english organizacija kulturna mreža priznanja in nagrade aktualno financiranje

Nebesa v robidah

Roman Nebesa v robidah je izšel v Ljubljani oktobra 2007 (nagrada za "zmago" na festivalu Urška 2006). Avtorica se je z njim - svojim prvim romanom - junija 2008 uvrstila med pet nominirancev za nagrado kresnik za najboljši slovenski roman.

avtor Kramberger, Nataša
število strani 271
leto izdaje 2007
Cena: 15,00 €

Zaloga: Na zalogi

ali

Nebesa v robidah

Dvokliknite za ogled slike v polni velikosti

Pomanjšava
Povečava

Opis

Jana, dekle s slovenskega podeželja, v Amsterdamu sreča Bepija, starca iz vzhodne Italije, ki na bolšjaku prodaja živo ribo. Vsak od njih, Jana, Bepi in tudi riba, s seboj in za seboj nosijo pripovedi in zgodbe, ki se med seboj prepletejo in zavrtijo, ustvarijo mešanico hecnih, čudnih, neprijetnih, pravljičnih in tudi romantičnih prigod, ki prek vaških figur, mestnih avantur in mističnih narečij tečejo kakor reka proti izlivu, ki je hkrati že nov izvir. Tako se zgodba nikoli ne konča, konec romana pa je hkrati njegov začetek. Kar je vmes, je živi in neustavljivi tok "romana reke".

"Asociacije se mi zdijo najbolj naraven način dojemanja sveta. Taki fragmenti so dosti bolj intenzivni, doživeti, čutni, saj so kratki, ne rabijo pojasnjevanja. Nemara bliže bralčevemu želodcu kot možganom."
(Nataša Kramberger, iz intervjuja)