GLEDALIŠČE IN LUTKE / FESTIVALI IN PRIREDITVE / VIZIJE 2014

Žirija

 

Primož Vitez,

predsednik žirije

 
Primož Vitez je docent na Filozofski fakulteti v Ljubljani za francoski jezik in jezikoslovje. Predava francoski govor, literarno prevajanje in teoretično jezikoslovje. Dela tudi kot prevajalec, dramaturg, publicist in glasbenik. Iz francoščine, angleščine, španščine in srbščine prevaja gledališka, prozna in pesniška besedila. Je dobitnik Sovretove nagrade za leto 2010. Kot dramaturg sodeluje z nekaterimi slovenskimi gledališkimi režiserji, največ s Sebastijanom Horvatom, Vitom Tauferjem, Matjažem Latinom in Borisom Cavazzo. Je ustanovitelj in vokalist glasbene skupine Bossa de Novo, ki je decembra 2013 izdala tretjo ploščo z naslovom Quinta essência.
   

Alya

 

Alya je slovenska pop pevka, na sceni prisotna že več kot 10 let, dobitnica več glasbenih nagrad, znana po energičnih nastopih in izjemnih modnih in stilskih preobratih.
Posnela je dva albuma – »Alya«, ki je izšel leta 2004, prejel številne nagrade (zlata in platinasta plošča…) ter »NonStop«, s katerim je ogrela tudi malce starejšo publiko. 
Trenutno pripravlja tretji album, za katerega pa je že predstavila nosilno skladbo »Car«.
Njena kreativnost ne pozna meja, nastopila je tudi v gledališču, drami, reklamnih kampanjah in ustanovila svojo šolo modernega petja. Je vrelec večne energije, drzna, divja, seksapilna, simpatična in temperamentna. Prav takšno jo najdemo tudi na njenih koncertih – eksplozivno, energično in samozavestno.
   

Predrag Stojmenović

 
Predrag Stojmenović je diplomiral iz gledališke režije na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu in je eden izmed najvidnejših srbskih režiserjev mlajše generacije. Več let je bil umetniški vodja gledališča Dadov Beograd. Predava gledališko igro in režijo na Akademiji umetnosti v Beogradu. Je avtor preko 30 režij, ki jih je ustvaril v praktično vseh pomembnejših srbskih gledališčih (Beogradsko dramsko pozorište, Srpsko narodno pozorište Novi Sad, Narodno pozorište Sterija, Vršac, Narodno pozorište Kikinda, Zvezdara teatar, itd.) Posebno pozornost namenja vzgoji mladega igralca. Kot mentor sodeluje v številnih delavnicah in seminarjih v Srbiji in tujini, tudi v Sloveniji.

 
 

 

 

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

 

 

Matjaž Šmalc

strokovni svetovalec za gledališko in lutkovno dejavnost
Tel: 01/ 2410 511
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: matjaz.smalc@jskd.si

     
 

 

 

 

 

 

Daniel Leskovic

strokovni sodelavec za inštrumentalno glasbo
Tel: 01/ 2410 532
Faks: 01/ 2410 536
E-pošta: daniel.leskovic@jskd.si