FILM

 

Naša ključna vrednota je kakovost izobraževanja na vseh ravneh, spodbujanje inovativnosti mišljenja in ustvarjanja, akcij, ki od ustvarjalca zahtevajo kreativnost, nekonvencionalnost, opredelitev in razmislek, kar prinaša kvaliteto in presežke. Izobraževanja, seminarji in delavnice, ki jih vodijo priznani slovenski in tuji strokovnjaki, so namenjeni vsem, ki jih zanima sodobna medijska kultura nasploh, imajo pa malo ali sploh nič izkušenj na tem področju. Vključujejo načrtovanje produkcije, scenaristično zasnovo, dramaturgijo, režijo, kamero, lučni in igralski studio, montažo, skratka vse tiste nujne in kreativne elemente, ki tvorijo film ali video.

 

* * * *

 

Filmske izobraževalne oblike v okviru JSKD so namenjene vsem, ki jih zanimata film, video, oziroma sodobna medijska kultura nasploh, pa imajo malo ali nič izkušenj na tem področju.

Vse naše izobraževalne oblike so usmerjene v to, da slušateljem omogočijo znanja, ki jim bodo omogočila napisati zgodbo, jo posneti, zrežirati, zmontirati, zvočno opremiti in plasirati v javnosti.

Zato ponujamo delavnice,ki vključujejo tako načrtovanje produkcije, scenaristično zasnovo, dramaturgijo, režijo, kamero, lučni studio, igralski studio, montažno delavnico, skratka vse tiste nujne in kreativne elemente, ki tvorijo film ali video! Vsa ta dogajanja na naših izobraževalnih oblikah so teoretične in praktične narave, tako da seminaristi neposredno preverjajo osvojeno teoretično znanje, v delavnicah praktično delajo s tehniko, tekstom, igralcem, raziskujejo medij, se seznanjajo z avtorskimi poetikami, zgodovino filmskih diskurzov etc.

 

 

 
Matjaž ŠMALC

producent za filmsko dejavnost

 

T: (01) 2410 511
E: matjaz.smalc@jskd.si

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Obiščite in všečkajte našo
facebook stran:

Facebook

 

daljinec

NASVET ZA PRED TV SEDET
Izbor dobrih filmov, ki jih je te dni možno videti na TV programih

 

V okviru seminarjev so svojo pot začeli avtorji od tako "udarnih" imen kot so:

Janez Burger,

Andrej Žumbergar,

Vojko Anzeljc,

Miha Čelar,

Janez Lapajne,

Jure Černec,

Petra Bašin,

Boris Petkovič,

Damjan Berkopec,

Iztok Šuc,

Nataša Prosenc,

Mirko Simić,

Damjan Bogataj,

Aleš Žemlja,

Toni Laznik,

Jure Černčec,

Miha Tozon,

Dražen Štader,

Jure Moškon,

Samo Rugelj,

Dušan Feguš,

Samo Geršak,

Petra Seliškar,

Gregor Andolšek,

Mitja Senčur,

Rok Biček

in mnogo drugih!

*

Filmi in video projekti narejeni v laboratoriju seminarja so bili nagrajeni na različnih domačih in tujih festivalih, scenariji odkupljeni na različnih televizijah in celo Ljubljanski filmski akademiji - Grossmanova nagrada...

*


Jovan Jovanović