PLES / DELAVNICE, IZOBRAŽEVANJA

Ime tečaja:

 

 

 

 

 

 

 

STROKOVNO IZPOPOLNJEVANJE
ZA UČITELJE SODOBNEGA PLESA

IN USTVARJALNEGA GIBA –

STIK I.
3. seminar
Ustvarjalni ples kot orodje neverbalne komunikacije

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Datum:

 

13. 3. - 14. 3. 2015

Mentorji:

 

Nataša Tovirac

Cena

 

60,00 €
cena za celoten sklop Stik 1 je 200 €
(DDV je vključen).
Možno je plačilo v dveh obrokih po 100 €.

Rok prijave:
 

do 10. januarja 2015 oz. do posameznega sklopa, ča bo dovolj prostih mest

 

STIK I. je prva stopnja, v kateri se udeleženci seznanijo z osnovnimi principi poučevanja in spodbujanja otroške plesne ustvarjalnosti. Obsega 5 seminarjev  in 5 hospitacij s priznanimi slovenskimi plesnimi pedagogi. Udeleženci bodo ob zaključku prejeli potrdilo o opravljenih seminarjih in hospitacijah

 1. STIK I. je namenjen vsem, ki jih zanima poučevanje sodobnega plesa in ustvarjalnega giba - plesalcem, koreografom, učiteljem, vzgojiteljem, mentorjem, ljubiteljem plesa...


VSEBINA in CILJI

 1. Ustvarjalni ples kot orodje neverbalne komunikacije
  Vsak proces ustvarjanja nečesa novega je za vsakogar potovanje v neznano in velik izziv. Prav zaradi spektra možnosti, ki jih ponuja neverbalna komunikacija skozi ples in gib, je takšna komunikacija ena univerzalnejših stičnih točk med doživljanjem in izražanjem sveta znotraj in zunaj nas v umetniški obliki, v koreografiji v našem primeru.
  Na delavnici bomo preizkusili nekaj orodij za izostrenje čutil, za spodbujanje gibalnega spomina in koncentracije in vstopili v gibalne-plesne improvizacije, ki nas prijazno popeljejo v plesni prostor komuniciranja brez besed.


 2. Opomba: Seminar bo izrazito praktične narave, zato je potrebna ustrezna oprema.

O MENTORJIH

 

 

 

 

 

 

 

 

Nataša Tovirac, plesna pedagoginja, plesalka in koreografinja je od l. 1992 umetniški in programski kreator plesnega studia Intakt – združenja ustvarjalcev sodobnega plesa, ki ga danes umetniško in programsko strokovno vodi in snuje s svojo ekipo.
Je ena vidnejših predstavnic slovenskega sodobnega plesa, redna plesna pedagoginja na SVŠGL – umetniški gimnaziji za sodobni ples, mentorica za ples osebam s posebnimi potrebami v društvu Barka in državna selektorica za ples pri Javnem skladu za kulturne dejavnosti RS.
Izkušnje je pridobivala s študijem plesa na flamski akademiji za sodobni ples v belgijskem Brugesu in na številnih seminarjih v tujini in doma, diplomirala pa je na Akademiji za ples v Ljubljani. Pridobila je tudi izobrazbo učiteljice joge plesa –Shakti Dancea in trenutno študij nadgrajuje v Rimu. Verjame v moč ustvarjalnega potenciala skozi ples, zato dela z otroki, mladostniki, odraslimi in z osebami z motnjo v duševnem razvoju.
Je tudi lanskoletna dobitnica edine stanovske nagrade za vrhunske dosežke na  področju plesa – plakete Mete Vidmar 2011.

 

POTEK IN TRAJANJE SEMINARJA/ŠOLE

STIK bo potekal v Ljubljani (v prostorih JSKD na Cankarjevi 5 – dvorana Cepetka, rezidenčni center Cankarjeva).

Seminar bo potekal 13.-14. 3. 2015.

 1. DATUM

  URA

  SEMINAR / TEMA

  PREDAVATELJICA

  13.3.2015

  16.00 – 20.00

  Ustvarjalni ples kot orodje neverbalne komunikacije

  Nataša Tovirac

  14.3.2015

  9.00 – 13.00

  Ustvarjalni ples kot orodje neverbalne komunikacije

  Nataša Tovirac

  14.3.2015

  14.30 – 18.30

  Ustvarjalni ples kot orodje neverbalne komunikacije

  Nataša Tovirac

CENA IN PLAČILO

Kotizacija za usposabljanje (STIK I.) , ki bo obsegal 80 šolskih ur znaša 200 € (DDV je vključen). Možno je plačilo v dveh obrokih po 100 €.

 

Na posamezne seminarje se je možno prijaviti kdajkoli čez leto, če je še kaj prostih mest. V priloženo prijavnico vpišite naslov seminarja za katerega se prijavljate. Cena posameznega seminarja je 60 € (DDV je vključen) in jo je potrebno poravnati pred začetkom seminarja.


ROK PRIJAVE

Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana (za STIK I.) ali na e-naslov: nina.mesko@jskd.si, najkasneje do  10. januarja 2015.

 


Na osnovi prijavnice vam bomo poslali račun in podrobne informacije.

Število udeležencev seminarja je omejeno, zato pohitite s prijavami. V primeru, da bo prijavljenih premalo kandidatov, bomo razpis ponovili prihodnje leto (največ 20 in najmanj 10 kandidatov).

 

 

Dodatne informacije

 

 

 

 

Nina MEŠKO

samostojna strokovna svetovalka za ples


Tel: 01/ 2410 522
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: nina.mesko@jskd.si