ZBOROVSKA GLASBA / IZOBRAŽEVANJA / SREDI ZVEZD

Naziv seminarja:

 

 

 

 

ZBOROVODSKA ŠOLA

OSNOVE DIRIGIRANJA I

Kraj izvedbe:

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Cankarjeva 5, 1000 Ljubljana

Termini:

 

10 terminov ob ponedeljkih od 18.00 – 21.00
Prvo srečanje 6. januarja 2014

Predavateljica:

 

Dr. Borut Smrekar

Cena:

 

160 EUR (DDV je vključen v ceno).

Rok prijave:
 

6. december 2013

 
  • Tečaj je namenjen: vsem, ki so končali prvo stopnjo tečaja – Osnove dirigiranja zainteresiranim, ki že vodite zbore, vendar želite izboljšati svoje dirigentsko znanje in se brez obiskovanja prve stopnje direktno vpisati na nadaljevalni tečaj.

 

 

 

 

  1. - tehnika dirigiranja: (drža telesa, osnovna postavitev rok, sheme osnovnih taktovskih načinov, vzmah, odmah, korona, menjava tempov, nakazovanje dinamike)

  2. - interpretacija skladb

  3. - potek vaje, vodenje zbora


Dr. Borut Smrekar

Dr. Borut Smrekar

je študiju klavirja pri prof. Dubravki Tomšič Srebotnjak in dirigiranja pri prof. Antonu Nanutu je nadaljeval študij dirigiranja na Dunaju. Dirigiral je zborom in orkestrom doma in v tujini ter pripravil vrsto opernih predstav. Več let je poučeval osnove dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V letih 1998–2005 je bil direktor in umetniški vodja SNG Opera in balet Ljubljana. Pogosto sodeluje kot član žirij na mednarodnih pevskih tekmovanjih in na raznih muzikoloških strokovnih simpozijih.

V Ljubljani je pri JSKD zelo uspešno vodil tečaj Osnove dirigiranja prve in druge stopnje, ki je bil zaradi kvalitete in priljubljenosti ponovljen tudi izven rednega roka seminarja.

Osnovno znanje petja, klavirja in glasbene teorije (potrebno zaradi branja partiture).

 

40-urni seminar bo vključeval tako skupinsko in individualno delo. V skupini je lahko največ 12 tečajnikov. Ob koncu tečaja bodo slušatelji opravili praktični preizkus in prejeli diplomo o opravljeni zborovodski šoli.

 

Seminar bo potekal na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti, v knjižnici na Cankarjevi 5 v Ljubljani ob ponedeljkih po 4 šolske ure (10 terminov) od 18:00 - 21:00 ure.

Prvi termin 6. januarja 2014.

 

 

160 EUR (DDV je vključen v ceno). Račun za kotizacijo bomo po prejemu prijavnice poslali na naslov, ki bo naveden na prijavnici.

 

Zadnji rok prijave je 6. december 2013.

Prijavnico po potrebi kopirajte.

Izpolnjeno pošljite na naslov:

JSKD OI Ljubljana,
Krekov trg 2 ,
1000 Ljubljana

ali po
e-pošti: oi.ljubljana@jskd.si

 

Ob koncu tečaja bodo slušatelji opravili praktični preizkus in prejeli diplomo z oceno znanja. V prejšnjem štiriletnem izobraževalnem ciklu Zborovodske šole (dirigiranje 1, 2, vokalna tehnika 1, 2) je bilo zaposlenim v šolstvu odobrenih 2,5 točke na vsako stopnjo izobraževanja. Tudi letošnji tečaj bo prijavljen na Zavod za šolstvo, kjer si obetamo odobritev enakega števila točk.

 

 

 

Andreja Repar

Nataša Klemenčič

JSKD OI Ljubljana
tel: 01 23 00 570
E: oi.ljubljana@jskd.si

 

Dodatne informacije o programu tečaja:

   
 

 

 

Mihela JAGODIC

samostojna strokovna svetovalka za vokalno glasbo
T: (01) 2410 525
F: (01) 2410 536
E: mihela.jagodic@jskd.si