GLASBA /HISTORIČNA GLASBA IN PLES

Pri delu se je izkazalo za izredno pomembno sodelovanje z inštitucijami oziroma njenimi člani, ki s svojo dejavnostjo segajo tudi na področje historične glasbe in plesa. Pri tem vsekakor prednjači Akademija za glasbo z oddelkom za staro glasbo. Omeniti velja tudi dobre odnose z Muzikološkim inštitutom pri SAZU in v zadnjem času Narodnim muzejem Slovenije. Za razvoj dejavnosti v prihodnje pa je zagotovo najpomembnejše sodelovanje s festivalom Seviqc Brežice, ki je postal partnerski festival našega vodilnega projekta Musica Locopolitana in nam omogoča poleg dobre medijske prepoznavnosti tudi razvoj v mednarodni smeri. 

 

Rok prijave: 28. 11. 2016

DELAVNICA  ZA  GODALCE
KAKO GODEJO V ISTRI, PREKMURJU IN REZIJI

Škofja Loka, 3. december 2016

Delavnica je namenjena vsem ljubiteljem ljudske glasbe. Vabljeni so predvsem ljudski godci, godalci folklornih skupin (violinisti, godci na kontrabas ali mali bas). Veseli pa bomo tudi učencev, dijakov, študentov godal in njihovih učiteljev, ki bi radi razširili svoje znanje tudi s poznavanjem ljudske glasbene prakse.

 

več>>

 

   

Historični plesi

Rok prijave: 30. 11.2016

SREČANJE SKUPIN ZA HISTORIČNE PLESE

Škofja Loka, 18. december 2016

Celoten program srečanja  je namenjen plesalcem in njihovim mentorjem ter drugim, ki bi se želeli seznaniti s historičnim plesom. Pričakujemo prijetno in ustvarjalno druženje, ki bo poleg predstavitev posameznih skupin ponudilo tudi možnost mnogih novih stikov in s tem vzpodbud za prihodnje strokovno in organizacijsko sodelovanje.

 

več>>

 

 

 

 

Janez JOCIF

organizator kulturnega programa in svetovalec za historični ples

JSKD OI Škofja Loka

T: 04 515 71 60

M: tel. 041 80 24 24
E: janez.jocif@jskd.si