LITERATURA / NATEČAJI / MENTORJEV FEFERON

 

 

Leto obrača, Mentor obrne
in dvorni razglaševalec razbobna:

 

Revija MENTOR in JSKD RS razpisujeta

 

natečaj za 

MENTORJEV FEFERON 2017

ZA NAJBOLJŠO PROTESTNO PESEM ALI DRUŽBENO SATIRO.



Medijski pokrovitelj:

MMC RTVSLO – prvi interaktivni multimedijski portal

Dandanašnji časi želijo na vsak način ohraniti svojih 256 sivin. Zrcalca so razbita, ogledala tudi, cesarji so nagi, a kaj, ko jih premalo zebe, da bi to kaj štelo. Feferoni niso na njihovem jedilniku, a to pomeni kvečjemu, da bodo morali slej ko prej spremeniti prehranjevalne navade. Kajti železne srajce starih navad pošteno najeda rja, table s transparenti in slogani pa že dolgo niso več dovolj, da bi kaj spremenili. Zgolj kričanje in vihtenje s pestmi izgublja svoj učinek, zato je treba

 

PIČITI!


Šale na prvo žogo o pokvarjenih politikih in še bolj pokvarjenem svetu so že izpete in že dolgo niti ne požgečkajo več. Zato pri Mentorju iščemo kakovostno družbeno-angažirano satirično literaturo in vas vabimo k sodelovanju.


Če ste za in imate o sodobnem svetu, družbi in ljudeh povedati kaj literarno svežega in angažiranega, si preberite peščico spodnjih navodil:

- natečaj je anonimen,

- natečaj je namenjen vsem, ki satirično v srcu mislijo,

- v primeru izbora prijavite pesmi z namenom brezplačne objave v Mentorju,

- vsak avtor sme poslati največ dve pesmi,

- v elektronski obliki naj angažirane teme prispejo do 30. julija 2017 na e-naslov: mentor@jskd.si

 

Še dodatek:


- ker je razpis anonimen, naj bo vsaka pesem opremljena s šifro, v e-prijavo na spletni strani JSKD pa zapišite svoje prave podatke (šifra, ime in priimek, kraj bivanja, gsm, e-naslov, letnica rojstva itd.), ki bodo znani šele po odločitvi žirije, najpozneje mesec dni po izteku roka za prijavo!

- žirija, ki nosi na sebi tri imena, točneje Ksenija Jus, Jose in Matej Krajnc, bo s kosom kruha in poličem vina sedla za vegasto mizo, dala dva prsta na čelo in presodila, kaj zares zbode.

Nagrada za najboljši feferon bo uglasbitev in predstavitev na Festivalu mlade literature Urška 2017 v petek, 13. oktobra 2017, v Slovenj Gradcu. Še tri ostre feferone bomo nagradili s knjižnimi nagradami iz našega založništva oz. letnimi naročninami na revijo Mentor.  Odločitev žirije ima biti nepreklicna brez pritožb, godrnjanj ali kakršnih koli podobnih neprijetnosti.  S temi besedami se besedilo letošnjega razpisa tudi konča.

Pripravil: Matej Krajnc

 

 

Prijavnica

 

Dodatne informacije

mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si

 

                                                    

 

 

 

Prijavnica

 

Medijski sponzor: