GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKIH SKUPIN SLOVENIJE - ROCK VIZIJE 2017

 

REGIJSKO SREČANJE MLADINSKIH ROCKOVSKIH ROCK VIZIJE 2016/2017, Mladinski center Kamnik, 17.02.2017 ob 19.00

 

NASTOPAJOČI

 

WET CASSETTE, Mavčiče

Sebastjan Zavrl - bobni
Anže Eržen - el. kitara
Luka Bizjak - el. kitara
Primož Jenčič - bas kitara

 

Wet Cassette

 

Wet Cassette je 4 članska rock skupina iz Kranja, ustanovljena leta 2015. Ideja za band se je porodila med druženjem bobnarja in kitarista. Kmalu je prišel še drugi kitarist in začeli so nastajati prvi zametki današnje skupine. Kmalu so ugotovili, da samo trije člani ne bodo v skupini dovolj, zato so poiskali basista, ki je bil vezni člen za nastanek skupine, ki jo poznamo danes.  S prihodom basista, so se začele skupne vaje in ideja za ustanovitev rock skupine.  Po mesecih igranja se je začelo urejati in izbirati skladbe iz posnetih vaj. Tako je nastala današnja skupina Wet Cassette. Skupina meša različne žanre svetovne glasbe zaradi raličnih okusov članov skupine. Med te na grobo spadajo metal, rock, grunge, alternative, blues...  Različni okusi članov ustvarijo zanimivo mešanico

 

SEN, Kranj

Nina Brezar - vokal, flavta
Krištof Brezar - bobni
Luka Kejžar - bas kitara
Urban Valjavec - kitara, back vokal

 

Sen

 

So mlad in ustvarjalen blackened death metal band iz Kranja, ki ravno začenja svoj pohod po slovenskih odrih. Band napada z žanrskimi klasikami stare šole in dobro izpiljenim repertoarjem svoje glasbe. Razgibani inštrumentalni sekciji poveljuje močan in brutalen vokal drobne in prikupne Nine.

 

MUTISM, Šenčur

Domen Gabrijel - bas
Andraž Košir - kitara
Polona Pečan - vokal
Grega Kalinski - bobni
Urban Valjavec - kitara

 

Mutism

 

Začetki Mutism segajo v leto 2014, ko se je na kup zbralo nekaj mladih nadebudnežev, ki so imeli željo po igranju metalske glasbe, ki ni omejena s "tradicijo" in dosedanjo mentaliteto lokalne in pa tudi globalne metal scene in njenih privržencev. Po enoletnem raziskovanju različnih odtenkov težke glasbe in pa tudi drugih stilov soničnega izražanja se je poleti 2015 ustalila trenutna zasedba in začela ustvarjati. Razvijamo svoj stil, ki sicer izvira iz težkih kovin, vendar ima tendenco zaplavati v vesoljske zvočne podobe ob vedno prisotni psihadelični senzibilnosti.


WASTED TIME

Luka Stroj - bas
Matej Praprotnik - kitara, vokal
Tilen Perko - bobni

 

Smo Tržiški skatepunk trio Wasted Time, ki žge po odrih že od leta 2012. Sestavljamo ga Matej (vokal, kitara), Luka (bas) in Tilen (bobni). Za seboj imamo že kar nekaj koncertov in nekaj izdanih demotov/EPjev in nadaljujemo tradicije hitre in melodične glasbe za vse poslušalce

 

SIXTH SENSE

Erik Bebar Seliškar- vokal
Blaž Grafenauer- kitara
Miha Jemec- kitara
Samo Ilc- bas
Leo Krajnc- bobni

 

Sixth Sense smo sveže nastal hard rock band, sestavljen iz petih članov. Sam band je precej nov, vsi člani pa smo z odrom dobri prijatelji že kar nekaj let. Smo iz Ljubljane in njene okolice. Navdih banda je dobri stari hard rock iz 70ih in 80ih. Kot vzornike bi lahko šteli vse od Led Zeppelin, Aerosmith, Guns'N'Roses do Whitesnake in številnih drugih. Druži nas predvsem ljubezen do (rock) glasbe in užitek ob ustvarjanju in izvajanju. Trenutno naš repertoar sestavljajo predvsem coverji, v nastajanju pa so mnoge avtorske skladbe, k izvajanju katerih želimo v kratkem v celoti preiti. Naš cilj je udejstvovanje v glasbi v kateri uživamo in pa vrniti pravi rockerski elan na glasbeno sceno, velika želja pa je seveda veliko nastopov na raznoraznih odrih.

