Finalisti tekmovanja za veliko nagrado

The Resonanz Children’s Choir (TRCC)

The Resonanz  Children’s Choir

OTROŠKI ZBOR RESONANZ (TRCC)

Priznani otroški zbor Resonanz (TRCC) deluje v Džakarti v Indoneziji. Večina članov obiskuje glasbeni studio Resonanz, ki ga kot glasbeni center vodi indonezijski maestro Avip Priatna. Zbor TRCC je ustanovil leta 2007 in je od takrat njihov mentor. Med zborovodji zasedbe sta tudi Devi Fransisca in Luciana Oendoen.

V zadnjih letih je TRCC zmagal na več mednarodnih zborovskih tekmovanjih. Leta 2012 so bili zmagovalci med otroškimi zbori na Baliju. Naslednje leto je TRCC na mednarodnem tekmovanju otroških in mladinskih zborov v Hongkongu prejel šest nagrad, med drugim prvo mesto med otroškimi zbori in v folklorni kategoriji, in naslov »svetovnega zbora«. Leta 2015 so šli v ZDA in na mednarodnem zborovskem festivalu Golden Gate v San Franciscu osvojili štiri nagrade. Leta 2016 so bili prvi med otroškimi zbori in postali absolutni zmagovalec tekmovanja Claudio Monteverdi v Benetkah. Julija lani je zbor uspeh ponovil v Rimu na tekmovanju Musica Eterna Roma, novembra pa kot otroški zbor osvojil tudi veliko nagrado 49. tekmovanja v Tolosi.

 

Avip Priatna

Avip Priatna


Avip Priatna spada med najuspešnejše indonezijske dirigente. Magistriral je na dunajski univerzi za glasbo in upodobljajočo umetnost, tam pa je študiral pri Leopoldu Hagerju in prof. Güntherju Theuringu.

Avip je zasnoval glasbeni studio Resonanz v Džakarti in ustanovil Batavijske madrigaliste, otroški zbor Resonanz in Koncertni orkester iz Džakarte. Z zboroma je na turnejah po svetu prejel številna priznanja in nagrade na prestižnih evropskih tekmovanjih, pogosto tudi za najboljšo interpretacijo (Florilège Vocal de Tours, 2001, Guido d'Arezzo 2010). Batavijske madrigaliste je v finale za veliko nagrado Evrope popeljal dvakrat (2013, 2017), letos pa mu je to uspelo z zborom Resonanz.

 

email: info.maribor@jskd.si, tel: +386 (1) 24 10 525 / + 386 (1) 24 10 506 / + 386 (2) 23 42 117