INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA / SEZONA 2015/16

 

Musica creativa 2017

 

odlična glasbena izkušnja

 

MUSICA CREATIVA 2017
Izola, 20.-27. avgust 2017

 

ORKESTER:

PIHALNI ORKESTER MUSICA CREATIVA
Dirigent: Boštjan Dimnik

 

KONCERTA:

sobota, 26. avgust 2017, Izola

nedelja, 27. avgust 2017, Avditorij Portorož

 

MENTORJI:

Flavta  Irena Rovtar 
Klarinet Jakob Bobek
Oboa   Špela Loti Knoll 
Fagot  Dejan Rihtarič 
Saksofon  Betka Bizjak Kotnik 
Trobenta  Aleš Klančar 
Rog   Nikica Banjac 
Pozavna &  evfonij  Domen Gantar 
Tuba  Rok Vilhar 
Tolkala  Mitja Tavčar 

             

PRIJAVA IN ČLANARINA:

Prijavite se preko

 

prijavnica

 

najkasneje do 20. junija 2017

 

Za člane ZSG

Članarina znaša 150,00 na osebo.

Na prijavnico v ustrezno rubriko obvezno vpišite, v katero godbo ste včlanjeni. Za člane ZSG se štejejo tisti, ki so včlanjeni v matično godbo, vpisani v register ZSG in katerih matična godba ima do ZSG poravnane vse obveznosti.

 

Za nečlane ZSG

Članarina znaša 230,00 na osebo.

Učenci glasbenih šol, ki še niso člani godb, bodo ob predložitvi potrdila glasbene šole, da so njeni učenci, dolžni plačati članarino v znesku 150,00 € na osebo.
___________________________________________________________________________

 

Po plačilu celotne članarine in po izteku prijavnega roka boste udeleženci po e-pošti prejeli podrobnejši program tabora z okvirnim urnikom aktivnosti ter notni material.

 

BIVANJE (prenočišče in prehrana):

Udeležencem predlagamo bivanje v Dijaškem domu SŠ Izola, kjer so vsem na voljo triposteljne sobe in trije obroki na dan. Polni penzion za člane Musice creative znaša 29,00 € na dan. Občina Izola je tudi letos vse člane oprostila plačila turistične takse.

Če želite bivati v domu, to ustrezno označite na prijavnici in v ZSG bomo v primeru pravočasne prijave in plačila 1. obroka poskrbeli za rezervacijo namestitve, ki je nato obvezujoča.

 

PLAČILO ČLANARINE IN BIVANJA

Po prijavi boste na naslov plačnika prejeli račun za plačilo članarine v orkestru. V primeru rezervacije bivanja boste prejeli račun Dijaškega doma SŠ Izola. V kolikor plačnik članarine in bivanja ni isti, podatke o plačniku bivanja dopišite na prijavnico.

 

Zaradi pravočasne priprave tabora je potrebno najkasneje do 26. junija 2017 plačati:

1. obrok članarine, ki znaša za osebo 50,00 €,

1. obrok stroškov bivanja, ki znaša za osebo 50,00 € (v primeru bivanja).

 

1. obrok članarine in stroškov bivanja se v primeru odjave vrne le ob predložitvi zdravniškega potrdila.

 

Opozorilo: V primeru neplačila 1. obroka ZSG ne jamči več za organizacijo bivanja in prehrane. Udeleženci bodo morali v tem primeru za bivanje in prehrano poskrbeti sami.

 

Zadnji rok za plačilo preostalega zneska članarine je 5. julij 2017.

 

Plačilo preostalih stroškov bivanja bo možno plačati na recepciji dijaškega doma ob začetku bivanja. V primeru, ko bivanje plača društvo, podjetje ipd. je potrebno dijaškemu domu poslati naročilnico najkasneje en teden pred začetkom bivanja na naslov:

Dijaški dom Srednje šole Izola

Ulica Prekomorskih brigad 7

6310 Izola

+386 (0)5 66 21 720

 

PREDSTAVITVE DIRIGENTA IN MENTORJEV:

Pihalni orkester Musica creativa

Dirigent in klarinetist Boštjan Dimnik (1977)je že med šolanjem solistično in v komornih sestavih uspešno nastopil na številnih tekmovanjih ter prejel študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Med drugim je sodeloval s simfoniki RTV Slovenija, z München Jugend Philharmonie in Orkestrom Slovenske vojske. Uspešno je zaključil Dirigentsko šolo Zveze slovenskih godb, diplomiral pa je tudi iz dirigiranja pri Janu Cobru na konservatoriju v Maastrichtu.