 

THE MINT

Rok Urbanija - vokal, kitara
Andrej Ravnikar - kitara
Tilen Jerman - bas
Gašper Vavpetič - bobni

 

The Mint

 

Bend The Mint, ki obstaja že tri leta, sestavljamo Rok Urbanija, Tilen Jerman, Andrej Ravnikar in Gašper Vavpetič. Začeli smo z igranjem priredb, po kakšnem letu in pol, pa so začele nastajati avtorske skladbe. Lansko leto smo se predstavili na Vičstocku, prejšnji mesec pa na Špil ligi, prišli smo v naslednji krog. Imamo kar nekaj izkušenj z nastopanjem, oder nam ni tuj. Igramo "grunge". 

 

Manca Berlec

Manca Berlec - kitara in vokal

 

Manca Berlec

 

Sem Manca Berlec in se z glasbo ukvarjam že od malih nog. Že v drugem razredu sem pričela z igranjem diatonične harmonike, z vstopom v srednjo šolo pa sem se sama naučila tudi kitaro. V srednji šoli sem se prvič preizkusila s pisanjem avtorskih skladb, sodelovala sem  tudi na natečaju ''Misli z vodo'' na RTV Slovenija. Ponavadi me večina ljudi prepozna z oddaje Slovenija ima talent, vendar le malo kdo ve, da je pravzaprav moja prava strast pisanje skladb.  Sem neustrašna avanturistka in nadvse rada potujem, tako da je večina mojih skladb v angleškem jeziku. Pišem o tem kar čutim in oblikujem svoja razmišljanja v nalezljive melodije.

 

ATTIC MIST, Žabnica

Timotej Jerman - glavni vokal
Matija Veber - kitara
Matevž Kovačič - kitara, spremljevalni vokal
Amadei Šaršanski - bas kitara, spremljevalni vokal
Zala Janežič - bobni

 

Attic Mist

 

Attic Mist je petčlanska rock zasedba iz okolice Kranja, ki se v svojem repertoarju spogleduje tudi s hard rock in blues glasbo. Skupina je v slabih dveh letih obstoja nanizala že vrsto nastopov širom Slovenije, kot tudi v Nemčiji (Garage Deluxe) in na Hrvaškem (Tabor Film Festival 14). Poleg tega, da so bili v tem času mnogokrat predskupina priznanim glasbenikom, kot so Siddharta, Niet, Elvis Jackson in Plavi Orkestar, so uspešno izpeljali že marsikateri samostojen koncert. Z nalezljivo mladostno energičnostjo, ki jo izkazujejo na odru, ter »s pravo mero radovednosti, s katero se spopadajo tudi z zahtevnejšimi glasbenimi izzivi, za katerimi ves čas stremijo« (Karmen Verdonik), so si med drugim priborili drugo mesto v finalu Špil Lige 2015/16. Septembra 2016 so izdali svoj debitantski EP z naslovom Just a Taste, na katerem »demonstrirajo mladi upi slovenskega rock revitalizma všečno mero potence in mladostniške ihte, kot tudi porogljivega uporništva, ki sodi vkup k osnovni izkaznici samega poslanstva, za katerim stoji skovanka rock 'n' roll« (Aleš Podbrežnik za Rockline). Prodoren vokal ter čustveno nabita besedila so plod Timoteja Jermana. Nepogrešljivo šeststrunsko čarovnijo, ki sega od rjovečih riffov do prefinjenih solo vložkov, izvajata Matevž Kovačič in Matija Veber. Za ritomigajoč groove pa poskrbita Zala Janežič na bobnih ter Amadei Šaršanski na bas kitari.

 

FOOL NATION

Tine Zajc - Vokal
Anže Babnik - Kitara
Andraž Balantič - Kitara
Žiga Babnik - Bas kitara
Jaka Šinko – Bobni

 

Smo skupina 5ih mladih glasbenikov; marsikdo bi rekel tipičen rock bend - vokalist, 2 kitarista, nezainteresiran basist in len bobnar. Začuda miks tega deluje in že nekaj časa nam uspeva ustvarjati avtorsko glasbo, ki ni kopija nečesa že obstoječega, ampak vsebuje nek naš lasten zvok. To je verjetno posledica tega, da se vsi znajdemo v precej različnih stilih - od bluesa, rocka pa vse do jazz standardov in funka. V avtorski glasbi in na koncertih se poskušamo čim manj omejevati, kar pomeni da si soliranje/improviziranje privoščita oba kitarista, kakor za današnje čase ne več tako pogosto tudi basist in bobnar. V svojih delih morda ne iščemo neke zabavljaške glasbe ob kateri bi množice norele, pač pa imamo rajši tisti drug efekt, da z glasbo povemo zgodbo, da začaramo prav vsakega, ki si drzne prepustiti misli zvokom kitare, da se lahko vsak potopi v linije basovskih stun in nežnih ali bolj razbijaških udarcev po činelah, ki te popeljejo v nek svoj svet, od srednjeveških bojev v križarskih vojnah pa vse do tihega in prijetnega filozofiranja ob polni luni in lahnem poletnem vetriču.

 


Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si

 

 

prijavnica