PREDSTAVITEV

 

Zanje vse leto pripravljamo delavnice, seminarje, simpozije, šole za mlade glasbenike tudi poletne tabore, pregledna letna srečanja, mednarodna in slovenska tekmovanja različnih težavnostnih stopenj. Izdajamo tudi strokovne publikacije: predvsem skladbe za različne glasbene zasedbe.

 


 

 Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost
T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si

 

 

 

 


 

14. 11. 2017

12. Tradicionalno mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik
3. - 4. februar 2018, Begunje na Gorenjskem
Organizatorja tekmovanja sta Tradicija Avsenik in Glasbena šola Radovljica

Tekmovanje je namenjeno vsem starostnim skupinam, pretežno pa je orientirana na šolske otroke in mladino. S tem spodbuja njihovo kulturno in glasbeno ozaveščanje, ter vpliva na pozitivni razvoj nacionalne identitete, kar je v sodobnem času še kako pomembno za vse nas, slovensko glasbo in Slovence.

razpis, prijavnica

 

 

20. 10. 2017

MID EUROPE – Schladming 2018

Mednarodni glasbeni festival MID Europe vabi k sodelovanju v dveh orkestrih - WYWOP in WAWOP, ki se vsako leto formirata v okviru tudi pri nas zelo dobro znanega festivala pihalne glasbe Mid Europe, kjer sodelujejo tudi slovenski pihalni orkestri.

Mladinski orkester WYWOP je dobro znan in uveljavljen že vrsto let, od lani pa obstaja tudi orkester odraslih WAWOP, v katerega si želijo pritegniti nove člane (glasbeniki, stari 30 let ali več - navzgor ni omejitve).

Projekt bo med 8. in 15. julijem 2018 v Schladmingu.

Dirigenti: Frank Ticheli, Miguel Etchegoncelay, Phillip Riggs, Johann Mösenbichler, Verena Mösenbichler-Bryant

Za kakršnekoli dodatne informacije se zainteresirani lahko kadarkoli obrnejo na spletno stran www.mideurope.at  ali  www.wawop.org oz. prek tega spletnega obrazca.

WYWOP,
WAWOP
,
letak MID EUROPE
,
obvezne skladbe

 

11. 7. 2017

Hrvaška tamburaška zveza razpisuje javni natečaj za nove skladbe namenjene koncertantnim tamburaškim orkestrom. Rok prijave 22. 12. 2017

več>>