PRIDRUŽITE SE NAŠI
   FACEBOOK SKUPINI

        

   OBIŠČITE NAŠ YT-KANAL

        

 

prijava na e-novice

 

Naši zbori

 

Naši zbori

 

Naši zbori

OSREDNJA SLOVENSKA ZBOROVSKA REVIJA NAŠI ZBORI NA SPLETU

 

   SPLETNA STRAN FESTIVALA
   EUROPA CANTAT 2021
   LJUBLJANA

 

 

   KATALOGI

 

GLASBA / ZBOROVSKA GLASBA / ZVOK MOJIH ROK

 

IZBRANI KANDIDATI

 

Evgen Bibianko

Alenka Podpečan

Ana Češnjevar

Ana Erčulj

Helena Buhvald Gorenšek

Iztok Kocen

Klara Maljuga

Lovro Frelih

Mateja Černic

Monika Fele

Petra Grassi

Petra Jerič

 

 

 

O KANDIDATIH

 

ALENKA PODPEČAN  

Alenka Podpečan

 

Alenka Podpečan je maturirala iz klavirja na Umetniški gimnaziji. Nato se je vpisala na študij iz glasbene pedagogike na Akademijo za glasbo. Diplomirala je leta 2014 in prejela diplomo summa cum laude. Od leta 2011 študira tudi zborovsko dirigiranje, zdaj pa študira na magistrski stopnji pri izr. prof. Marku Vatovcu.
Od leta 2012 je zborovodkinja MePZ Pomlad iz Novega mesta, s katerim je prejela regijski zlati priznanji in mednarodni zlati priznanji. Od konca leta 2014 do začetka leta 2016 je vodila KZ Krog. V sezoni 2015/2016 je prevzela MePZ Cantemus iz Kamnika.
Je pevka in asistentka dirigenta v KZ Ave. Udeleževala se je raznih dirigentskih seminarjev v Sloveniji in na Nizozemskem pri znanih tujih dirigentih. Dirigirala je tudi v več abonmajskih koncertih Akademije za glasbo.

 

ANA ČEŠNJEVAR        

Ana  Češnjevar


Ana Češnjevar se je rodila leta 1992 v Celju. Leta 2011 je maturirala na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani in Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana (smer glasbeni stavek). Po prvostopenjski diplomi na oddelku za sakralno glasbo na Akademiji za glasbo končuje magistrski študij na istem oddelku z izbranim modulom zborovodstvo. V sklopu seminarjev JSKD je obiskovala tečaj za dirigiranje pod mentorstvom Boruta Smrekarja, februarja 2016 pa se je udeležila mojstrskega tečaja za dirigiranje pod mentorstvom Joseja Ville i Casanasa. Pet let vodi ženski pevski zbor Femina Cantat in se z njim redno udeležuje območnih revij pevskih zborov. Kot korepetitorka redno sodeluje s Komornim zborom Megaron.

 

ANA ERČULJ   

Ana  Erčulj


Ana Erčulj je leta 2013 končala študij muzikologije in sociologije kulture na Filozofski fakulteti v Ljubljani, trenutno pa je študentka zborovskega dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Ob študiju je kot pevka in korepetitorka sodelovala z Ljubljanskimi madrigalisti. Vodila je različne zasedbe: Sekstet Komplet, Solalei in Gallina, Komorni zbor Krog, Domžalski komorni zbor. Sodelovala je z ženskim pevskim zborom Čarnice, Vokalno akademijo Ljubljana, kvartetom rogov Slovenske filharmonije in Zborom Slovenske filharmonije. Kot asistentka dirigenta je delovala z APZ Tone Tomšič in dirigentom Sebastjanom Vrhovnikom. Sodelovala je na izobraževanjih za dirigente pod vodstvom Martine Batič, Stojana Kureta, Marka Letonje, Steffana Schreyerja, Johannesa Prinza, Garyja Gradena in drugih.

 

HELENA BUHVALD GORENŠEK         

Helena  Buhvald Gorenšek


Helena Buhvald Gorenšek je nižjo glasbeno šolo iz klavirja končala na Ravnah na Koroškem, srednjo glasbeno šolo pa na SGBŠ Ljubljana (prof. Alenka Dekleva). Študij Glasbene pedagogike je končala na Akademiji za glasbo v Ljubljani z diplomo iz predmeta dirigiranje (mentor prof. Marko Vatovec). Diplomski koncert je z odliko izvedla s KAPZ Mohorjan in za izvedbo prejela nagrado diploma summa cum laude. 12 let vodi Koroški APZ Mohorjan (nagrade: Naša pesem: srebrno in zlato priznanje, nagrada za obetavno mlado dirigentko, zlate nagrade v Bratislavi, Riminiju, v Splitu (grand prix)). 5 let vodi MoPZ Vres (zlato in srebrni priznanji na regijskih tekmovanjih, zlato priznanje in grand prix tekmovanja Slovakia Cantat). Je umetniški vodja Koroškega okteta in kvinteta Donet iz Pliberka v Avstriji.

