PLES / DELAVNICE, IZOBRAŽEVANJA

Ime tečaja:

 

 

 

 

 

 

 

STROKOVNO IZPOPOLNJEVANJE
ZA UČITELJE SODOBNEGA PLESA

IN USTVARJALNEGA GIBA –

STIK I.
4. seminar
Konceptualni pristop v kreativnem plesu

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Datum:

 

januar - maj 2015

Mentorji:

 

Ana Vovk Pezdir

Cena

 

60,00 €
cena za celoten sklop Stik 1 je 200 €
(DDV je vključen).
Možno je plačilo v dveh obrokih po 100 €.

Rok prijave:
 

do 10. januarja 2015 oz. do posameznega sklopa, ča bo dovolj prostih mest

 

STIK I. je prva stopnja, v kateri se udeleženci seznanijo z osnovnimi principi poučevanja in spodbujanja otroške plesne ustvarjalnosti. Obsega 5 seminarjev  in 5 hospitacij s priznanimi slovenskimi plesnimi pedagogi. Udeleženci bodo ob zaključku prejeli potrdilo o opravljenih seminarjih in hospitacijah

 1. STIK I. je namenjen vsem, ki jih zanima poučevanje sodobnega plesa in ustvarjalnega giba - plesalcem, koreografom, učiteljem, vzgojiteljem, mentorjem, ljubiteljem plesa...


VSEBINA in CILJI

 1. Konceptualni pristop v kreativnem plesu
  Kreativni ples, ki sloni na kombinaciji razvoja veščin, lastnega izražanja in raziskovalnem duhu, je lahko predmet učenja na kateri koli stopnji. Če naj plesalec zares razume ples, če ga želi ustvarjati in sprejemati, naj se nauči izkoriščati elemente oz. koncepte plesa.
  Koncepti (prostor – čas – moč – telo – gibanje – forma) za plesnega pedagoga zagotovo niso nič novega. Gre za to, da obstajajo različni načini vklapljanja teh konceptov v plesno pedagoško delo. Na delavnici bomo preizkušali enega od načinov, ki lahko vodijo naše učence na poti plesnega ustvarjanja.

O MENTORICI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana Vovk Pezdir
Ana Vovk Pezdir se je že v zgodnji mladosti seznanila s plesno umetnostjo. V osnovnošolskem obdobju v Šoštanju je imela to srečo, da je njena učiteljica baleta prepoznala njen ustvarjalni zagon in ji dovolila plesno ustvarjati tudi po svoje. V Ljubljani je obiskovala plesne ure pri Živi Kraigher, sodelovala je na mednarodnih plesnih šolah v Rovinju, kjer je prišla v stik z odličnimi učitelji plesa iz tujine. Takrat se je dejansko pričela oblikovati njena nadaljnja plesna pot, ki jo je na bolj zavestni ravni začela udejanjati v času svojega bivanja v Londonu v letih 1973 in 1974. Po vrnitvi iz Londona se je zaposlila v Pedagoškem šolskem centru, kjer je poučevala plesno vzgojo. Sledila so leta njene dejavnosti v statusu samostojne umetnice – koreografinje, hkrati pa je vodila Pionirsko plesno gledališče, ki se je ob ugodni družbeni klimi izjemno produktivno razvijalo in tudi formalno združevalo za ples zainteresirane učence vseh celjskih osnovnih šol. Leta 1991 je Ana Vovk Pezdir ustanovila Harlekin d.o.o., ki ga je po petnajstih letih opustila kot neustrezno organizacijsko obliko in leta 2006 s plesalkami ustanovila Harlekin-društvo za umetnost plesa.
Ana Vovk Pezdir je ustvarila način plesnega izobraževanja imenovan »plesna piramida« in ga umestila v slovenski plesni prostor, vseskozi pa je izven okvirov sodobnega plesa in uveljavljene plesne vzgoje iskala spodbude za umetniško ustvarjanje in plesno pedagoško delo na področju klasičnega baleta in ljudskega izročila. Kot strokovna sodelavka je Ana Vovk Pezdir sooblikovala področje umetnosti v »Kurikulumu za vrtce« in bila med pisci izobraževalnega programa za sodobni ples.

 

POTEK IN TRAJANJE SEMINARJA/ŠOLE

STIK bo potekal v Ljubljani (v prostorih JSKD na Cankarjevi 5 – dvorana Cepetka, rezidenčni center Cankarjeva).

 

Semianr bo potekal 3.-4. 4. 2015

 

V celem letu je tako predvidenih 10 delavnic in seminarjev pod vodstvom uveljavljenih domačih in tujih pedagogov in strokovnjakov (glede na št. vpisanih, se bo posameznih delavnic mogoče udeležiti tudi brez vpisa v STIK).

 

 1. DATUM

  URA

  SEMINAR / TEMA

  PREDAVATELJICA

  3.4.2015

  16.00 – 20.00

  Konceptualni pristop v kreativnem plesu

  Ana Vovk Pezdir

  4.4.2015

  9.00 – 13.00

  Konceptualni pristop v kreativnem plesu

  Ana Vovk Pezdir

  4.4.2015

  14.30 – 18.30

  Konceptualni pristop v kreativnem plesu

  Ana Vovk Pezdir

 

CENA IN PLAČILO

Kotizacija za usposabljanje (STIK I.) , ki bo obsegal 80 šolskih ur znaša 200 € (DDV je vključen). Možno je plačilo v dveh obrokih po 100 €.

 

Na posamezne seminarje se je možno prijaviti kdajkoli čez leto, če je še kaj prostih mest. V priloženo prijavnico vpišite naslov seminarja za katerega se prijavljate. Cena posameznega seminarja je 60 € (DDV je vključen) in jo je potrebno poravnati pred začetkom seminarja.


ROK PRIJAVE

Izpolnjeno prijavnico pošljite na naslov JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana (za STIK I.) ali na e-naslov: nina.mesko@jskd.si, najkasneje do  10. januarja 2015.

 


Na osnovi prijavnice vam bomo poslali račun in podrobne informacije.

Število udeležencev seminarja je omejeno, zato pohitite s prijavami. V primeru, da bo prijavljenih premalo kandidatov, bomo razpis ponovili prihodnje leto (največ 20 in najmanj 10 kandidatov).

 

 

Dodatne informacije

 

 

 

 

Nina MEŠKO

samostojna strokovna svetovalka za ples


Tel: 01/ 2410 522
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: nina.mesko@jskd.si