PLES / DELAVNICE, IZOBRAŽEVANJA

Ime tečaja:

 

STROKOVNO IZPOPOLNJEVANJE
ZA UČITELJE SODOBNEGA PLESA

IN USTVARJALNEGA GIBA –

STIK II.

Seminar 6
Laban Movement Analysis

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Datum:

 

avgust - december 2015

Predvideni datumi:
27. - 28. 8. 2015

Mentorji:

 

Ivančica Janković

Cena

 

60,00 €
cena za celoten sklop Stik 1 je 200 €
(DDV je vključen). Možno je plačilo v dveh obrokih po 100 €.

Rok prijave:
 

še ni odprta prijava.

 

STIK II. je druga, nadaljevalna stopnja izpopolnjevanja, na kateri se udeleženci seznanijo s specifičnimi vsebinami, potrebnimi za kvalitetno poučevanja sodobnega plesa in ustvarjalnega giba.
Znanje in izkušnje bodo udeleženci pridobili skozi vsebino 5 delavnic, z izmenjavo izkušenj ter z individualnimi pogovori in vajami z mentorji ter z usmerjenim samostojnim delom. Udeleženci bodo STIK II. zaključili z izpitno nalogo ter s tem pridobili potrdilo o opravljenem strokovnem izpopolnjevanju STIK I. + II.


VSEBINA in CILJI

  1. Laban Movement Analysis
    Laban je sistem in jezik za razumevnje, opazovanje, opisovanje in zapisovanje vseh oblik gibanja. Razvil ga je Rudolf Laban. Laban je izhajal iz predpostavke, da je zunanje vidno gibanje odraz notranjega gibanja, ki služi koncentraciji človeka. Utemeljeval se je tudi iz strogo gledaliških estetskih in tehničnih zakonitosti plesa. Sestavil je tudi aksiome plesa: gibanje-moč-energija, ritem-čas-trajanje, smer-razsežnost-prostor. Laban je razvil temeljito analizo človeškega gibanja v času in prostoru. To je vodilo tudi do natančnega sistema zapisa plesa znanega kot kinetografija.

O MENTORJIH

 

Ivančica Janković
Ivančica Janković je zaključila Šolo za ritmiko in ples ter diplomirala na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Bila je članica prve generacije Zagrebškega plesnega ansambla. Od leta 1974 predava Laban in ritmiko na Šoli sodobnega plesa Ane Maletić v Zagrebu. O Labanu piše strokovne članke in vodi delavnice ter seminarje po celem svetu. Je članica izvršnega odbora mednarodne organizacije Dance and the Child International (daCi) in ustanoviteljica ter predsednica daCi Hrvatska.

 

POTEK IN TRAJANJE SEMINARJA/ŠOLE

STIK bo potekal v Ljubljani (v prostorih JSKD na Cankarjevi 5 – dvorana Cepetka, rezidenčni center Cankarjeva).

STIK II. bo potekal od septembra do decembra 2015.

V celem letu je tako predvidenih 10 delavnic in seminarjev pod vodstvom uveljavljenih domačih in tujih pedagogov in strokovnjakov (glede na št. vpisanih, se bo posameznih delavnic mogoče udeležiti tudi brez vpisa v STIK).

CENA IN PLAČILO

Kotizacija za usposabljanje (STIK II.) , ki bo obsegal 80 šolskih ur znaša 200 € (DDV je vključen). Možno bo plačilo v dveh obrokih po 100 €.

 

Na posamezne seminarje se je možno prijaviti kdajkoli čez leto, če je še kaj prostih mest. V priloženo prijavnico vpišite naslov seminarja za katerega se prijavljate. Cena posameznega seminarja je 60 € (DDV je vključen) in jo je potrebno poravnati pred začetkom seminarja.


ROK PRIJAVE

Še ni znan.

 

 

Dodatne informacije

 

 

 

 

Nina MEŠKO

samostojna strokovna svetovalka za ples


Tel: 01/ 2410 522
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: nina.mesko@jskd.si