GLASBA /INSTRUMENTALNA GLASBA

 

FESTIVAL VIZIJE - FESTIVAL MLADINSKIH SKUPIN SLOVENIJE - ROCK VIZIJE 2017

 

REGIJSKO SREČANJE MLADINSKIH ROCKOVSKIH ROCK VIZIJE 2016/2017, ORMOŽ, 1. 4. 2017

Klub Unterhund, Grajski trg 3 (ormoški grad) ob 19.30 uri

 

NASTOPAJOČI

 

IMPULSE

Špela Štrucl – vokal
Ivan Knechtl -  kitara
Domen Paul - kitara
Tadej Petreski - bas kitara in back vokal
Niki Kozoderc - bobni

 

Impulse

 

Vsak človek ima v prsih srce, ta pa mora imeti utrip, da deluje. Mi smo ta Impulse, ki vas bo popeljal v rock različnih dimenzij. Čeprav smo skupaj od oktobra 2015, smo Mariborčani v tem kratkem času začeli ustvarjati tudi avtorske pesmi, ki jih boste lahko slišali na naših bodočih koncertih, če se jih še niste preposlušali na že odigranih v Gustafu, Kaosu, Battle of the bands... Našega zvoka ni moč popredalčkati, saj se nekoliko spreminja s počutjem na dan ustvarjanja in publiko, ki nam je ena najpomembnejših stvari, saj nam je največji uspeh videti vas vesele. 

Naši člani so Špela Štrucl na vokalu, Ivan Knechtl na kitari, Domen Paul na kitari, Tadej Petreski na basu in backvokalih ter Niki Kozoderc na bobnih. Mi iščemo občutek, ki te vrže v drugo atmosfero. Navdih črpamo iz vsakdanjih stvari, kot je hoja po cesti, obračanje glave in tako dalje… Svet vidimo skozi drugačne oči. Vidimo ga kot ritem, kot glasbo. Vidimo ga kot Impulse. Enoten jezik ljudi.

 

ALTER EGO

Jan Potrč - vokal in kitara
Jernej Černelč - kitara
Julijan Golavšek - bas
Luka Ribič – bobni

 

Alter Ego

 

Alter Ego smo mlada štiričlanska rock skupina iz okolice Celja, ki jo sestavljamo:
Jan Potrč - vokal in kitara Jernej Černelč - kitara Julijan Golavšek - bas Luka Ribič - bobni Naše glasbene poti so se združile oktobra 2015. V začetku je band preigraval priredbe bandov kot so: Foo Fighters, Whitesnake, Poison, Billy Idol ... Sedaj pa se osredotočamo na ustvarjanje avtorskih skladb in iskanju svojega glasbenega sloga.

 

CAPTAIN MORGAN's REVENGE, Novo mesto

Rok Žurga -  vokal, kitara
Aljoša Hrastar -  kitara
Nejc Godec - bas
Maksim Špelko -  bobni

CAPTAIN MORGAN's REVENGE


Captain Morgans Revenge se je začel kot rokerska trojica iz Novega mesta, ki jih glasba povezuje že od samega začetka. Kot sočlani ali pa le del nepogrešljive ekipe so se skupaj povezovali v skupinah kot so Necrotik, Kormorana, HBWC, Condemnatio Christi, Sarcom, Linear,… Po letih jemanja glasbe z veliko žlico resnosti pa so se odločili, da je čas za odklop. Vikendaška »piknik varianta« snemanja naključno nametanih akordov in nekaj mimogrede padlih udarcev se je zaključila pozno v noč s končano pesmijo in nasmehom na obrazu. Glavni vokal skupine in grmeči ritem kitarist je Rok Žurga. Na visoko cvilečih in srce parajočih solažah vihti sekiro  Aljoša Hrasta za glasnost pa skrbi nihče drug kot Špelko Maxim z mlatenjem po svojih »piskrih«.  Po pol leta iskanja basista je v skupino vstopil Nejc Godec, znan tudi kot član skupine Ice On Fire in tako je skupina v začetku Decembra 2016 končno dobila svojo zgodbo. Stilsko jih lahko poizkusimo opredeliti kot hard blues, rokersko zasedbo. Ker pa volk nikoli popolnoma ne zamenja svojega kožuha tudi Captain Morgan's Revenge ne morejo, da ne bi v svojo glasbo vklopili tudi težko kovinarske mešanice southern metala z vplivi Balkana, ki vas bo naredil še bolj umazane, bolj pohotne- mi smo Captain Morgan's Revenge, prvež'te se!


TIDAL WAVES

Žiga Cerar - ritem kitara, vokal
Dejan Kedačič - lead kitara, vokal
Gabrijel Krajnc  - bobni
Klemen Rizmal - bas kitara, vokal

 

Tidalwaves

 

Tidal Waves je alternativna rock skupina, ki sta jo ustanovila Žiga Cerar in Klemen Rizmal januarja 2016. Februarja sta izdala prvi single "Days Are Numbered", ter septembra drugi single & videospot za "All is gone", ki ga je režisiral Marko Duplišak. Po večjih menjavah članov sta v skupino sprejela bobnarja Gabrijela Krajnca in kitarista Dejana Kedačiča. Skladbe se predvajajo na Rock Radiu ter Valu202. Videospot "All Is Gone" je moč zaslediti tudi na Točki (RTV SLO2). Za leto 2017 je planiran izid albuma ter krajša turneja po tujini.

 


Dodatne informacije

 

Daniel LESKOVIC

samostojni strokovni svetovalec za instrumentalno glasbeno dejavnost


T: (01) 24 10 532
F: (01) 24 10 536
E: daniel.leskovic@jskd.si

 

 

prijavnica