INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA / SEZONA 2018/19

Naziv seminarja:

 

Seminar za dirigente in skladatelje:

GLASBA BRATOV AVSENIK

     

Kraj izvedbe:

 

Begunje

Termin:

 

6. april 2019

Seminar je prestavljen na jesen 2019.  

Mentor:

 

Slavko Avsenik mlajši

Cena:

 

20,00 € (brez DDV)

Rok prijave:

 

18. marec 2019

 

Zveza slovenskih godb in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti pripravljata dvakrat po enodnevni seminar, namenjen dirigentom, skladateljem in godbenikom.

V okviru seminarja bo Slavko Avsenik udeležencem približal različne tehnike komponiranja glasbe bratov Avsenik. Seminar bo potekal skupinsko in individualno. Vsi udeleženci seminarja bodo pod strokovnim vodstvom mentorja ustvarjali svoje priredbe znanih melodij ter s tem oplemenitili leto bratov Avsenik, sprejeto s strani ZSG za leto 2019.

Najboljša priredba bo izvedena na koncertu ob zaključku leta bratov Avsenik, ki bo petek, 29. novembra 2019 v Festivalni dvorani na Bledu. Nastopil bo Orkester slovenske policije.

O predavatelju:

Slavko Avsenik mlajši je slovenski skladatelj, pianist in producent. Študij jazza in klavirja je končal leta 1981 na Visoki šoli za glasbo v Gradcu, na Berklee College v Bostonu (ZDA) pa je leta 1985 končal študij filmske glasbe. Med študijem in po njem je deloval kot skladatelj, aranžer in producent, najprej v Ljubljani, nato pri KOCH International v Avstriji in kot glasbeni urednik pri Arioli BMG v Nemčiji, kar je bil kasneje tudi pri Helidonu v Ljubljani (1991-1999). Ob uredniškem delu je vsa leta deloval kot avtor in producent na vseh področjih glasbe, od leta 1999 pa s tem nadaljeval samostojno v okviru svojega podjetja Avsenik Avdiodesign d.o.o. v Zbiljah. Ustvarja in producira glasbo za film, TV, gledališče, večpredstavnostne potrebe, vse zvrsti popularne in zadnje čase tudi resne glasbe. Njegova glasba je bila od leta 2003 vključena v »TV-špico« dnevnoinformativnih oddaj RTV Slovenija. Od leta 2014 je samozaposlen v kulturi kot skladatelj.

Kje bo potekal seminar?

Seminar bo potekal v prostorih Avsenikove domačije, Begunje 21, 4275 Begunje na Gorenjskem.

Prijavnina in prijava:

Prijavnina za aktivno udeležbo znaša 20 € (+DDV). Prijavnina se ne vrača. Udeleženci bodo pridobili možnost, da so njihove skladbe izvedene na slavnostnem koncertu ob zaključku leta bratov Avsenik.

Ob prijavi lahko naročite tudi kosilo. Cena kosila znaša 13 €.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca

do 18. marca 2019.

Seminar je prestavljen na jesen 2019.  

Okvirni urnik:

10.00-12:30 teoretično in analitično predavanje in delo
12.30 odmor s kosilom
14.00 – 17:00 teoretično in analitično delo

Kaj naredim pred prihodom na seminar?

Za vse udeležence je zaželeno, da svoje že obstoječe priredbe, ki bi jih želeli na seminarju urejati, pošljejo po e-pošti na daniel.leskovic@jskd.si

Kaj bo naloga udeležencev po seminarju?

Vsak izmed udeležencev bo iz seznama, ki ga pridobite na seminarju, izbral eno skladbo za katero bo naredil novo priredbo. V mesecu septembru se boste udeleženci in mentor dobili ponovno in vse novonastale priredbe pogledali ter popravili. Med izbranimi priredbami bo umetniški svet zaključnega koncerta izbral skladbo za koncertni program ob zaključku leta bratov Avsenik.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb programa.

Dodatne informacije

 

 

Daniel Leskovic

samostojni strokovni svetovalec za inštrumentalno glasbeno dejavnost

 

T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si