LITERATURA / NATEČAJI / ROŠEVI DNEVI

Celje, 19. marec 2014

 

Revija MENTOR vabi uredniške odbore (šolskih) literarnih glasil in njihove mentorje, da sodelujejo na natečaju za najboljša literarna glasila s prispevki osnovnošolskih otrok ter - letos tudi prvič - najboljša literarna glasila z besedili srednješolskih in gimnazijskih avtorjev. Na ta način bi se radi še bolj seznanili z literarno ustvarjalnostjo učencev in dijakov v osnovnih in srednjih šolah ter zunaj nje ter z njihovimi objavami v (šolskih) glasilih in drugih literarnih publikacijah (zborniki, samostojne knjige posameznih avtorjev), hkrati pa dali avtorjem, mentorjem, šolam in drugim organizatorjem (območnim izpostavam) priložnost za posebno javno predstavitev.

 

Objave

11. 3. 2014:  

OBJAVA REZULTATOV

Komisija (Miha Mohor in Barbara Rigler) je v četrtek, 6. marca 2014, pregledala vsa prispela šolska literarna glasila. Na naš razpis se je odzvalo 29 osnovnih šol, 3 gimnazije in 4 srednje šole. Prejeli smo 34 različnih literarnih publikacij, ki so nastajale med osnovnošolci,  in 7 glasil z literarno ustvarjalnostjo dijakov. Pri izbiranju smo bili pozorni na posamezne šolske literarne liste in posebne  literarne dosežke.

>> več informacij

5. 2. 2014

 

 

 

 

OBJAVA NATEČAJA

Glasila in druge publikacije naj uredništva pošljejo do petka, 28. februarja 2014, na naslov: JSKD, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom »Mentor-literarna glasila«. Glasilu, prosimo, priložite izpolnjeno prijavnico.

>> več

 

 

Dodatne informacije



mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si

 

                                                    

 

 

 

 

Soorganizatorja: