GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKIH SKUPIN SLOVENIJE - ROCK VIZIJE 2017

 

REGIJSKO SREČANJE MLADINSKIH ROCKOVSKIH ROCK VIZIJE 2016/2017

Center mladih Koper, 7.10.2016 ob 19.00.

 

Nastopajoči

 

Jean

Jean

Žan Podgornik - Vokal, kitara, orglice, tolkala

Žan Podgornik je svojo glasbeno pot začel v punk skupini Šundr v Idriji. Po večletnem glasbenem premoru in selitvi v Koper se je odločil, da se letos vrne v glasbene vode kot kantavtor pod imenom Jean. Prvič se je javnosti predstavil marca, na obalnih rimah v Kopru. Svojo glasbo rad dopolnjuje z različnimi inštrumenti, zgleduje pa se po izvajalcih kot sta Neil Young in Bob Dylan, inspiracije pa išče tudi v rock skupinah Led Zeppelin in Pink Floyd.

 


Dr. Norium

Dr. Norium


Aljoša Brečko - vokal
David Simon- bobni
Nina Kržan-Kitara
Timotej Jazbec-kitara
David Sternad- bas

Od nore sivine prek mlade divjine, od Bacha do sevdaha, od kola do rock'n'rolla, od punka do funka, energije ne zmanjka. Novi, sveži, drugačni, drzni, brezmejni!

 

The T Kap

The T Kap


Vid Jarc - Vokal
Jure Pelicon - Bas kitara
Peter Bizjak - Solo kitara
Blaž Kosmač - Ritem kitara
Klemen Petelin - Bobni

Glasbeno skupino The T Kap sestavlja več oseb in glasbenih navdušencev s posebnimi potrebami, ki na koncertih radi zabavajo sami sebe in kdaj pa kdaj tudi poslušalke, poslušalce in pa tudi vse ostale. Izvajajo predvsem slovenski rock, pa tudi punk, ska, reggae, hard rock, stone, progresive rock, pop in večino ostalih poimenljivih zvrsti. Ker so se člani hitro naveličali igranja pesmi drugih posebnežev, se zadnje čase na vse pretege trudijo pisati lastna globoka besedila in zapletene melodije. Lahko vas potolažim z informacijo, da še na nobenem koncertu nikogar ni zadela kap in verjamem, da se tudi tokrat to ne bo zgodilo, tako da lahko na koncert pride vsakdo in na lastna ušesa sliši, kaj se v skupini dogaja.


Sky Smokers

Sky Smokers


Tilen Kravos - Vokal, kitara
Luka Batistič - kitara
Jure Korenjak - bas kitara
Filip Mozetič – bobni

So mlada štiri članska skupina iz Mirna. Ustvarjajo in igrajo mešanico rock glasbe, v kateri se prepletata tudi moderni in alternativni rock žaner. V skupini se čuti vpliv različnih članov skupine in njihovih glasbenih okusov, saj se avtorska glasba sprehaja od trših kitarskih riffov do melodičnih skladb. Do sedaj so igrali večinoma na Primorskem (krajevni praznik Miren, bar Biškut, Poletna scena...), udeležili so se tudi natečajev Špil Liga in Vičstock v Ljubljani.

 

Infamous Love

Infamous Love


Patrik Mrak - vokal, kitara
Blaž Klemenc - bas kitara
Simon Veškovo - bobni
Vitan Košpenda – kitara

Neslavna ljubezen? Ali slavljena ljubezen? Skozi avtorske skladbe, ki se jih je v devetih mesecih, od kar igrajo skupaj, rodilo že osem (sedem z besedili v slovenščini), pojemo o ljubezni, takšni in drugačni. Kakšna rana je še sveža, nekatere med njimi so se med tem že zacelile. Eden izmed nas bi skoraj osvojil punco z njej posvečenim besedilom. Ker je ostalo pri »skoraj«, smo dobili navdih za novo pesem, tako da vse v vsemu sploh ni tako tragično.

Igramo tudi nekaj priredb drugih skupin (Nirvane, CCR, Jimija  Hendrixa), preštejemo jih na prste ene roke, ker je naš bobnar velik nasprotnik priredb in še večji zagovornik lastnega ustvarjanja. Z dvajsetimi leti je Simon najstarejši v bendu in mu ostali trije 16 in 17 letni srednješolci: Blaž,Vitan in Patrik, pri tem radi ustrežemo. Starost članov je obratno sorazmerna naši višini.

Simon igra bobne že dobra štiri leta, uživa v igranju in veliko prostega časa nameni vaji. Srednjo šolo je že zaključil in edini med nami dela. Vitan je skupaj s Simonom v različnih zasedbah že leto in pol, v skupini igra solo kitaro in piše besedila, je organizator in koordinator našega dela, dijak 2. letnika tehniške gimnazije na STŠ Koper. Blaž je nekajkrat prišel na vaje našega prejšnjega sestava in slučajno prijel za bas, takoj za tem pa je vzklila ljubezen med njima, on pa je ostal z nami. Sledi svoji strasti in bo postal avtomehanik. Patrik je gimnazijec v Piranu, po stažu v skupini najmlajši, skrivnosten član, ki ne razmetava besed, vendar dobro poje in piše odlična besedila ter igra ritem kitaro.

Vsak med nami uživa v svoji glasbeni zvrsti: rock, punk, metal in pop-rock, in ima svojega idola, skupaj pa ustvarjamo nam všečno kombinacijo vseh teh zvrsti. Pri ustvarjanju glasbe sodelujemo vsi člani skupine, iščemo nove zvoke in pri tem zelo uživamo.

 

NINA

Nina


Tadej Starman - kitara, vokal
Dejan Radešič - bass
Simon Veškovo - bobni

Skupina NINA Igra punk rock. Nastali so avgusta 2015. Od takrat pridno vadijo in so pripravljeni na nastop.  Igrajo samo avtorske skladbe, ki govorijo o strtem srcu Nine iz Tolmina. 

 

D'ŠUPS

D'ŠUPS


Matijas Slivnik - Vokal, akustična kitara, trobenta
Soraja Slivnik - Vokal, backvokal
Uroš Pregelj - Električna kitara, backvokal
Maj Šavli - Bas kitara
Matic Uršič – Bobni

Skupino D'ŠUPS sestavljajo mladi glasbeniki Matijas, Uroš, Maj, Matic in Soraja. Prihajajo iz Tolmina in okolice. Združuje jih ljubezen do glasbe, radi jo ustvarjajo, še raje pa z njo razveseljujejo ljudi.


Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si

 

 

prijavnica