LITERARNA DEJAVNOST

Pri oblikovanju lastnega odnosa do literature pomagamo vsem generacijam: od najmlajših do najstarejših pa tudi tistim, ki ne pišejo v slovenščini, ampak v svojem materinem jeziku. Za vse te skupine ustvarjalcev pa tudi za mentorje, bibliotekarje in knjižničarje ter druge ljubitelje literature pripravljamo literarne natečaje, srečanja, delavnice in kolonije, literarne in prevajalske šole, literarna branja, okrogle mize, izdajamo reviji Mentor in večjezične Paralele, zbirke Prvenke, Mentorjeva prevajalnica, Priročniki, zbornik V zavetju
besede in druge priložnostne publikacije.

 

mag. Barbara RIGLER

samostojna strokovna svetovalka
za literarno dejavnost

 

T: (01) 2410 516
F: (01) 2410 510
E: barbara.rigler@jskd.si

 

 

 

 

 

Revija Mentor na Facebooku:

Mentor na Facebooku

 

AKTUALNO:

 

Roševi dnevi

31. ROŠEVI DNEVI 2018

Celje, 21. marec 2018

Srečanje osnovnošolskih literarnih ustvarjalcev 8. in 9. razredov in razpis za najboljša literarna glasila s prispevki osnovnošolskih otrok ter srednješolskih in gimnazijskih avtorjev.

Obenem bo predstavitev, izbor in razstava literarnih šolskih glasil.

več >>

 

1.12.2017

Festival Urška združuje mlade avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku. Skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj JSKD s selektorji izberemo pet finalistov in najboljšemu v naslednjem letu izdamo knjižni prvenec.

Rok prijave je podaljšan do petka, 26. januarja 2018, do polnoči.

več >>

 

 

Literarni natečaj za najboljše otroško in mladinsko dramsko besedilo

Natečaj želi spodbuditi izvirno dramsko pisavo za otroške in mladinske gledališke skupine. Iščejo se besedila, primerna za izvajanje otroških in mladinskih gledaliških ali lutkovnih ustvarjalcev.

>> več

 

 

23. 10. 2017

V zavetju besede 2017

Zbornik izbranih besedil seniorskih piscev (2.5 MB, datoteka pdf)