INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA / SEZONA 2018/19

 

odlična glasbena izkušnja

 

39. tradicionalni poletni godbeni tabor MUSICA CREATIVA

Izola, 18.–24. avgust 2019

 

1. rok za oddajo prijave: 20. junij 2019 – nižja cena

2. rok za oddajo prijave: 20. julij 2019 – višja cena

 

Tradicija taborov, ki jih Zveza slovenskih godb organizira za mlade godbenice in godbenike, je dolga, saj se na njih vsako poletje zbirajo že skoraj 40 let. V vsem tem času so organizatorji udeležencem ponudili številna nova znanja, izobraževanje pri vrhunskih mentorjih in možnost delovanja na področju godbeništva na višji ravni.

Tudi letos bosta dirigenta Gašper Salobir in Matjaž Meden ob pomoči vrhunskih in uveljavljenih mentorjev za posamezne sekcije z mladimi godbeniki na visoki strokovni ravni pripravila zahteven, a nedvomno privlačen koncertni program. Musica creativa je gotovo neprecenljiva izkušnja in svojevrsten izziv, hkrati pa tudi prijeten poletni utrinek, poln spremljevalnega programa in kvalitetne glasbe.

ORKESTRA:

PIHALNI ORKESTER MUSICA CREATIVA

Dirigent: Matjaž Meden
Animator: Dejan Krajnc (Poskočni muzikant)

Udeleženec mora za članstvo v orkestru izpolnjevati vsaj dva od treh pogojev:
- sposobnost igranja skladb težavnostnih stopenj 1-2
- starost 9-12 let
- ni še član godbe oz. pihalnega orkestra

Vaje potekajo polovico dneva.

 

SLOVENSKI MLADINSKI PIHALNI ORKESTER

Dirigent: Gašper Salobir

Udeleženec mora za članstvo v orkestru izpolnjevati vsaj dva od treh pogojev:
- sposobnost igranja skladb težavnostnih stopenj 4-6
- starost 12-99 let
- je član godbe oz. pihalnega orkestra

Vaje potekajo dopoldne in popoldne.

 

KONCERTA:

petek, 23. avgust 2019, Izola – koncert pihalnih orkestrov Musice creative 2019

sobota, 24. avgust 2019, Ljubljana, Slovenska filharmonija – Zaključni koncert pihalnih orkestov Musice creative 2019

 

PRIJAVA IN ČLANARINA:

Letos je prijava možna le prek e-prijavnice, ki jo najdete na naslednji povezavi:  

e-prijava

Pred prijavo se obvezno dogovorite oz. odločite o plačniku članarine v orkestru in plačniku bivanja – naknadna sprememba ni mogoča!

Za člane ZSG

Članarina za prijave do 20. 6. 2019 znaša 150,00 na osebo.
Članarina za prijave do 20. 7. 2019 znaša 190,00 na osebo.

Za člane ZSG se štejejo tisti, ki so včlanjeni v matično godbo ali so učenci glasbene šole, ki je članica ZSG in ki so vpisani v register ZSG ter katerih matična godba ali glasbena šola članica ima do ZSG poravnane vse obveznosti.

Za nečlane ZSG

Članarina za prijave do 20. 6. 2019 znaša 190,00 na osebo.
Članarina za prijave do 20. 7. 2019 znaša 230,00 na osebo.

Za učence glasbenih šol, ki niso članice ZSG

Članarina za prijave do 20. 6. 2019 znaša 180,00 na osebo.
Članarina za prijave do 20. 7. 2019 znaša 200,00 na osebo.

Pogoj je predložitev potrdila glasbene šole, da so njeni učenci na info@zvezaslovenskih-godb.si ali ZSG, Pisarna Cerknica, Gerbičeva ulica 19, 1380 Cerknica.

Po plačilu članarine in po izteku prijavnega roka boste udeleženci po e-pošti prejeli podrobnejši program tabora z okvirnim urnikom aktivnosti ter notni material.

BIVANJE (prenočišče in prehrana):

Udeležencem predlagamo bivanje v Dijaškem domu SŠ Izola, kjer so na voljo tudi trije obroki na dan. Polni penzion za člane Musice creative znaša 32,00 € na dan in plačilo turistične takse.

Če želite bivati v domu, to ustrezno označite na prijavnici in v ZSG bomo v primeru pravočasne prijave oz. do zasedbe mest poskrbeli za rezervacijo namestitve, ki je nato obvezujoča.

V primeru odjave zaračunamo stroške rezervacije bivanja v višini 50,00 €!

PLAČILO ČLANARINE IN BIVANJA

Po prijavi boste na naslov plačnika prejeli račun za plačilo članarine v orkestru.

Za prijavljene do 20. 6. 2019 je rok plačila članarine 30. 6. 2019.

Za prijavljene do 20. 7. 2019 je rok plačila članarine 30. 7. 2019.

Članarina se v primeru odjave vrne le ob predložitvi zdravniškega potrdila.

Opozorilo: V primeru nepravočasnega plačila članarine ZSG hkrati ne jamči več za organizacijo bivanja in prehrane. Udeleženci bodo morali v tem primeru za bivanje in prehrano poskrbeti sami.

