INSTRUMENTALNA GLASBA /IZOBRAŽEVANJA

 

SPLETNA PREDAVANJA ZA SLOVENSKE PREDVODNIKE IN PREDVODNICE

Splet, 18. december 2020

Rok prijave: 17. december 2020

 

Namen predavanj je pospeševanje napredka slovenskih godb na področju protokolarne, paradne in figurativne dejavnosti. Dogodek je prvenstveno namenjen izobraževanju predvodnikov in predvodnic, ki želijo svoje znanje utrditi, nadgraditi, dobiti nove ideje in motivacijo. Seveda je hkrati zaželeno, da se ga udeležijo tudi drugi, ki jih omenjena tematika zanima.

Predavanja bodo služila kot uvodna tematika za 1. Zbor slovenskih predvodnikov v letu 2021. Udeležba na predavanjih je brezplačna.

Predavanja, ki jih bodo za vse udeležence pripravili člani komisije za predvodništvo pri ZSG, bodo potekala v petek, 18. 12. 2020, s pričetkom ob 18.00, ter bodo trajala približno 3 ure.

PREDAVATELJI:

Za strokovno vodenje seminarja smo povabili člane in goste Komisije za korakanje in figurativo ZSG:

Ervin Hartman je avtor prvega slovenskega priročnika Slovenski predvodnik. Bil je predsednik in predvodnik ZSG ter dirigent in predvodnik KUD Pošta Maribor, s katerimi je na področju godbeništva v gibanju dosegel številne uspehe ter skrbel za dejavnost v Sloveniji.

Ivan Medved je študiral saksofon in oboo. Bil je predvodnik Orkestra slovenske policije, dirigent in predvodnik Laške pihalne godbe in Vaške godbe Vrh nad Laškim ter predvodnik Zveze slovenskih godb, kot mentor za predvodništvo in korakanje pa sodeluje tudi na različnih seminarjih ZSG.

Gregor Vidmar, klarinetist, predvodnik in dirigent Pihalnega orkestra Litostroj ter predvodnik  Orkestra Slovenske vojske, s katerimi je nastopil na številnih paradah in showih po EU.

Mihael Dergan, aktualni predsednik Komisije za korakanje in figurativo ZSG. Bil je predvodnik in vodja bobnarske skupine Laške pihalne godbe. Je avtor štirih samostojnih show točk, kreator predvodniškega sistema za godbe s spremljevalnimi skupinami. Kot predvodnik je sodeloval na Rdečem trgu v Moskvi, na največjem festivalu vojaških orkestrov.

Sabina Seme, predsednica strokovnega odbora za korakanje v okviru Mažoretne zveze Slovenije. Je članica Mažoret Laško že več kot 25 let, včasih kot plesalka, kasneje trenerka in sedaj vodja mažoretne sekcije znotraj KD Laška pihalna godba. Je soavtorica treh show točk in nacionalna MZS sodnica 2. stopnje.

Franci Sigmund, pozavnist in predvodnik Pihalnega orkestra radeških papirničarjev.

TEMATIKE PREDAVANJ:

Slovenski predvodnik

Urejenost godbe

Predstavitev tekmovanja v korakanju

Načrtovanje programa

Stili koračnic

Predstavitev dela predvodnika OSV

Osnovne prvine korakanja v tujini

Pregled dobrih praks

 

PRIJAVE:

Za prijavo izpolnite e-prijavnico na naslednji povezavi:

e-prijava

Na podlagi prijave, vam bomo poslali spletno povezavo do zoom-a.

 

 

DODATNE INFORMACIJE

 

 

Daniel Leskovic

producent za inštrumentalno glasbeno dejavnost

 

T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si