FILM - IZOBRAŽEVANJE /SEZONA 2018/2019

 


 

Piran, 24.-29. junij 2019

 

O poletnem filmskem taboru


Filmsko delavnico organizira Društvo B-Roll Media, v sodelovanju z Društvom eksperimentalne umetnosti Slovenije in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti. Delavnica je namenjena osnovnošolcem, od 6. do 9. razreda, vendar tudi kakšno leto gor ali dol ni ovira. Udeleženci se bodo na ne-šolski način spoznali s celotnim procesom ustvarjanja kratkih igranih in animiranih filmov, hkrati pa delavnica vzpodbuja ekipno delo, ravzoj kritičnega razmišljanja in vzpostavitev identitete v sodobnem svetu.

PRED DELAVNICO

Udeleženci razmislite, o čem bi posneli film, kakšno zgodbo želite povedati. Če ne veste, kje začeti iskati ideje, vam predlagamo, da jih jemljete iz osebnih izkušenj in sveta, ki je znan vam – otrokom. Pošljite nam osnutek svoje ideje. Ni vam treba pisati romanov, le v nekaj kratkih alinejah opišite, kaj naj bi gledalci videli na ekranu. Ideje bomo poskusili z vami razviti še pred začetkom delavnice, zato nam jih pošljite čim prej.

Dragi učitelji, člani ožjega in širšega družinskega kroga: če dobite noro dobro idejo za film vi, jo prosimo, zadržite zase in se sami prijavite na filmske delavnice za odrasle.

NASTANITEV IN PREHRANA

Nastanjeni bomo v Osnovni šoli Cirila Kosmača, Oljčna pot 24, Piran, kjer bo poskrbljeno za zajtrk, kosilo in večerjo. V razdelek drugo v prijavnici prosimo vpišite dietarne posebnosti otroka. Šola bo priskrbela tudi posteljnino.

KAJ VZETI S SEBOJ

• Lahkotna poletna oblačila.
• Dolge hlače in vetrovko.
• Kopalke & brisačo za plažo.
• Copate.
• Osnovne higienske pripomočke.
• Sončno kremo.
• Sprej proti komarjem.
• Osebni dokument.
• Zvezek in kuli.
• Garderobo in rekvizite za film!

POTEK DELAVNICE

V ponedeljek, 24. junija, se ob 15. uri začnemo zbirati pred OŠ Cirila Kosmača. Starši, ki otrok ne morete pripeljati v Piran, nas prosimo kontaktirajte, da skupaj poiščemo primerno rešitev.
Prvi dan bomo imeli spoznavni večer, ogledali si bomo nekaj kratkih igranih in animiranih otroških filmov, jih komentirali in razložili kako so bili posneti, nato pa določili okvirni plan snemanj.

Pri vsakem projektu si bomo razdelili vloge filmske ekipe (igralci, režiserji, snemalci, montažerji,...) in sproti ob delu razložili, kaj je pomembno pri posameznih vlogah ter kako jih opravljati.

Seveda bo dovolj časa tudi za počitek, potepanje po Piranu in odhod na plažo!

Delavnica se bo zaključila v soboto, 29. junija, po kosilu. Spakirani in pripravljeni za odhod domov bomo ob 17. uri.

Cena & oddaja prijavnice

Sama delavnica je brezplačna, strošek bivanja in prehrane za čas trajanja delavnice pa je 121,40 € z DDV. Najkasneje v četrtek, 20. junija 2019 je obvezno plačilo kotizacije v višini 31,40 € na TRR: SI56 0510 0801 6423 256. Preostanek lahko poravnate ob začetku delavnice.


Izpolnjeno prijavnico lahko skenirano ali fotografirano pošljete na email naslov delavnice@b-roll.media ter jo nato podpisano prinesete s seboj na delavnico, ali oddate po pošti na naslov Društvo B-Roll Media, Levarjeva 10, 1000 Ljubljana, Slovenija.

urnik

Rok za oddajo prijavnice je četrtek, 20. junij 2019. S prijavo pohitite, saj je število mest omejeno! Prednost bodo imeli tisti, ki pošljejo idejo za film

DODATNE INFORMACIJE

Za vsa vprašanja vam je na voljo Branko Lenarčič, predsednik Društva B-Roll Media, na email naslovu brane@b-roll.media ali telefonski številki 040 953 523

 

 

 

 

 

 

Obiščite in všečkajte našo facebook stran:

 

Facebook

 

 

urnik