GLASBA VOKALNA GLASBA / NAŠA PESEM 2016

Razpis

 

ZAKAJ PA SPET NE MALO DRUGAČE?

 

Programa ČIST DRUGA PESEM v okviru Naše pesmi ne bomo izvedli zaradi velikega števila izbranih zasedb na tekmovanje.

 

Vsi, ki zvesto spremljate državno tekmovanje Naša pesem v Mariboru, veste, da smo ga pred leti popestrili in sprostili. Naredili nekaj novega. Nekaj, česar še niste videli na nobenem tekmovanju po svetu! Izvedli smo Čist' drugo pesem.


Uradno tekmovanje je sicer ostalo tako, kot ste ga vajeni, s strogo strokovno žirijo in vsem, kar sodi zraven.

 

Vendar …


Ponudili smo še eno, odštekan dodatek, kjer so prišli na račun vsi tisti pevci in pevke, ki skrbijo za družabno življenje v zborih, brez katerih bi bile priprave, potovanja in navsezadnje tudi tekmovanja hudo duhomorna reč.


Ker so nas sodelujoči navdušili s svojimi izvirnimi idejami in izvedbami, smo se odločili, da vam naslednje leto spet ponudimo sodelovanje na Čist' drugi pesmi - v čimbolj izvirnih predstavitvah ljudskih, umetnih, lahko tudi zborovih lastnih pesmi. In glasbenih predstav, šal, …
S čist' drugimi pesmimi boste lahko nastopili v nedeljo popoldne, po uradni razglasitvi in sklepnem koncertu izbranih zborov 24. Naše pesmi. S tem bomo tudi sklenili mariborsko pevsko tekmovanje.


Časa za prijavo imate veliko, vse do 1. marca 2016. Prav pa je, da s prijavo pohitite, saj bo zaradi časovne omejitve na šaljivem tekmovanju lahko nastopilo omejeno število zasedb z najbolj zanimivimi idejami.


Vsem nastopajočim pripada dodaten obrok prehrane. Zasedbe, ki bodo sodelovale, bodo na zborovskem tekmovanju predvidoma nastopile v nedeljo (razen v izjemnih primerih).
Več o pogojih in načinu tekmovanja lahko preberete v priloženih navodilih.

Lepo vas pozdravljam … in upam, da vas bo zamikalo!     

 

Mihela Jagodic

 

                

 

 

Organizator bo za nastop zagotovil klavir (oz. klavinovo), mikrofon, ozvočenje, po potrebi pa tudi dvoranske rekvizite (npr. pult, klop, stol …) ali  druge rekvizite po dogovoru.

 

 

 

 

Dodatne informacije

 

 

 

Mihela JAGODIC

samostojna strokovna svetovalka za vokalno glasbo
T: (01) 2410 525
F: (01) 2410 536
E: mihela.jagodic@jskd.si

 

 

 

 

Programska knjižica

 

Programska knjižica tekmovanja
(pdf, 8 MB)

 

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in območna izpostava Maribor


Mestna občina Maribor

 

Zveza kulturnih društev Maribor
Zveza kulturnih društev Slovenije