 

Flavtistka Irena Rovtar (1987) je svoje glasbeno izobraževanje začela v pri prof. Mariji Grasselli, nadaljevala pa pri prof. Dragi Ažman. Z odliko je diplomirala v razredu red. prof. Karoline Šantl-Zupan. Izobraževala se je še pri drugih priznanih profesorjih. Na tekmovanjih TEMSIG je prejela več zlatih plaket. Bila je absolutna zmagovalka tekmovanja Svirel in mednarodnega tekmovanja v Valjevu. Je dobitnica nagrade Antonia Tarsie, Škerjančeve nagrade in dveh Prešernovih nagrad. Kot solistka je nastopila s simfoničnimi orkestri KGBL, SNG Maribor, SF in RTV Slovenija. Veliko nastopa kot članica komornih skupin, dve leti je bila članica EUYO, zaposlena pa je v orkestru RTV Slovenija in KGB Ljubljana.

 

Klarinetist Jakob Bobek (1982) je študiral klarinet na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Slavka Goričarja, leta 2005 je z odliko diplomiral na umetniški in pedagoški smeri. Dve leti kasneje (2007) je pri istem profesorju zaključil tudi specialistični študij. V času študija je na tekmovanjih mladih glasbenikov Republike Slovenije vselej osvojil zlato plaketo ter tri prve in dve drugi nagradi. Je prejemnik nagrade Antonia Tarsie, študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo ter dveh prvih nagrad na mednarodni poletni akademiji v Raachu v Avstriji.  Dodatno se je izpopolnjeval pri Ralfu Mannu, Alessandru Carbonaru, Charlesu Neidichu, Sylvie Hue, Matetu Bekavacu, Jiřiju Hlavaču ter Sharon Kam. Na številnih nastopih, tako doma kot drugod po Evropi, se je predstavil kot solistični in komorni glasbenik. Med najodmevnejše nastope sodijo: solistična nastopa z orkestrom SNG Maribor (Copland) in s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (Mozart), nastop na Svetovnih glasbenih dnevih 2003, cikel koncertov z godalnim kvartetom Alamiré na Jesenskih serenadah ter podiplomski koncert v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.  Od leta 2007 je zaposlen kot prvi klarinetist orkestra SNG Opera in balet Ljubljana.


Oboistka Špela Loti Knoll (1977)je Akademijo za glasbo v Ljubljani končala z odliko v razredu doc. Boža Rogelje. Na ARU v Cambridgeu je zaključila magisterij na temo Organizacija glasbene terapije v povojnih območjih. Koncertira na domačih in tujih festivalih v komornih sestavih ter poučuje kljunasto flavto in oboo.  Sodelovala je pri organizaciji šestih humanitarnih projektov za glasbeno terapijo v Bosni in Hercegovini. Delovne izkušnje ima z otroki v sirotišnicah, težko prizadetimi mladostniki, z otroki z vedenj­ski­mi problemi, odraslimi z motnjo v duševnem razvoju in psihiatričnimi bolniki. Predava predmet Animacija z umetnostnim izražanjem na več višjih šolah po Sloveniji, deluje kot glasbena terapevtka v Varni hiši Gorenjske in vodi IK - Inštitut Knoll za glasbeno terapijo in supervizijo in študij glasbene terapije v okviru le-tega.  Deluje na mednarodnem področju glasbene terapije.


Fagotist Dejan Rihtarič (1985) je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Trenutno poučuje fagot na Glasbeni šoli Radovljica, Glasbeni šoli Jesenice in Glasbeni šoli Kranj, dirigira pihalnemu orkestru GŠ Radovljica, septembra 2014 pa je bil izbran tudi na mesto dirigenta Pihalnega orkestra Jesenice – Kranjska Gora. Je predan pedagog in uspešen mentor, o čemer pričajo uspehi njegovih učencev na državni in mednarodni ravni. Kljub bogatemu znanju in izkušnjam se nenehno izobražuje in izpopolnjuje, med drugim je že nekaj let tudi udeleženec dirigentske šole Zveze slovenskih godb.

