LITERATURA / NATEČAJI / ROŠEVI DNEVI

Natečaj za sodelovanje na
XXVII. Roševih dnevih 2014

 

Natečaj namenjen učencem 8. in 9. razredov osnovnih šol. Vsaka šola lahko sodeluje z dvema avtorjem. Tematiki sta letos dve: prosta tematika in avtorjem ponujamo literarni izziv z naslovom Verjamem.

 

1. Pogoji sodelovanje

Na natečaju lahko sodelujejo učenci 8. in 9. razredov osnovnih šol.


Vsaka šola lahko sodeluje z dvema avtorjem. (novost!)


Tematiki sta dve (novost!), in sicer: - prosta tematika
-  avtorjem ponujen literarni izziv z naslovom Verjamem.

Literarni prispevek naj bo rezultat ustvarjanja v novem šolskem letu in še neobjavljen.

Dolžina prispevka je omejena:
- proza, dramatika -  do največ pet tipkanih strani (do 9000 znakov s presledki),
- poezija do največ pet pesmi.

Vsak prispevek mora biti lektoriran in označen samo s šifro, podatke o avtorju in mentorju pa je treba napisati na prijavnico, ki je dodana razpisu. V dveh različnih datotekah v priponki e-pošte!

Prispevek naj bo zapisan v wordu, pisava calibri, velikost 12, enojen razmik, brez posebnih grafičnih in drugih oblikovanj, dodatkov in fotografij.

 

2. Pošiljanje prispevka

Lektorirani literarni prispevek s prijavnico je treba poslati izključno (novost!) na e-naslov: mentor@jskd.si, zadeva – Roševi dnevi 2014 in naziv šole. 

 

Zadnji rok za oddajo prispevkov je ponedeljek, 13. januar 2014.

 

Strokovna komisija, ki jo bosta sestavljala Nataša Konc Lorenzutti, mladinska pisateljica in pesnica, igralka, mentorica mladinskih gledaliških skupin, ter Zoran Pevec, pesnik, kritik, esejist, urednik, bo izmed vseh poslanih prispevkov izbrala dvajset najboljših. Izbrani avtorji bodo  sodelovali na enodnevni literarni delavnici, ki jo bomo pripravili 19. marca 2014 v Celju, vodila pa jo bo Nataša Konc Lorenzutti.

Na srečanje bomo povabili tudi mentorje izbranih avtorjev in zanje v istem času pripravili posebno izobraževalno delavnico, ki jo bo vodil Zoran Pevec.

Vse stroške s prehrano in strokovnim delom za izbrane avtorje in njihove mentorje plačajo organizatorji. Delavnice za mentorje se lahko udeležijo tudi mentorji neizbranih avtorjev in drugi mentorji literarne dejavnosti, vendar na svoje stroške (prehrana). Izbrane prispevke bomo objavili v posebnem literarnem zborniku, ki bo izšel ob srečanju.

 

 

Dodatne informacije



mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si

 

                                                    

 

 

 

 

Soorganizatorja: