LIKOVNA DEJAVNOST

S pomočjo stroke ustvarjamo pogoje za kreativno delovanje, širimo splošno likovno razgledanost in spodbujamo k individualnemu ustvarjanju. Posvečamo se klasičnim likovnim panogam in novim medijem, likovni teoriji in zgodovini likovne umetnosti, povezujemo pa se tudi z drugimi področji. Organiziramo izobraževanje in razstave, izdajamo priročnike, svetujemo in posredujemo strokovno pomoč. Delavnice, tečaji in seminarji so organizirani tako, da se lahko udeleženci v daljšem časovnem obdobju sistematično poglabljajo v eno samo temo ali pa prehajajo s področja na področje in si na ta način širijo likovno obzorje. Mentorji, uveljavljeni likovni ustvarjalci, pedagogi in teoretiki, ne posredujejo receptov, pač pa vpeljejo tečajnike v likovne veščine tako, da jih ti lahko sami razvijajo naprej v kateri koli smeri.

 
Andreja KOBLAR PERKO

samostojna strokovna svetovalka
za likovno dejavnost

 

T: (01) 2410 515
F: (01) 2410 510
E: andreja.koblar@jskd.si

 

 

 

 

 

Velika črta

Regijske tematske razstave 2017 in Državna tematska razstava 2018

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira 6. državno tematsko razstavo Velika črta.

Izbrano temo ponuja kot izziv, ki lahko ustvarjalcem razširi likovno in miselno obzorje in jih spodbudi k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja.

Namen razstave je prikazati kakovostne rezultate ljubiteljske likovne ustvarjalnosti.

več>>

 

 

Foto vizije

 

Foto VIZIJE 2017

Nova Gorica, 19. -21. 5. 2017

Na fotografski natečaj v okviru festivala VIZIJE se lahko s serijo fotografij na razpisano temo prijavijo mladi ustvarjalci iz Slovenije in zamejstva, ki v letu 2017 še ne bodo dosegli starosti 27 let. Najboljše fotozgodbe bodo predstavljene na posebni razstavi, zmagovalec natečaja pa prejme naziv fotovizonar 2017.

več>>

 

 

 

V. DRŽAVNA TEMATSKA RAZSTAVA 2016
KVADRAT IN KROG
KOCKA IN KROGLA

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti pripravlja peto državno tematsko razstavo. Izbrano temo ponuja kot izziv, ki lahko ustvarjalcem razširi likovno in miselno obzorje in jih spodbudi k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja.

Namen razstave je prikazati kakovostne rezultate ljubiteljske likovne ustvarjalnosti. K sodelovanju vabimo odrasle likovne ustvarjalce.

Organizacija poteka na dveh nivojih:

- regijske likovne razstave v letu 2015

- državna razstava v letu 2016

 

 

Pri Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti je izšel nov priročnik:

 

Kvadrat in krog

 

Janez Zalaznik
Kvadrat in krog, kocka in krogla Hiter krog čez kvadrat v likovni umetnosti

 

Kratek vodnik je nastal ob razpisu 5. državne tematske razstave JSKD, ki želi ustvarjalce in ustvarjalke spodbuditi k delu na kvadratnih ali okroglih nosilcih, na katerih naj tudi prevladujejo oblike, povezane ali izpeljane iz kvadrata in kroga.


»Verjamem namreč, da ta na prvi pogled ozko zamejeni izziv ponuja ogromno še ne videnih kreativnih možnosti kot tudi skoraj nujno izkušnjo za vsakega zvedavega ustvarjalca. Krog je namreč še vedno odprt in kvadrat zagotovo še ni odtekel zadnjega kroga!«, je zapisal avtor.

 

 

Pri Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti bo izšel nov priročnik


Tone Rački
VEŠČINA SLIKANJA
Barve

Knjiga obravnava problematiko barv s stališča slikarja, posredno pa tudi vsako drugo uporabo barv. Razdeljena je v poglavja, ki obravnavajo uporabo barv z različnih zornih kotov.

 

>> več informacij