INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA

Naziv seminarja:

 

Šola pisanja aranžmajev (priredb)

Kraj izvedbe in termin:

 

splet, 1. februar 2021 - 3. marec 2021
vsak ponedeljek in  sredo med 19.30 in 21.00

Mentor:

 

Matija Krečič

Cena:

 

70,00 € (brez DDV)

Rok prijave:
 

10. januar 2021

 

Vsebina in potek

Na desetih delavnicah (po 2 šolski uri), ki bodo potekale prek spleta, bodo udeleženci spoznali osnove aranžiranja glasbe in pisanja priredb že obstoječih skladb.

Načrtovan je pregled osnovnih značilnosti inštrumentov in njihove rabe v posameznih zasedbah in glasbenih zvrsteh. Udeleženci bodo prejeli informacije o postavitvi akordov, vodenju linij, uporabi različnih tehnik itn. Zajeli bomo več glasbenih zvrsti, dotaknili pa se bomo tudi pisanja transkripcij, npr. klavirsko skladbo bomo priredili za godalni kvartet. Udeleženci bodo na delavnicah dobili naloge, ki jih bomo kasneje tudi skupaj pregledali in se pogovorili o možnostih, rešitvah in izboljšavah.

Komu je projekt namenjen

Projekt je namenjen glasbenikom vseh starosti, ki že imajo določeno predznanje inštrumenta in glasbene teorije ter se sami že ukvarjajo z aranžiranjem (morda celo pisanjem glasbe) ali pa bi želeli v ta kreativni svet še vstopiti.

PRIJAVE:

Rok za prijave je 10. januar 2021.

Za prijavo izpolnite e-prijavnico na naslednji povezavi:

e-prijava

 

O MENTORJU

Matija Krečič
foto: Žiga Koritnik

 

 

 

 

 

 

MATIJA KREČIČ

Violinist in skladatelj Matija Krečič je leta 2015 zaključil študij violine (prof. Fister) in kompozicije (prof. Stingl) na Deželnem konservatoriju v Celovcu. Aktivno sodeluje z Magnificom, skupinama Momento Cigano in Tango Story ter s Tomažem Hostnikom, v preteklosti pa tudi s skupino Terrafolk, z Galom in Severo Gjurin, Mar Djangom, Skarabejem, Orkestrado ... Napisal je glasbo za nekaj kratkih filmov ter gledaliških predstav (Lutkovno gledališče Maribor, SNG Drama Maribor). Je avtor orkestrskih priredb Magnificove glasbe za film "Montevideo, vidimo se!" režiserja Dragana Bjelogrlića. Ustvaril je dve glasbeni podobi prvega programa TV Slovenija (april 2016–junij 2017, junij 2017–). Na festivalu Slovenska popevka 2018 je prejel nagrado strokovne žirije za najboljšo priredbo. Je izjemno dejaven aranžer, kot skladatelj pa sodeluje z več slovenskimi solisti in zasedbami: Mate Bekavac, Ensemble Janus Atelier, MD7, Bernarda Fink, Carpe Artem, Metabonma, Simfonični orkester Cantabile, Ingenium Ensemble, APZ Tone Tomšič, Ljubljanski Madrigalisti … Doslej sta izšli dve plošči z njegovo avtorsko glasbo: "Architexture" (Janus Atelier, 2014) ter "Cut/Rez" (ZKP RTV, 2020). Matija Krečič je član Društva slovenskih skladateljev in soustanovitelj Glasbenega društva Janus Atelier.

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

Daniel Leskovic

producent za inštrumentalno glasbeno dejavnost

 

T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si