GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

6. TEKMOVANJE MLADINSKIH GODB

Bukovica, 20. 5. 2016

PROGRAM

Kategorija A

MLADINSKI PIHALNI ORKESTER
GLASBENE ŠOLE MARJANA KOZINE NOVO MESTO

Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Marjana Kozine je bil ustanovljen leta 1999. Prvih deset let ga je vodil prof. Miro Saje, od leta 2009 do leta 2012 pa Anton Homan. V šolskem letu 2012/2013 je vodenje prevzel prof. Rok Šincek. Orkester šteje okoli 50 članov. Deluje z namenom, da uvaja učence v orkestralno igro, obenem pa skrbi za podmladek v pihalnih orkestrih, ki delujejo v novomeškem okolju. Orkester izvaja učne nastope za predšolske in osnovnošolske otroke, na katerih spoznavajo inštrumente in značilnosti orkestra. Z bogatim programom uspešno koncertira doma in v tujini. Maja 2012 je gostoval v Langenhagnu v Nemčiji. Vsako leto priredi koncert v sodelovanju s pihalnim orkestrom iz druge glasbene šole. Na 4. tekmovanju mladinskih godb je v kategoriji B osvojil zlato plaketo.

 

Dirigent: Rok Šincek
Ravnatelj: Matija Slak

 

Thomas Doss:
ST. FLORIAN CHORAL

Franc Ticheli:
ABRACADABRA

Patric Doyle, prir. Jack Bulloch:
HARRY AT HOGWARTS

 

Kategorija B

PIHALNI ORKESTER GLASBENE ŠOLE SEVNICA

Glasbena šola Sevnica zelo spodbuja in popularizira orkestrsko dejavnost.  V zadnjih letih se je zanimanje za orkestrske inštrumente na šoli precej povečalo; posebno skrb posvečajo njihovi prepoznavnosti in spodbujajo njihovo učenje. Velik vpliv na porast števila učencev orkestrskih inštrumentov ima predvsem prizadevno in kvalitetno delo učiteljev.
Šolski pihalni orkester se predstavlja najmlajšim učencem šole, tradicionalno nastopa na šolskih novoletnih koncertih in koncertih ob zaključku šolskega leta ter na občinskih prireditvah. Udeležuje se revij pihalnih orkestrov slovenskih glasbenih šol, letos pa že tretjič sodeluje na tekmovanju mladinskih godb; na 4. tekmovanju je prejel zlato plaketo, lani pa so mladi glasbeniki uspeh še nadgradili – prejeli so zlato plaketo s posebno pohvalo.
Dirigent orkestra je Franc Lipovšek, učitelj trobil na šoli. Pod njegovim vodstvom orkester izjemno napreduje. Z zglednim in predanim delom ter ljubeznijo do glasbe je odličen vzor mladim.

Dirigent: Franc Lipovšek
Ravnateljica: Katja Krnc

 

Pierre Bigot:
MUSIQUE POUR UN ANNIVERSAIRE
Marche Solennelle

Aleksander Čonč:
FIGHT BEETWEEN LOVE AND HATE

Franco Cesarini:
GREEK FOLK SONG SUITE

 

Kategorija C

MLADINSKI PIHALNI ORKESTER
ZDRUŽENJA PIHALNIH ORKESTROV TRENTO

Orkester je bil ustanovljen v letu 1991 in združuje učence in godbenike, mlajše od 22 let, ki obiskujejo glasbene tečaje in glasbene šole Združenja pihalnih orkestrov province Trento, kjer mladi glasbeniki razvijajo svoje umetniške sposobnosti. V letu 1991 je bil poskusno sestavljen iz približno 50 članov, s časom pa se je potrdil kot reprezentančni regijski orkester, v katerem sodelujejo najboljši predstavniki mladih godbenikov in v njem nadgrajujejo glasbeno nadarjenost in delavnost. Poleg nastopov na tradicionalnem božičnem koncertu se udeležujejo tudi pomembnih prireditev tako v Italiji kot v tujini, kjer potrjujejo kakovost svojega dela in hkrati skrbijo za osebno in kulturno rast svojih članov.

 

Dirigentka: Sara Maganzini
Predsednik:  Renzo Braus

 

Stephen Melillo:
THREE MUSICAL HAIKUS
#14 Never Forgotten

Jan De Haan:
HISPANIOLA

John Barnes Chance:
INCANTATION AND DANCE

 

Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 2410 532
F: (01) 2410 536
E: daniel.leskovic@jskd.si