GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

Po dveh letih koronskega premora se na stiške odre ponovno vrača Festival Stična. Odri so bili v preteklih dveh letih prazni, sedaj pa bodo končno ponovno zaživeli in vaše poznojesenske večere popestrili s širokim naborom koncertov, gledaliških predstav, potopisnih predavanj in poučnih delavnic. Tudi tokrat smo se potrudili, da smo za vas pripravili raznolik program, ki vključuje tako nove kot že bolj uveljavljene izvajalce iz cele Slovenije, poseben prostor pa seveda namenjamo tudi domačim izvajalcem. Marsikdo si gotovo ne predstavlja jeseni brez Festivala Stična – da gre z družino na festivalske dogodke, se tam podruži in poklepeta z znanci ter prijatelji.

Kaj pripravljamo letos? Kot je že v navadi, se bo na festivalske odre vrnilo nekaj starih znancev Festivala Stična, mnogi pa bodo pri nas nastopili prvič. Dogajanje se bo začelo že na predvečer otvoritve festivala, ko bomo v okviru tradicionalnega glasbenega maratona prisluhnili šestim perspektivnim mladim zasedbam, sledil pa bo koncert skupine The Black Magic Space Truckers.

V okviru otvoritve letošnjega festivala bomo prisluhnili J. J. A. jazz triu, ki nas bo ob spremljavi glasbe popeljal v svet kolažev Dore Plantarič, mlade stiške umetnice, in tako otvoril letošnji festival. Večer bo zaključil celovečerni koncert Zgrešenih primerov, ki letos praznujejo svojo 20-letnico obstoja, kot predskupina pa bo nastopila skupina B. T. K.
Na letošnjem festivalu se nam obeta res veliko izvrstne glasbe, saj bodo poleg že naštetih nastopili še MRFY, Janez Dovč, Sozvočja Slovenije Trio, Oktet fantov KD Stična in Moški pevski zbor KD Vidovo, bolje pa se nam bo na celovečernem koncertu predstavil tudi že omenjeni J. J. A. jazz trio s pevko Urško Strnad in gosti.

Sobotni dopoldnevi festivala bodo, kot v preteklih letih, rezervirani za otroške delavnice – letos smo pripravili delavnice Zgodbe iz gline umetnice Eme Ajster in Dan knjižnice s pravljico Kamišibaj, ki ga pripravlja Knjižnica Ivančna Gorica. Otrokom na tokratnem festivalu res ne bo dolgčas, saj bodo nedeljski popoldnevi namenjeni otroškim gledališkim predstavam. V dveh festivalskih nedeljah si bodo lahko ogledali predstavi To ni pika!, ki jo pripravlja Hiša otrok in umetnosti ter Pekarno Mišmaš v izvedbi Loškega odra.

Na svoj gledališki račun boste seveda prišli tudi odrasli, namreč na predvečer Tega veselega dneva kulture Janez Dovč pripravlja izvrstno glasbeno predstavo Tesla.

Ljubiteljem potopisov bodo namenjeni četrtkovi večeri. Prisluhnili bomo lahko potopisu Ladislava Vidmarja z naslovom 15.000 km peš do Kitajske ter Borisu Kokalju in Mitji Brglezu s potopisom Senegal brez znanja francoščise ali Ko človek pade v vodo, plava.

Se vidimo kmalu!

Informacije

JSKD RS OI Ivančna Gorica, Cesta 2. grupe odredov 17, 1295 Ivančna Gorica, GSM: 030 703 314 (Simona Zorko), E: oi.ivancna.gorica@jskd.si ali Kulturno društvo Stična, Stična 11, 1295 Ivančna Gorica, GSM: 031 669 616 (Milan Lampret), 040 525 280 (Tina Žerovnik), 070 286 881 (Jure Malovrh), E: info@kd-sticna.si

Simona Zorko
JSKD OI Ivančna Gorica

Tina Žerovnik
Festival Stična

Jure Malovrh
KD Stična

 

 

 

 

 

 

 

natečaj

natečaj