 

IZTOK KOCEN

Iztok Kocen


Skladatelj in zborovodja Iztok Kocen (1986) je redni študent podiplomskega študija na oddelku za Kompozicijo in glasbeno teorijo v razredu Dušana Bavdka in študent dirigiranja v razredu Marka Letonje. V sklopu dodiplomskega študija glasbene pedagogike je predmet zborovsko dirigiranje opravljal pri Marku Vatovcu. Na poustvarjalnem področju je aktiven predvsem kot zborovodja PAZ Vinko Vodopivec in MePZ Svoboda Mengeš, korepetitor in pianist, sodeluje tudi z različnimi vokalno-instrumentalnimi zasedbami.

 

KLARA MALJUGA       

Klara  Maljuga


Klari Maljuga se je ljubezen do zborovske glasbe prebujala med petjem v zboru KGBL pod vodstvom Ambroža Čopija. Dokončno pa jo je prepoznala ob vodenju svojega prvega sestava. Je študentka zborovskega dirigiranja na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom Sebastjana Vrhovnika. Akademija omogoča dober poligon za urjenje zborovodij: mešani zbor in zelo dober komorni zbor. Izpite  opravlja v sodelovanju z zborom Slovenske filharmonije. Vodi več amaterskih sestavov v Ljubljani in Vipavi. Aktivno je sodelovala na seminarjih,  mentorji pa so bili Martina Batič, Tomaž Faganel, Stan Engebretson, Volker Hempfling, Ryan Beeken, Gary Graden, Morten Shuldt-Jensen. Bolj se razveseli pevcev, ki nikoli niso peli, a bi poskusili, kot že izkušenih pevcev. Naj pojejo vsi, naj se poje povsod.

 

LOVRO FRELIH          

Lovro Frelih

 

Lovro Frelih se udejstvuje kot zborovodja, korepetitor, organist ter aranžer. Ob študiju klasične filologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani je maturiral iz jazz klavirja na Konzervatoriju za glasbo in balet Ljubljana, nato pa se je posvetil zborovski glasbi. Izobraževal se je pri mentorjih Borut Smrekar, Paul Smith, Steffen Schreyer, Georg Grün, Gary Graden, Adrian Van der Spoel ter Frieder Bernius. Piše priredbe za male vokalne skupine, kot korepetitor je sodeloval z več zasedbami, vodil pa je Vokalno skupino Akolada,  Akademski pevski zbor Alojzij Mav, Domžalski Komorni zbor, projektni sestav Musica Aeterna ter Komorni zbor Ipavska. Trenutno vodi Ženski pevski zbor Petrol, Komorni moški zbor Celje, Učiteljski pevski zbor Osnovne šole Vižmarje-Brod ter Učiteljski pevski zbor Emil Adamič.

 

MATEJA ČERNIC 

Mateja  Černic

       
Mateja Černic je diplomirala iz glasbene pedagogike (2014, zborovodstvo pri prof. Vatovcu). Študira zborovsko dirigiranje na konservatoriju Bonporti (TN) pri prof. Donatiju. Bila je članica APZ T. Tomšič, A. Schömberg Chora z Dunaja, KZ Utopija in Realnost ter Nacionalnega zbora iz Italije, s katerim je sodelovala kot dirigentka na koncertu Rolling Stonesov v Rimu (2014). Vodi DVS Bodeča Neža, prejela pa je več najvišjih priznanj (Neerpelt 2010, Vittorio Veneto 2011, Cantonigros 2012, Arezzo 2013, Baden 2014, Maasmechelen 2015). Za umetniške dosežke je prejela nagradi zlato zrno (2012) in zlati znak (2013). Vodila je ŽZ Mens Sonora (zlata plaketa v Bad Ischlu, 2013), od 2014 vodi Goriški KZ. Redno sodeluje kot članica žirij na mednarodnih in državnih tekmovanjih in kot predavateljica na zborovskih seminarjih.

