PRIREDITVE INSTRUMENTALNA GLASBA

PRIREDITVE in SREČANJA
SEZONA 2014/15

 

   

 

2. FESTIVAL "TRUBAŠKIH" SKUPIN GAS BRASS

Žalec, sobota, 21. 3. 2015

Festival slovenskih trobilnih skupin. Najboljši bodo lahko nastopili avgusta na svetovno znani »trubaški« prireditvi v Guči.

 

>> več informacij

   

 

FIGURATIVNI TABOR MLADIH GODBENIC IN GODBENIKOV

Koper, 27. - 29. 3. 2015

Tabor je namenjen vsem mladim godbenicam in godbenikom, ki si želijo pridobiti dodatne izkušnje in kasneje tudi uspešno nastopiti na različnih prireditvah.

 

>> več informacij

   

 

5. DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADINSKIH PIHALNIH ORKESTROV

Ljubljana, 18. 4. 2015


Tekmovanja spodbujajo kakovostno rast, pospešujejo in bogatijo proces izobraževanja, širijo zanimanje za godbeništvo ter krepijo pripadnost temu gibanju.

 

>> več informacij

   

Razpis do 31. 1. 2015!

 

 

 

ROCK VIZIJE 2015

Nova Gorica, 15.-16. 5 2015

Festival mladinskih skupin Slovenije. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostno mladinsko umetniško produkcijo in s tem vzpodbuditi njen razvoj in kakovostno rast.

  1. Razpis do 31. 1. 2015!!!!

  2. Na razpis se lahko prijavijo vse mladinske rock skupine in posamezniki, ki delujejo samostojno ali v okviru šole, kulturnih zavodov in kulturnih društev iz Slovenije in zamejstva oziroma vse skupine, v katerih so vsi člani ljubitelji. Starost nastopajočih praviloma ne sme presegati 26 let.

>> več informacij

   

 

35. TEKMOVANJE SLOVENSKIH GODB NA KONCERTNI TEŽAVNOSTNI STOPNJI

Trbovlje ali Maribor,  23.  – 24. 5. 2015

Tekmovanje slovenskih pihalnih orkestrov, ki spodbuja kakovostno rast in skrbi za razvoj slovenske ustvarjalnosti in poustvarjalnosti.

 

>> več informacij

 

   

 

35. SREČANJE TAMBURAŠEV IN MANDOLINISTOV SLOVENIJE – zaključna revija

Ljubljana, 21. maj 2015

Predstavili se bodo ljubiteljski sestavi, ki bodo najboljši na regijskih tekmovanjih tamburaških skupin in orkestrov.

Razpis 35. SREČANJE TAMBURAŠEV IN MANDOLINISTOV SLOVENIJE – zaključna revija
Rok prijave do 9. 1. 2015

>> več informacij

   

 

11. SREČANJE BIG BANDOV SLOVENIJE

Marezige, 3. – 4. 7. 2015

MareziJazz je največji festival big bandov v Srednji Evropi, ki se vsako leto odvije v začetku junija z dvema izvrstnima jazz večeroma.

 

>> več informacij

 

8. FESTIVAL MALIH INŠTRUMENTALNIH SKUPIN 2015

Dravograd, 4. 7. 2015

Festival malih inštrumentalnih skupin v Dravogradu je strokovno spremljani državni glasbeni festival za vse male inštrumentalne skupine (ne glede na uporabo inštrumentov - pihala, trobila, godala, inštrumenti s tipkami) iz Slovenije in zamejstva, z maksimalno 15 nastopajočimi člani. Osnovna ideja organizacije je sodelovanje manjših glasbenih sestavov ne glede na glasbeni slog (jazz, klasika, rock, narodna...).

