ZBOROVSKA GLASBA / IZOBRAŽEVANJA / SREDI ZVEZD

Naziv seminarja:

 

 

 

 

ZBOROVODSKA ŠOLA

LAHKIH NOT NAOKROG I - naučimo se peti in slišati po notah

Kraj izvedbe:

 

Različni kraji po Sloveniji

Termini:

 

še ni znan, jesen 2013 do pomladi 2014

Predavateljica:

 

-

Cena:

 

-

Rok prijave:
 

-

 

 

 

 

 

Seminar je namenjen vsem, ki želijo obogatiti svoj svet slušne zaznave in ritmičnega gibanja:

- pevcem (solopevcem ali zborovskim pevcem) vseh starosti, ki si želite naučiti branja notnega zapisa in petja po notah s pomočjo glasbenih vilic, a brez pomoči inštrumenta  oz. ponavljanja za zborovodjem;

- zborovodjem in korepetitorjem, ki delujete brez formalne glasbene izobrazbe in/ali si želijo naučiti branja, razumevanja in slišanja horizontalnega  (enoglasnega) kot tudi vertikalnega (večglasnega) zapisa brez pomoči inštrumenta, a z natančno in hitro uporabo glasbenih vilic.

 

VSEBINA in CILJI

Na pot osnov slušnih zaznav se boste podali preko intervalov, jih sestavili v akorde in povezali v harmonijo. Pri tem si boste pomagali z gibom, ritmičnim pulziranjem, improvizacijo.
Tečaj razvija notranji glasbeni sluh posameznika, ki se odraža v:
- popolni in takojšnji prepoznavi intervalov in akordov,
-  prima vista petjem (petje po notah),
- harmonskim sluhom (1. leto v okvirih diatonike),
- občutkom za natančno (notranje) ritmično pulziranje,
- svobodi improvizacije,
- muzikalosti,
- samozavesti.


O MENTORICI

Maja Cilenšek

 

 

 

 

 

 

 

Maja Cilenšek

je diplomirala na oddelku za glasbeno pedagogiko na ljubljanski Akademiji za glasbo. Zaposlena je v Glasbeni šoli Koper, Osnovni šoli Koper ter na Pedagoški fakulteti v Kopru. Z vodenjem otroških in mladinskih zborov se uspešno ukvarja že vrsto let. V repertoarje svojih zborov uvršča novitete slovenskih skladateljev in s tem vzpodbuja k nastajanju novih del za mladinske zbore. Z otroškimi in mladinskimi pevskimi zbori Glasbene šole Koper je na tekmovanjih doma in v tujini prejela številna prva mesta ter posebna priznanja. Kot predavateljica in strokovna ocenjevalka je vabljena na seminarje in različne pevske prireditve. Na mednarodnem tekmovanju zborovskih dirigentov »Mariele Ventre« v Bologni oktobra 2007 si je v kategoriji mladinskih zborov delila prvo nagrado z italijanskim dirigentom Lorenzom Donatijem.

Erika Bizjak

 

 

 

 

 

Erika Bizjak

Erika Bizjak, roj. 23. 5. 1972 v Volčah, je po končani Srednji glasbeni šoli v Ljubljani študij nadaljevala na Akademiji za glasbo, kjer je leta 1996 diplomirala na oddelku za glasbeno pedagogiko. V svojem diplomskem delu je analizirala zborovska dela kobariškega skladatelja H. Volariča ter popisala njegov celoten ustvarjalni opus.

Od vsega začetka svoje poklicne poti poučuje nauk o glasbi ter klavir na Glasbeni šoli Tolmin, veliko pa tudi korepetira. V letih 1997 do 2004 je poučevala na Gimnaziji Tolmin, kjer je ponovno osnovala Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Tolmin. Od leta 2006 vodi Komorni zbor Musica Viva Tolmin, ki je s svojimi nastopi pa tudi z organizacijo zborovskih delavnic s priznanimi zborovodji in solopevskimi pedagogi obogatil in nadgradil zborovsko dogajanje v Zgornjem Posočju. Vodi tudi dekliški in mešani zbor v domači župniji.

Petra Uršič

 

 

 

Petra Uršič

je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, na Oddelku za glasbeno pedagogiko in študirala muzikologijo na Filozofski fakulteti  v Ljubljani.
V času študija je vzporedno obiskovala pouk solopetja pri prof. Marjeti Podgoršek Horžen. Že petnajst let aktivno sodeluje (kot pevka in korepetitorka) v Vokalni skupini Solzice pri Glasbeni šoli Brežice. Zaposlena je kot profesorica na Glasbeni šoli Brežice, kjer poučuje nauk o glasbi, solfeggio in klavir.
Pedagoško delo ji je v izjemno veselje in izziv, saj pravilen pristop vzpodbuja razvoj pozitivnih osebnostnih lastnosti, umetniško in estetsko tankočutnost ter komunikativnost otroka, mladostnika ali odrasle osebe.

 

POGOJI ZA UDELEŽBO

Velika mera glasbene radovednosti in odprtosti.

 

POTEK IN TRAJANJE SEMINARJA/ŠOLE

Tečaj je zasnovan v obliki skupinskega in individualnega dela.

 

CENA IN PLAČILO

V pripravi.

 

ROK PRIJAVE

V pripravi.

 

POTRDILA

Ob koncu tečaja slušatelji opravijo praktični preizkus in prejmejo potrdilo z oceno znanja.

 

 

Dodatne informacije

 

 

 

Mihela JAGODIC

samostojna strokovna svetovalka za vokalno glasbo
T: (01) 2410 525
F: (01) 2410 536
E: mihela.jagodic@jskd.si