 

MONIKA FELE

Monika  Fele

 

Monika Fele je študentka solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2007 je v Šmartnem pri Litiji soustanovila mešani pevski zbor Cum anima in na tekmovanju Naša pesem 2012 v Mariboru dosegla bronasto, leta 2014 pa srebrno plaketo. Leta 2014 je prevzela vodenje ženskega komornega zbora ČarniCe. Svoje zborovodsko znanje si je izpopolnjevala pri dirigentih, ki so Stojan Kuret, Sebastijan Vrhovnik, Helena Fojkar Zupančič, Ambrož Čopi, dr. Brady R. Allred in Matti Hyökki. V letu 2014 je bila asistentka dirigenta APZ Tone Tomšič v Ljubljani pod vodstvom dirigenta Stojana Kureta in članica Zbora Slovenske filharmonije, ki ga vodi Martina Batič. Sodeluje kot članica, korepetitorka, solistka in projektno sodelujoča v najboljših slovenskih sestavih: Vokalna Akademija Ljubljana, KZ Ave, KZ RTV Slovenija in drugje.

 

PETRA GRASSI

Petra  Grassi


Petra Grassi je diplomirala iz klavirja in glasbene pedagogike na Konservatoriju v Trstu, kjer je študirala tudi kompozicijo, ter z odliko in pohvalo magistrirala iz zborovskega dirigiranja na Konservatoriju v Trentu. Lansko leto je prejela prvo nagrado na tekmovanju za zborovske dirigente »Le mani in suono« v Arezzu in nagrado za najmlajšega finalista v finalu ter na mednarodnem tekmovanju za mlade zborovske dirigente Europa cantat v Turinu prejela tretjo nagrado in posebno nagrado publike. Prav tako je z DPZ Kraški slavček na mednarodnih tekmovanjih v Olomocu, Lodi, Bad Ischl, Rimini in v Benetkah prejela prve nagrade ter nagrado za najboljšega dirigenta. Udeležila se je mojsterskih tečajov s priznanimi dirigenti kot so Gary Graden, Nicole Corti, Javier Busto, Bruno Boterf, Bo Holten, Georg Grun. Trenutno poje v Coro giovanile italiano, skupini Ut – insieme vocale consonante in v profesionalnem kvartetu La rosa dei venti. Dirigira vokalni skupini Vikra, vodi otroške zbore in poučuje na Glasbeni matici M. Kogoj v Trstu.  

 

PETRA JERIČ  

Petra  Jerič


Petra Jerič se je s petimi leti začela učiti klavir. Končala je tudi nižjo glasbeno šolo iz violine. Šolanje je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, smer glasbeni stavek, in na Akademiji za glasbo, smer glasbena pedagogika (v sklopu predmetnika je obiskovala štiri leta dirigiranja). Pela je v različnih zasedbah, kot so APZ Univerze na Primorskem, Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, Komorni, Mešani in Dekliški zbor Akademije za glasbo, Mepz Pomlad in druge. Redno se udeležuje seminarjev za dirigiranje pri priznanih svetovnih dirigentih (Georg Grun, Gary Graden, Jasenka Ostojić).
Marca je uspešno izvedla magistrski koncert in dirigirala Komornemu zboru Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana v cerkvi svetega Jakoba.

 

EVGEN BIBIANKO 

Evgen Bibianko

  
Evgen Bibianko od leta 2005 poje pri Komornem zboru Orfej iz Ljutomera pod vodstvom Romane Rek. Od takrat se je zbor udeležil več seminarjev in tekmovanj. Eden izmed seminarjev je bil tudi s Sebastjanom Vrhovnikom in dr.
Bradyjem Allredom. Pred pripravami na različna tekmovanja je zbor delal z Živo Ploj Peršuh in Andražem Hauptmanom.
Leta 2012 smo pod njegovim vodstvom ustanovili ŽVS Illumina, ki še deluje.
Takrat se je začel posvečati dirigiranju in vodenju, nekaj časa je obiskoval predavanja pri prof. Jožetu Fürstu in Simonu Dvoršaku.
Dlje časa ali priložnostno je korepetiral naslednje zbore: Komorni zbor Orfej, Oktet Arion, Mladinski zbor GŠ Slavka Osterca, Veliki zbor KGBL, Medicinski zbor UM in Obrtniški zbor Pavza.

 

 

 

 

nagovor

razpis tekmovanja

struktura in spored tekmovanja

izbrani dirigenti

demonstracijski zbori

žirija tekmovanja

rezultati tekmovanja

fotogalerija tekmovanja

videogalerija tekmovanja