INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA / SEZONA 2016/17

 

KAKO USTVARIMO KVALITETNO GLASBO IN ZVOK ?


Vabljeni na teoretično in praktično šolo audio tehnike prvega semestra 2017 od februarja do maja v Ivančni Gorici!

 

audio seminar 2017

 

PRIDRUŽITE SE NAM NA PRVEM SREČANJU V PETEK, 10. FEBRUARJA 2017, OB 18. URI V PROSTORIH ZKD IVANČNA GORICA (2. nadstropje nad Knjižnico).


Predvidoma bodo srečanja potekala ob sredah od 18.00-20.00.

 

Prvi semester tečaja bo trajal 50 ur in ga bomo izvajali 5 mesecev (od februarja do maja). Vse skupaj bomo izvedli 50 ur v teoretskem in praktičnem delu izobraževanja prvega semestra. Drugi semester pa bomo razpisali poleti 2017. Na drugem delu izobraževanja od septembra 2017 do januarja 2018 bo poudarek na audio snemanju in glasbeni produkciji. Že sedaj vas vabilo tudi na nadaljevalni del.

 

TEORETIČNI DEL:

Potekal bo enkrat tedensko po dve uri.

Termine bomo dogovorili s prijavljenimi udeleženci. Predvidoma bomo izobraževanje izvajali v večernih urah. Izvedli bomo 20 srečanj v 4 modulih.

 

Program:

1. TEORIJA ZVOKA (zvok, audio povezave, referenčni nivoji, praktične vaje)

2. AUDIO PROCESORJI (kompresori, eq, efekti, praktične vaje)

3. MEŠALNA MIZA (signal flow, mikrofoni, praktične vaje)

4. LIVE SOUND (signal flow, zvočniki in ojačevalci, praktične vaje)


PRAKTIČNI DEL


Za izvedbo tega dela izobraževanja se bomo dogovarjali sproti glede na termine dogodkov.

Potekal bo na terenu. Vodilo tega bo ozvočenje in tehnična podpora prireditev, koncertov, dogodkov, govorov, okroglih miz itd.  Vsak udeleženec se bo imel priložnost preizkusiti na konkretnem dogodku s pomočjo in strokovno podporo mentorjev. Naučili se bomo tudi kako se tudi tehnike primerne odrske osvetljave dogodkov. Cilj izobraževanja je, da vas usposobimo za samostojno tehnično izvedbo prireditve/javnega dogodka. Zato je šola namenjena tudi osebam, ki so se že izobraževali na področju audio tehnike. Program bo prilagojen predznanju udeležencev.

 

NA KRATKO O PROGRAMU:

Program obravnava teorijo zvoka, delovanje zvočnikov, mikrofonov, analogne / digitalne naprave… skratka - znanje, ki bi ga moral imeti vsak producent, ozvočevalec, tonski mojster… Poleg obširnega teoretičnega seznanja bodo udeleženci obiskali profesionalne studie, večje in manjše prireditve, pri katerih ima zvok zelo pomembno vlogo. Udeleženci bodo imeli tudi priložnost, da se izkažejo v studiu, kjer bodo za zaključno nalogo posneli projekt. Sodelovali bodo tudi raznoliki gostje, specializirani za posamezna področja: tonski mojstri, lastniki studiev in založb in profesionalni glasbeniki.

 

NA VOLJO VAM BOMO IZKUŠENI MENTORJI IN ASISTENTI

Mentor, koordinator in vodja izobraževanja: Simon Kavšek, glasbenik, producent , tonski mojster, ki je diplomiral na SAE, mednarodni šoli za audio inženiring in od leta 2008 predava »osnove audio tehnike« na glasbeni šoli Vox.  Simon Kavšek je tudi Vodja glasbene skupine Astrid Lindgren: https://youtu.be/6J5Rc59vS2kq

Simon Kavšek
Simon Kavšek

 

Asistent za tonsko tehniko:  Mitja Lamovšek, tonski mojster «stare šole«, ki sodeluje s številnimi glasbenimi skupinami (Astrid Lindgren, Inmate, Sober Assault).

Mitja Lamovšek
Mitja Lamovšek

 

Asistent za odrske luči: Jurij Tratar, elektronik s številnimi izkušnjami iz področja osvetlitve gledaliških dogodkov, koncertov ter glasbenih prireditev.

 Jurij Tratar
Jurij Tratar

 

 Cena prvega semestra (februar-maj):
400,00 € (ddv je vključen v ceno).


Cena posameznega modula (enega od štirih)
120,00 € (ddv je vključen v ceno).

 

Prijavite se na spletnem obrazcu na povezavi:

e-prijava

 

Za prijavo in dodatne informacije smo na voljo na:

041/846-674 (Simona), oi.ivancna.gorica@jskd.si

in 041755679 (Simon), simon.kavsek@gmail.com