PLES / DELAVNICE, IZOBRAŽEVANJA

Ime tečaja:

 

STROKOVNO IZPOPOLNJEVANJE
ZA UČITELJE SODOBNEGA PLESA

IN USTVARJALNEGA GIBA –

STIK II.

Seminar 10
Poučevanje plesne tehnike

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Datum:

 

avgust - december 2015

Predvideni datumi:

11.- 12. 12. 2015

Mentorji:

 

Joan van der Mast

Cena

 

60,00 €
cena za celoten sklop Stik 1 je 200 €
(DDV je vključen). Možno je plačilo v dveh obrokih po 100 €.

Rok prijave:
 

še ni odprta prijava.

 

STIK II. je druga, nadaljevalna stopnja izpopolnjevanja, na kateri se udeleženci seznanijo s specifičnimi vsebinami, potrebnimi za kvalitetno poučevanja sodobnega plesa in ustvarjalnega giba.
Znanje in izkušnje bodo udeleženci pridobili skozi vsebino 5 delavnic, z izmenjavo izkušenj ter z individualnimi pogovori in vajami z mentorji ter z usmerjenim samostojnim delom. Udeleženci bodo STIK II. zaključili z izpitno nalogo ter s tem pridobili potrdilo o opravljenem strokovnem izpopolnjevanju STIK I. + II.


VSEBINA in CILJI

 1. Cilj izpopolnjevanja je usposobiti udeležence za poučevanje sodobnega plesa in ustvarjalnega giba s teoretičnim, praktičnim in pedagoško-psihološkim znanjem. Udeležencem izpopolnjevanja bo ponudil orodja za pridobitev samozaupanja pri poučevanju plesa in jim bo pomagal posredovati načine umetniškega izražanja s plesnim gibom ob upoštevanju individualnih potreb učenca (s prilagajanjem učenčevim razvojnim in osebnim izobraževalnim ciljem, kulturnim ozadjem in osebnostnim lastnostim).

 2.  

 3. 6. seminar:
  Laban Movement Analysis
  predavateljica Ivančica Janković

 4. 7. seminar:
  Misliti skozi ustvarjalni gib in ples
  predavateljica Vesna Geršak

 5.  

 6. 8. seminar:
  Osnove plesne anatomije
  predavateljica Ingrid Kerec

 7.  

 8. 9. seminar:
  Razvojno psihološke in komunikacijske vsebine s področja psihoterapije

 9. predavateljica Saša Ribič

 10. 10. seminar:
  Poučevanje plesne tehnike
  predavateljica Joan van der Mast

11. seminar
»Ples v stoletju gibanj: Sodobni ples in koreopolitike«
predavatelj Rok Vevar

O MENTORJIH

 

 

Joan van der Mast je mednarodno priznana učiteljica, koreografinja, predavateljica, trenerka in svetovalka za sodobni ples.
Joan je certificirana analitičarka za gibe Laban, ki se je znanja koreografije naučila v Laban London, ter za jogo in Pilates. Po svoji prekratki plesni karieri je poučevala na rotterdamski plesni akademiji Codarts, kjer je učila tehnike sodobnega plesa, improvizacijo in kompozicijo, analizo gibanja in didaktiko sodobnega plesa ter začela s kariero koreografinje. Joan je leta 1997 postala članica kraljevega konservatorija v Hagu. Je ustanoviteljica in umetniški vodja centra za sodobni ples Ex Nunc:Ex Nunc v Hagu in umetniška koordinatorka za DansPlan na kolidžu Segbroek v Hagu.

 

POTEK IN TRAJANJE SEMINARJA/ŠOLE

STIK bo potekal v Ljubljani (v prostorih JSKD na Cankarjevi 5 – dvorana Cepetka, rezidenčni center Cankarjeva).

STIK II. bo potekal od septembra do decembra 2015.

V celem letu je tako predvidenih 10 delavnic in seminarjev pod vodstvom uveljavljenih domačih in tujih pedagogov in strokovnjakov (glede na št. vpisanih, se bo posameznih delavnic mogoče udeležiti tudi brez vpisa v STIK).

CENA IN PLAČILO

Kotizacija za usposabljanje (STIK II.) , ki bo obsegal 80 šolskih ur znaša 200 € (DDV je vključen). Možno bo plačilo v dveh obrokih po 100 €.

 

Na posamezne seminarje se je možno prijaviti kdajkoli čez leto, če je še kaj prostih mest. V priloženo prijavnico vpišite naslov seminarja za katerega se prijavljate. Cena posameznega seminarja je 60 € (DDV je vključen) in jo je potrebno poravnati pred začetkom seminarja.


ROK PRIJAVE

Še ni znan.

 

 

Dodatne informacije

 

 

 

 

Nina MEŠKO

samostojna strokovna svetovalka za ples


Tel: 01/ 2410 522
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: nina.mesko@jskd.si