 

Saksofonistka Betka Bizjak Kotnik (1976)poučuje saksofon na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se kot prva študentka saksofona vpisala na podiplomski specialistični  študij na AG v Ljubljani v razred Matjaža Drevenška. Tri leta se je izpopolnjevala v Franciji na CNR v Lyonu pri Jean-Denis Michatju. Od 2013 je članica kvarteta saksofonov LadieSaxophone quartet, s katerim so v kratkem času izvedle recitale na
Hrvaškem, Poljskem in Sloveniji ter na mednarodnem kongresu saksofonov v Strassbourgu. 2016 so s posnetki dopolnile dve avtorski zgoščenki. V duo s pianistko Milanko Črešnik je koncertiralala in snemala za Radio Slovenija (CD Saksofonija 2006, samostojna zgoščenka Repliques 2008, Brst 2010).

 

Trobentač Aleš Klančar (1981) je začel igrati trobento v Glasbeni šoli Postojna. Po zaključenem šolanju na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani je študij nadaljeval na Akademiji za glasbo v Malmöju na Švedskem pri svetovno priznanem solistu in profesorju Håkanu Hardenbergerju, kjer je diplomiral leta 2005. Pogosto nastopa kot solist ali v komornih zasedbah, v zadnjem času pa sodeluje zlasti z mednarodnimi komornimi zasedbami in se posveča poučevanju mladih glasbenikov.

 

Rogist Nikica Banjac (1980) je svojo glasbeno pot začel na glasbeni šoli Postojna pri prof. Josipu Grgasoviću in prof. Rudolfu Kocmanu (1993-1995). Končal je Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru in nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Jožetu Faloutu in prof. Boštjanu Lipovšku ter ga končal z odliko leta 2004. Znanje je izpopolnjeval tudi na glasbeni Akademiji v Kolnu (Nemčija) pri prof. Erichu Penzlu. Zaposlen je v Orkestru Slovenske vojske.

 

Pozavnist Domen Gantar (1992)se je za glasbeno pot je odločil pri osmih letih, ko je začel igrati harmoniko. Pozneje jo je zamenjal za evfonij. Leta 2007 je uspešno opravil sprejemne izpite na umetniški gimnaziji v Kopru, in začel z učenjem pozavne pri prof. Albertu Kolblu in prof. Marku Iliću. Sedaj študij končuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dušana Kranjca. Je trikratni dobitnik zlatega priznanja in prvonagrajenec na tekmovanju TEMSIG in zmagovalec discipline “Trobila solo” na tekmovanju Svirél. V sezoni 15/16 je igral v orkestru Slovenske filharmonije ter pričel poučevati na Glasbeni šoli Ljubljana Moste Polje. Sodeluje z Ansamblom za sodobno glasbo MD7, Orkestrom slovenske policije, orkestrom SNG Opere in Baleta Ljubljana, Simfoniki RTV, Big Bandom RTV, Trobilnim ansamblom SF, komornim ansamblom akademije Branimirja Slokarja, Ljubljana International Orchestra (LIO), trobilnim kvintetom SiBRASS, v MGL in skupini Towel of Shower.

 

Tubist Rok Vilhar (1986) je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Trenutno je vpisan na master program na Mozarteumu v Salzburgu. Od leta 2010 poučuje tubo in evfonij tako na Glasbeni šoli Koper kot tudi na Umetniški Gimnaziji Koper. Svoje znanje je izpopolnjeval tudi na številnih mojstrskih tečajih doma in v tujini. Sodeluje s številnimi komornimi oz. večjimi zasedbami, predvsem v tujini. Sodeluje tudi z Slovensko filharmonijo, orkestrom SNG Maribor, tržaško opero - Teatro Verdi di Trieste ter milansko Scalo - Teatro alla Scala di Milano - iz Italije.

 

Tolkalist Mitja Tavčar (1977) poučuje tolkala na glasbenih šolah v Novi Gorici in Postojni in kot mentor že vrsto let sodeluje na poletnih godbenih taborih. Tolkala je študiral na konservatorijih v Trstu in Adriji pri Benetkah, kjer je diplomiral tako iz klasične kot tudi jazzovske tolkalske igre.

 

 

Dodatne informacije:

Daniel Leskovic,
Samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost JSKD
daniel.leskovic@jskd.si
gsm: 031 560 390

 

 

 

 

prijavnica

 

klasična prijavnica

 

zloženka

zloženka (pdf)