PLES / DELAVNICE, IZOBRAŽEVANJA

Ime tečaja:

 

 

DELAVNICA SODOBNEGA PLESA IN KOMPOZICIJE

Kraj izvedbe:

 

Maribor

Datum:

 

29. in 30. november 2013 v Karanteni
Pobreška 20, Maribor

Mentorji:

 

Magdalena Reiter

Cena

 

-

Rok prijave:
 

najkasneje do 18. novembra 2013! Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami.

 

Vsebina

1,5 urna lekcija sodobnega plesa temelji tako na release tehniki, kot na moji osebni raziskavi giba. Lekcija je fizično zahtevna in zajema delo na pravilni postavitvi telesa (alignment) in učinkovitem razpolaganju z energijo pri plesu preko uporabe zagona (momentum). Poudarek je na menjavah dinamike, vertikalnih in talnih izzivih, grajenju tehnike in fizične suverenosti plesalca. Lekcija se prične s preprostimi improvizacijskimi in prostorskimi vajami, sledijo pa krajše in daljše plesne fraze.


Delavnica kompozicija ponuja orodja za ustvarjanje koreografije. Tekom delavnice bomo ustvarjali krajše kompozicije in odprli vprašanja gradnje koreografije od ideje do izvršitve. Seznanili se boste z orodji za kompozicijo, ozaveščali bomo vprašanje prostorske postavitve koreografije, dinamike in ritma. Preko preprostih tem in nalog bomo izdelovali koherentne plesne kratke koreografije in strukturirane improvizacije. Dobrodošle so tudi vaše lastne že izdelane kratke koreografije ali koreografske ideje, na katerih bi želeli z delom nadaljevati.

 

Mentorji

Magdalena Reiter

 

 

 

 

Magdalena Reiter je poljska koreografinja in sodobna plesalka, ki od leta 2002 živi in deluje v Ljubljani. Diplomirala je na Državni baletni šoli v Gdansku in kasneje na PARTS-u v Bruslju. Je avtorica 12 avtorskih koreografij, med drugim tudi za Polish Dance Theatre in Bodhi Project. Redno sodeluje kot koreografinja pri gledaliških in opernih produkcijah, tako v Sloveniji kot v tujini (z Matjažem Bergerjem, De Tijd, Matej Koležnik, itd). Je dobitnica nagrade mednarodne strokovne žirije za predstavo »Forma interrogativa« na festivalu Gibanica 2005 ter nagrado žirije na 8. Teaterfestu v Sarajevu za predstavo »Moment«. Kot pedagog je poučevala v Sloveniji, Belgiji, Franciji, Avstriji (na akademiji SEAD) ter na Poljskem. Je pobudnica, organizatorka in ena izmed pedagogov pri projektu VIBRA-poletne plesne delavnice v Ljubljani.

Trajanje in potek delavnice

Delavnica bo potekala v petek, 29. novembra 2013, od 17.00 do 20.30 ure, ter v soboto, 30. novembra 2013, od 10.00 do 13.30 ure v Karanteni, plesna dvorana B Plesne izbe Maribor, Pobreška 20, Maribor (ob Europarku)

 

Rok prijave

Najkasneje do 18. novembra 2013!

Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami.

 

IZPOLNJENO PRILOŽENO PRIJAVNICO POŠLJITE NA NASLOV:
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Maribor, Pobreška 20, 2000 Maribor, telefon: 02 23 42 116,
faks: 02 23 42 112, e-mail: minka.veselic@jskd.si

 

Oprema

udobno oblačilo, steklenica z vodo, brisača

 

Dodatne informacije

 

 

 

 

Nina MEŠKO

samostojna strokovna svetovalka za ples


Tel: 01/ 2410 522
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: nina.mesko@jskd.si

     
 

 

 

 

Minka Veselič Kološa

strokovna sodelavka za ples


Tel: 02/ 23 42 116
Faks: 02/ 23 42 112
E-pošta: minka.veselic@jskd.si

 

 

Prijavnica