "TRUBAŠKIH" SKUPIN GAS BRASS

Žalec, sobota, 21. 3. 2015

Festival slovenskih trobilnih skupin. Najboljši bodo lahko nastopili avgusta na svetovno znani »trubaški« prireditvi v Guči.

 

>> več informacij

   

 

5. DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADINSKIH PIHALNIH ORKESTROV

Ljubljana, 18. 4. 2015


Tekmovanja spodbujajo kakovostno rast, pospešujejo in bogatijo proces izobraževanja, širijo zanimanje za godbeništvo ter krepijo pripadnost temu gibanju.

 

>> več informacij

   

 

REVIJA USTNIH HARMONIK / ORGLIC

Mokronog,  28.  2. 2015
Srečanje in tekmovanje glasbenikov na ustni harmoniki, ki na prireditvi nastopijo s prilagojenim, a vseeno kvalitetno izbranim in vsestranskim koncertnim programom.

 

>> več informacij

   

 

19. TEKMOVANJE GODB SLOVENIJE V ZABAVNEM PROGRAMU ZA POKAL VINKA ŠTRUCLA

Ormož, 8. 11. 2014

Tekmovanje slovenskih pihalnih orkestrov, ki spodbuja kakovostno rast zabavne glasbe za pihalne orkestre. Prireditev je strokovno spremljana in najboljšim v posamezni kategoriji je podeljen pokal, poimenovan po kralju slovenskih koračnic.

 

>> več informacij

   

8. FESTIVAL VETERANSKIH GODB

Ljubljana, 28. 09. 2014

Srečanje godb, s veteranskimi člani, ki na prireditvi nastopijo s vsestranskim koncertnim programom. Festival je »glasbeni uvod« XIV. Festivala za tretje življenjsko obdobje ter zaključek poletnih koncertov godb na Novem trgu v Ljubljani.

 

 

>> več informacij