INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA

Naziv seminarja:

 

SEMINAR ZA TAMBURAŠE 2021

Kraj izvedbe in termin:

 

Brežice, 12.-13. junij 2021

Mentorji:

 

Matija Fortuna, mag. Damir Zajec...

Cena:

 

50,00 € ( brez DDV)

Rok prijave:
 

torek, 1. 6. 2021

Seminar je namenjen kreativni ustvarjalnosti sodelujočih tamburašev, vodij skupin in prirejevalcev glasbe za tamburaše. Združeval bo delavnice in orkestrsko delo. Namenjen je vsem, ne glede na starost in predznanje tamburaških inštrumentov.  Udeleženci morajo imeti s seboj svoj inštrument.

TEMATIKE:

- Orkestrska igra

- Delavnice tamburaške glasbe

- Pogovori o slovenskem tamburaštvu.

PREDAVATELJI:

Matija Fortuna, mag. Damir Zajec, ….

PRIJAVA IN KOTIZACIJA:

Prijavite se preko spletne prijavnice na naslednji povezavi:

Po prijavi boste prejeli predračun ter notne materiale.

Kotizacija za udeležbo znaša 50 € (brez DDV) na osebo (bivanje in prehrana nista všteta v kotizacijo).  

ZBIRNO MESTO:

Zbirno mesto bo Mladinski center Brežice, Gubčeva ulica 10a, 8250 Brežice, kjer bo bivanje in kjer bodo tudi potekale delavnice.

BIVANJE

(prenočišče in prehrana) – predlog:
Mc hostel Brežice
- dvoposteljne – Polni penzion in 1 nočitev za termin; 27,00 € na osebo (+ turistična taksa)
- šestposteljne sobe - Polni penzion in 1 nočitev za celoten termin; 25,00 € na osebo (+ turistična taksa)
Cena vključuje:
• Polni penzion in 1 nočitev (zajtrk, kosilo, večerja)
• 9,5% DDV

O PREDAVATELJIH

Matija Fortuna, je kot prvi maturant v hrvaški zgodovini maturiral na oddelku za tamburico na Glasbeni šoli Alberta Štrige v Križevcih, Hrvaška. Na glasbeni akademiji v Zagrebu je diplomiral iz glasbene teorije (prof. Berislav Šipuš) ter orkestrskega dirigiranja (prof. Vjekoslav Šutej in Uroš Lajovic). Podiplomski študij je nadaljeval na Dunaju, kjer je zaključil podiplomski študij dirigiranja (prof. Uroš Lajovic), klavirja ter komorne glasbe (prof. Roswitha Heintze), opernega dirigiranja (prof. Konrad Leitner) in operne korepeticije (prof. Marius Burkert). Kot seminarist se je izobraževal pri številnih mednarodnih predavateljih in dirigentih kot so: Yurij Simonov, Nicolas Pasquet, Colin Metters, Georg Fritzsch, Mark Heron, Clark Rundell, Ralf Weikert, Gianluigi Gelmetti, David Reiland, Alun Francis, Karolos Trikolidis, Stephen Cleobury, Gerald Wirth. Bil je polfinalist mednarodnega dirigentskega tekmovanja Lovro von Matačić. Danes je zaposlen kot asistent na oddelku za dirigiranje Glasbene Akademije v Zagrebu.

Damir Zajec, skladatelj in inštrumentalist je po osnovni izobrazbi je diplomirani inženir fizike in magister elektrotehnike. Zaključil je nižjo glasbeno šolo za kitaro in od leta 1976 igra tamburico. Kot tamburaš je sodeloval s številnimi skupinami, prav tako pa je zanje ustvaril številne priredbe znanih skladb ter avtorske skladbe. Kot tamburaš/glasbenik je sodeloval s skupinami v Kranju ter pri mednarodno priznani skupini Prifarski tamburaši. V Ljubljani se je pridružil tamburaški skupini FS Emona, najprej kot tamburaš, nato kot umetniški vodja in učitelj. Poleg praktičnih izkušenj pri Emoni se je izobraževal tudi na tamburaških seminarjih, ki so jih vodili vodilni tamburaški strokovnjaki. Poleg pedagoškega in poustvarjalnega dela na področju tamburaštva je napisal preko 100 skladb in priredb pretežno ljudskih in deloma popularnih skladb za tamburaške sestave.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb programa.

DODATNE INFORMACIJE

 

 

Daniel Leskovic

producent za inštrumentalno glasbeno dejavnost

 

T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si