english organizacija kulturna mreža priznanja in nagrade aktualno financiranje

Plesna žgečkalnica

Priročnik ustvarjalnega giba in sodobnega plesa za otroke z osnovami plesnih tehnik

avtor Kovač Valdés, Jana
število strani 103
leto izdaje 2011
Cena: 18,00 €

Zaloga: Na zalogi

ali

Plesna žgečkalnica

Dvokliknite za ogled slike v polni velikosti

Pomanjšava
Povečava

Opis

Priročnik ustvarjalnega giba in sodobnega plesa za otroke Jane Kovač Valdés bo staršem, učiteljem, vzgojiteljem, mentorjem in vsem, ki delajo z otroki in jih ustvarjalni ples zanima, pomagal uvajati otroke v svet plesa in gibanja s pomočjo organizirane igre, katere cilj je otroka razgibati in ga postopoma uvajati v izražanje doživljanja svojega okolja, lastnih izkušenj in čustvovanja z gibanjem.
Priročnik je namenjen plesni vzgoji otrok do 9. leta starosti, seveda pa ga lahko uporabljamo tudi pri starejših otrocih. Zahtevnost vaj je le potrebno prilagoditi določeni starostni skupini in jo uskladiti s primerno vsebinsko spodbudo. V drugem delu priročnika je v okviru strukture učne ure predstavljena zbirka primerov plesnih zaposlitev in vaj za razvijanje osnov sodobnih plesnih tehnik, ki so z vsebinskimi spodbudami prilagojene podajanju le-teh otrokom. Predstavljene pozicije in tehnične vaje, ki so zaradi lažje predstave prikazane tudi s fotografijami otrok, so osnova sodobnih plesnih tehnik in predpogoj za kasnejše uvajanje v katerokoli plesno tehniko.
Izbrani primeri plesnih zaposlitev v priročniku spodbujajo spontano gibanje otrok, gibalno izražanje in ustvarjanje z gibanjem. Priročnik je oblikovan tako, da ob straneh pušča dovolj prostora za zapisovanje odzivov otrok in porajajočih se novih idej ob izvajanju vsebin. Priročnik noče biti knjiga receptov temveč talilnica idej za različne ustvarjalne procese ter načine vodenja otrok v svet plesa.