Stroške bivanja bo možno plačati na recepciji dijaškega doma ob začetku bivanja. V primeru, ko bivanje plača društvo, podjetje ipd. je potrebno dijaškemu domu poslati naročilnico najkasneje en teden pred začetkom bivanja na naslov:

Dijaški dom Srednje šole Izola
Ulica Prekomorskih brigad 7
6310 Izola
+386 (0)5 66 21 720

DIRIGENT PIHALNEGA ORKESTRA MUSICA CREATIVA

Matjaž Meden, rojen v Postojni, je prag Glasbene šole Frana Gerbiče v Cerknici prestopil z 9 leti, ko je pričel z igranjem trobente v razredu učitelja Miroslava Srbinoviča. Z željo po nadgrajevanju znanja se je vpisal na Umetniško gimnazijo v Kopru, kjer ga je prvi dve leti poučeval prof. Tomaž Bukovc, naslednji dve pa prof. Matej Rihter. Po končani maturi se je leta 2008 vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je tri leta študiral pod mentorstvom prof. Mateja Rihterja, zadnje leto pa je prišel v razred prof. Antona Grčarja, kjer je junija leta 2012 uspešno diplomiral. Svoje znanje je poglabljal na seminarjih pri priznanih profesorjih trobente, kot so Stanko Arnold, Tibor Kerekeš, Otto Sauter, Erich Rinner, Reinhold Friedrich, Allen Vizzutti, itn. Zaposlen je kot učitelj in dirigent, na Glasbeni šoli Logatec poučuje trobento ter vodi pihalni in simfonični orkester. Svoje znanje dirigiranja nadgrajuje na seminarjih dirigiranja pod mentorstvom maestra Mira Sajeta in maestra Jana Cobra. Sodeluje tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, orkestrom SNG opera Ljubljana in Orkestrom slovenske vojske. Kot glasbenik je aktiven na različnih področjih. Je član Godbe Cerknica, Simfoničnega orkestra Cantabile in Big banda Cerknica.

ANIMATOR PIHALNEGA ORKESTRA MUSICA CREATIVA

Dejan Krajnc je klarinetist, radijski in televizijski voditelj, ki ga mnogi poznajo kot člana ansambla Poskočni muzikanti. Je klarinetist in pevec, širna Slovenija pa ga je spoznala v priljubljenem plesnem šovu Zvezde plešejo. Njegov prepoznavni znak je zagotovo skoraj 20 centimetrov visoka irokeza, zaradi katere si ga človek z lahkoto zapomni. Doma je iz Laškega in v sebi nosi polno energije, s svojim širokim nasmeškom in močnim karakterjem pa vedno skrbi za dobro vzdušje. Je godbenik, ki sodeluje v Laški pihalni godbi in s svojo aktivnostjo skrbi za mlade, ki jih veseli glasba.

DIRIGENT SLOVENSKEGA MLADINSKEGA PIHALNEGA ORKESTRA

Gašper Salobir je z učenjem klarineta pri prof. Francu Mačku dosegel dve zlati priznanji (prvi nagradi) na tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije (TEMSIG), sodeloval v različnih komornih sestavih, s katerim je prejel številne nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Leta 1998 je postal član Laške pihalne godbe. Šolanje je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Jožetu Kotarju v programu umetniške gimnazije. V tem obdobju je kot mladi klarinetist prejel srebrno plaketo na državnem tekmovanju in zlato na mednarodnem tekmovanju v Italiji (Concorso internazionale di Carlino). Leta 2007 se je vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani na študij klarineta, umetniške in pedagoške smeri. Kot dirigent, je pričel nabirati svoje izkušnje leta 2007, ko se je vpisal v dirigentsko šolo Zveze slovenskih godb in leto kasneje prevzel vodenje Laške pihalne godbe, s katero je dosegel srebrno plaketo na 32. tekmovanju slovenskih godb v koncertni težavnostni stopnji in zlato plaketo s pohvalo, absolutno 1. mesto na mednarodnem tekmovanju v Splitu ter nagrado za najboljšega dirigenta festivala. Leta 2012 je zaključil študij klarineta na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Slavku Goričarju ter zaključil izobraževanje (dirigiranje za pihalne orkestre) pri maestru Janu Cobru, opravil strokovni izpit na področju vzgoje in izobraževanja. Trenutno obiskuje Akademijo za glasbo v Ljubljani, smer orkestrsko dirigiranje v razredu prof. Marka Letonje. Zaposlen je na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti, kot vodja Območne izpostave JSKD Laško. 

DODATNE INFORMACIJE:

Alenika Žnidaršič
(064 185 219) info@zvezaslovenskih-godb.si

Daniel Leskovic,
Producent za instrumentalno glasbeno dejavnost JSKD
daniel.leskovic@jskd.si
gsm: 031 560 390

 

Vse informacije in prijavnica v elektronski obliki so dostopni tudi na naslednjih povezavah:

www.zvezaslovenskih-godb.si

www.jskd.si

www.slovenski-godbenik.si

 

Več tudi na spletni strani poletnega tabora:

www.musicacreativa.si

 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

 

 

 

 

 

 

e-prijava

 

Več tudi na spletni strani poletnega tabora:

www.musicacreativa.si