GLASBA/INSTRUMENTALNA GLASBA

 

 

JSKD Območna izpostava TREBNJE
ter
Zveza kulturnih društev Trebnje

24. mednarodni festival ustnih harmonik
»(ah), TE ORGLICE« v Mokronogu

Sobota, 11. marec 2023: Seminar
Sobota, 24. junij 2023: Seminar
Sobota, 14. oktober 2023: Osrednji koncert

Mednarodni festival ustnih harmonik »(ah), TE ORGLICE« je po dobrih dveh desetletjih svojega poslanstva pred novim razpotjem. Potem ko sta se zadnja dva festivala zaradi epidemije preselila na svetovni spet, se bo po novem glavno orgličarsko dogajanje v Mokronogu odvijalo v oktobru, ko je svoj rojstni dan praznoval idejni oče festivala Stane Peček.
Želja organizatorjev je, da bi v sklopu festivala več pozornosti namenili tudi izobraževanju. Tako sta v tekočem letu načrtovana dva seminarja, s katerima bi na eni strani dvignili raven igranja, na drugi pa bi si želeli tudi na ta način povečati priljubljenost tega malega inštrumenta.
Tudi v Mokronogu si želijo, da bi ta tradicionalni orgličarski festival tesneje prepletli s krajem in njegovimi ljudmi. Zato se bodo seminarji v odvijali ob dnevih, ko v Mokronogu pripravljajo druge dogodke, kar bo priložnost za promocijo orglic in festivala. Želja je, da bi se ob tej priložnosti orgličarji v kraju predstavili tudi s svojim igranjem.
Oktobra pa se bodo orgličarji srečali na osrednjem koncertu, ki bo letos posvečen Stanete Pečku. Spored koncerta bo oblikoval programski odbor.

MARČEVSKI SEMINAR

Raziskovanje igranja na ustno harmoniko oz. orglice bomo začeli na začetku - z začetnim tečanjem, ki ga bo vodil Marjan Urbanija. Veseli bomo, če boste razpis posredovali tistim, ki bi jih seminar utegnil zanimati in da bomo tudi na ta način povečali našo orgličarsko družino. Seveda vas bomo o poteku in dogajanju na festivalu sproti obveščali. Veselimo se našega ponovnega snidenja in bodite lepo.

več o seminarju >>

Festival pripravljata Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območna izpostava Trebnje v sodelovanju z JSKD RS in Zvezo kulturnih društev Trebnje

INFORMACIJE:

JSKD Območna izpostava Trebnje,
Kidričeva ulica 2, 8210 Trebnje;
e-pošta: oi.trebnje@jskd.si;
tel.: 07 348 12 50, 031 472 919

 

 

 

 

 

 

Marčevski seminar

 

 

vabilo

Vabilo na osrednji koncert (datoteka pdf)