GLASBA /HISTORIČNA GLASBA IN PLES

Pri delu se je izkazalo za izredno pomembno sodelovanje z inštitucijami oziroma njenimi člani, ki s svojo dejavnostjo segajo tudi na področje historične glasbe in plesa. Pri tem vsekakor prednjači Akademija za glasbo z oddelkom za staro glasbo. Omeniti velja tudi dobre odnose z Muzikološkim inštitutom pri SAZU in v zadnjem času Narodnim muzejem Slovenije. Za razvoj dejavnosti v prihodnje pa je zagotovo najpomembnejše sodelovanje s festivalom Seviqc Brežice, ki je postal partnerski festival našega vodilnega projekta Musica Locopolitana in nam omogoča poleg dobre medijske prepoznavnosti tudi razvoj v mednarodni smeri. 

 

XXV. SPOMINSKI KONCERT

Stara gotska cerkev kartuzije Pleterje, sreda, 25. oktobra 2017, ob 18. uri.

A MADRE DE DEUS

CAPELLA CARNIOLA

MARTA MOČNIK PIRC
/sopran, mandora, strunski tamburin/

KRISTINA MARTINC / kljunaste flavte

FRANCI KREVH /tolkala/

JANEZ JOCIF / portativ, krumhorn, dude,
piščali, hurdy gurdy /umetniški vodja

 

več>>

 

štimanca

DELAVNICA / WORKSHOP
PLETERSKE ŠTIMANCE IN NJIHOVA GLASBA

*
"ŠTIMANCE" (ACOUSTIC VASES)OF PLETERJE AND THEIR ORIGINAL SOUND

Ljubljana, Pleterje, 30. 9. in 1. 10. 2017
Ljubljana, Pleterje, September 29,  October 1, 2017

 

Pleterske štimance so bile prvotno namenjene péti in govorjeni liturgiji skupnosti kartuzijanskega reda. Delavnica, na kateri bo na kratko predstavljen gregorijanski koral v kartuzijanski različici in iz rokopisov iz slovenskih kartuzij, je namenjena spoznavanju gregorijanskega korala in gregorijanske modalnosti.

The “štimance” (acoustic vases) in the church of Pleterje were originally intended for the spoken and sung liturgy of the Carthusian community of Pleterje. At the workshop, Gregorian chant will be presented in its Carthusian variant and with the medieval sources from the Slovenian charterhouses. Special stress will be given to the Gregorian modality.

 

več>>

 

   

 

 

 

 

Janez JOCIF

organizator kulturnega programa in svetovalec za historični ples

JSKD OI Škofja Loka

T: 04 515 71 60

M: tel. 041 80 24 24
E: janez.jocif@jskd.si