PLES

 

 

Prireditve

 

 

 

ŽIVA 2008, festival plesne ustvarjalnosti mladih
23.-25. oktober 2008, Ljubljana

 


SPREMLJEVALNI PROGRAM

 


Razvijanje plesnosti pri mladih plesalcih

- delavnica za mentorje mladinskih plesnih skupin pod vodstvom Gordane Stefanovič Erjavec.

 

Na dve-urni delavnici bo Gordana Stefanovič Erjavec poskušala podati osnovne principe svojega dela z mladimi. Delavnica, ki bo sestavljena iz treh segmentov, bo bazirala na praktičnem delu udeležencev:


- ogrevanje bo usmerjeno v povezavo in artikulacijo telesa po principu Gogine sinteze plesnih tehnik, ki bazirajo na anatomiji telesa;
- razvijanje in ustvarjanje kratkih kombinacij - sekvenc, ki bazirajo na občutkih, ki so bili utelešeni med ogrevanjem (kvaliteta gibanja, namen in dinamika elementov, v katerih posameznik zazna svojo osebnostno uporabo danih elementov, razvijanje plesnosti...);
- kompozicija v prostoru bo bazirala na medsebojni komunikaciji z ustvarjenimi gibalnimi materiali in na pretoku medsebojnih idej in energije udeležencev.

 

Goga Stefanovič Erjavec je plesalka, koreografinja in pedagoginja, ki se s sodobnim plesom in plesnim gledališčem aktivno in uspešno ukvarja od leta 1976. Leta 1980 je prevzela umetniško, pedagoško in koreografsko vodstvo skupine in jo pod imenom Plesni Forum Celje razvila v pomemben plesno-izobraževalni in ustvarjalni center, ki redno skrbi za sodobno plesno izobraževanje in umetniško plesno produkcijo otrok in mladine. Kot koreografinja je ustvarila čez petdeset celovečernih plesno-gledaliških projektov. Za svoje uspešno delo je prejela številne nagrade in priznanja (Zlato ptico Slovenije (80, 84), Listino Mete Vidmar (89), Plaketo Mete Vidmar (96), Bronast grb mesta Celja (97), Srebrno plaketo JSKD za dolgoletno in uspešno delo ter za pomemben prispevek k razvijanju sodobne plesne umetnosti (08)...).

 

Število udeleženk/udeležencev na delavnici je omejeno, udeležba je brezplačna.


Prijave sprejemamo do 22. oktobra 2008 na elektronskem naslovu franci.cotman@jskd.si ali telefonsko na 01 / 24 10 523.

 

Plesni izziv 2008: Moravia Naranjo: Allowing the body.../ trening-raziskava, 26.-30.10.2008