PLES / DELAVNICE, IZOBRAŽEVANJA

Ime tečaja:

 

 

 

 

 

 

 

STROKOVNO IZPOPOLNJEVANJE
ZA UČITELJE SODOBNEGA PLESA

IN USTVARJALNEGA GIBA –

STIK I.
1. seminar
Primarni gib in plesna ustvarjalnost

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Datum:

 

16. - 17. 1. 2015

Mentorji:

 

Saša Lončar

Cena

 

60,00 €
cena za celoten sklop Stik 1 je 200 €
(DDV je vključen).
Možno je plačilo v dveh obrokih po 100 €.

Rok prijave:
 

do 10. januarja 2015 oz. do posameznega sklopa, ča bo dovolj prostih mest

 

STIK I. je prva stopnja, v kateri se udeleženci seznanijo z osnovnimi principi poučevanja in spodbujanja otroške plesne ustvarjalnosti. Obsega 5 seminarjev  in 5 hospitacij s priznanimi slovenskimi plesnimi pedagogi. Udeleženci bodo ob zaključku prejeli potrdilo o opravljenih seminarjih in hospitacijah

 1. STIK I. je namenjen vsem, ki jih zanima poučevanje sodobnega plesa in ustvarjalnega giba - plesalcem, koreografom, učiteljem, vzgojiteljem, mentorjem, ljubiteljem plesa...


VSEBINA in CILJI

 1. Primarni gib in plesna ustvarjalnost

 2. Saša Lončar bo na delavnici predstavila svoj način dela z otroki in mladostniki, ki izhaja iz raziskovanja primarnega giba. Njeno delo temelji na tem, da preko različnih ustvarjalnih procesov prebudi in ozavesti prirojen občutek za gibanje, ki ga potem v tesnem sodelovanju z otrokom oblikuje v njegov osebni plesni izraz.

 3. Oris tem, ki bodo predstavljene na delavnici:

  • - spoznavanje in zaupanje ( v odnosu otrok/pedagog in otrok/skupina)

  • - zavedanje vidnega in nevidnega prostora

  • - spoznavanje gibalnih sposobnosti skozi različne nivoje v prostoru

  • - spoznavanje tehničnih elementov z besedno spodbudo

  • - procesi sproščanja v skupini otrok in povezovanje otrok v skupino z uporabo principov kontaktne improvizacije

  • - ustvarjalni proces

  • - uporaba gibalnega materiala, ki je nastal v procesu poučevanja za oblikovanje plesne koreografije

  - Predstavljeno bo tudi postopno nadgrajevanje tem, glede na zahtevnost skupine otrok s vključevanjem individualnih potreb posameznika.

O MENTORJIH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saša Lončar
Saša Lončar je mentorica predšolske plesne pedagogike. Od leta 1990 do 1993 je bila zaposlena v Plesni šoli Eureka v Ljubljani. Od leta 1993  do 1995 je prevzela vlogo koordinatorja in organizatorja pri Studiu Tango, kjer je raziskovala teatralne sposobnosti otrok. Raziskovanje jo je pripeljalo na začetek, na srečanje s primarnim gibom, ki je postal glavna tema njenega raziskovanja na področju gibalnih sposobnosti posameznika. V vzgojnem zavodu je nekaj let delala z mladostniki, kjer je pridobila izkušnje pri delu z bolj zahtevnimi osebami.
Eden večjih raziskovalno – ustvarjalnih projektov je vsakoletna organizacija  poletnega tabora na Mašunu, kjer se z mladimi umetniki kreativno druži teden dni. Leta 1999 je ustanovila KD Qulenium, v katerem deluje kot predsednica, organizatorka, koordinatorka, mentorica, koreografinja, pedagoginja, umetniški vodja in producentka. S svojimi koreografijami, ki jih pripravi z otroci in mladimi redno sodeluje na vseh pomembnih plesnih prireditvah v Sloveniji in v tujini (Planetado – Francija, SPHA – Hrvaška, International children`s festival of performing Arts – Indija)
Od leta 2004 ima preko Ministrstva za kulturo status samostojnega kulturnega delavca – specializiran poklic koreografinje in pedagoginje v kulturi.

 

POTEK IN TRAJANJE SEMINARJA/ŠOLE

STIK bo potekal v Ljubljani (v prostorih JSKD na Cankarjevi 5 – dvorana Cepetka, rezidenčni center Cankarjeva).

 1. 1. seminar bo potekal od 16. -17. 1. 2015.

 

V celem letu je tako predvidenih 10 delavnic in seminarjev pod vodstvom uveljavljenih domačih in tujih pedagogov in strokovnjakov (glede na št. vpisanih, se bo posameznih delavnic mogoče udeležiti tudi brez vpisa v STIK).

 

CENA IN PLAČILO

Kotizacija za usposabljanje (STIK I.) , ki bo obsegal 80 šolskih ur znaša 200 € (DDV je vključen). Možno je plačilo v dveh obrokih po 100 €.

 

Na posamezne seminarje se je možno prijaviti kdajkoli čez leto, če je še kaj prostih mest. V priloženo prijavnico vpišite naslov seminarja za katerega se prijavljate. Cena posameznega seminarja je 60 € (DDV je vključen) in jo je potrebno poravnati pred začetkom seminarja.


ROK PRIJAVE

Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana (za STIK I.) ali na e-naslov: nina.mesko@jskd.si, najkasneje do  10. januarja 2015.

 


Na osnovi prijavnice vam bomo poslali račun in podrobne informacije.

Število udeležencev seminarja je omejeno, zato pohitite s prijavami. V primeru, da bo prijavljenih premalo kandidatov, bomo razpis ponovili prihodnje leto (največ 20 in najmanj 10 kandidatov).

 

 

Dodatne informacije

 

 

 

 

Nina MEŠKO

samostojna strokovna svetovalka za ples


Tel: 01/ 2410 522
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: nina.mesko@jskd.si