>> več informacij

 

 

11. SREČANJE BIG BANDOV SLOVENIJE

Marezige, 3.– 4. julij 2015

Srečanje big bandov Slovenije je festival glasbe za big bande. Je največji festival big bandov v srednji Evropi, ki se vsako leto odvije na začetku junija  z dvema izvrstnima jazzovskima večeroma. Na njem big bandi predstavijo svoje delo, izmenjajo izkušnje in znanja, obiskovalci pa uživajo v glasbenem vikendu z izvrstnimi domačimi in tujimi izvajalci. Ob vse večji priljubljenosti festivala tako med glasbenimi zasedbami kot obiskovalci ostaja zvest prvotnemu namenu, ki je obiskovalcem omogočiti kakovosten glasbeni festival z izvrstnimi in priznanimi izvajalci in s tem povečati priljubljenost tovrstne glasbe.

 

MUSICA CREATIVA

Koper, 17.–24. avgust 2015, v sodelovanju z Zvezo slovenskih godb in Glasbeno šolo Koper

Mednarodni kreativni glasbeni dnevi. Programski sklopi mednarodnega izobraževanja predstavljajo izjemno sodobno ustvarjalnost, ki vključuje energijo in ambicioznost ustvarjalcev najvišje ravni. Poleg tega ponuja pogled v mednarodne trende, omogoča sodobne oblike raziskovanja, povezovanje različnih oblik vednosti, glasbene in multimedijske tehnologije in umetniških praks. Vsi udeleženci se seznanijo z možnostmi ustvarjanja in s pomočjo dodatnih mentorjev izmenjujejo izkušnje.

 

9. FESTIVAL VETERANSKIH GODB

Mengeš, 26. september 2015, v sodelovanju z Zvezo slovenskih godb

Glasbeni uvod v mednarodni festival za tretje življenjsko obdobje. Na prireditvi sodelujoči dokazujejo, da so se v veteranskih godbah zbrali »z glasbo večno mladi«, ki so pri petdesetih (ali osemdesetih) letih še vedno zaljubljeni v glasbo in jih prav glasba ohranja mladostne in vedre kljub marsikaterim težavam. V Sloveniji deluje pet veteranskih godb, ki so regijsko organizirane. Številni godbeniki sočasno sodelujejo v lokalnih in veteranskih godbah.

   

 

 

20. TEKMOVANJE SLOVENSKIH GODB V ZABAVNEM PROGRAMU ZA POKAL VINKA ŠTRUCLA

Ormož, 8. november 2015, v sodelovanju z občino Ormož in Glasbeno šolo Ormož

Tekmovanje slovenskih pihalnih orkestrov, ki spodbuja kakovostno rast zabavne glasbe za pihalne orkestre. Zabavno glasbo srečujemo na vseh godbenih nastopih, zato je prepoznavni glasbeni »znak« slovenskega godbeništva, in taka mora biti izvedena prav tako kakovostno kot koncertna glasba. Prireditev je strokovno spremljana in najboljšim v posamezni kategoriji je podeljen pokal, poimenovan po kralju slovenskih koračnic.

 

 

 

Že izvedene prireditve
sezona 2014/2015

   

 

REVIJA USTNIH HARMONIK / ORGLIC

Mokronog,  28.  2. 2015
Srečanje in tekmovanje glasbenikov na ustni harmoniki, ki na prireditvi nastopijo s prilagojenim, a vseeno kvalitetno izbranim in vsestranskim koncertnim programom.

 

>> več informacij

   

 

19. TEKMOVANJE GODB SLOVENIJE V ZABAVNEM PROGRAMU ZA POKAL VINKA ŠTRUCLA

Ormož, 8. 11. 2014

Tekmovanje slovenskih pihalnih orkestrov, ki spodbuja kakovostno rast zabavne glasbe za pihalne orkestre. Prireditev je strokovno spremljana in najboljšim v posamezni kategoriji je podeljen pokal, poimenovan po kralju slovenskih koračnic.

 

>> več informacij

   

8. FESTIVAL VETERANSKIH GODB

Ljubljana, 28. 09. 2014

Srečanje godb, s veteranskimi člani, ki na prireditvi nastopijo s vsestranskim koncertnim programom. Festival je »glasbeni uvod« XIV. Festivala za tretje življenjsko obdobje ter zaključek poletnih koncertov godb na Novem trgu v Ljubljani.

 

 

>> več informacij