PLES / DELAVNICE, IZOBRAŽEVANJA

Ime tečaja:

 

STROKOVNO IZPOPOLNJEVANJE
ZA UČITELJE SODOBNEGA PLESA

IN USTVARJALNEGA GIBA –

STIK II.

Seminar 8
Osnove plesne anatomije

Kraj izvedbe:

 

Ljubljana

Datum:

 

avgust - december 2015

Predvideni datumi:
16. - 17. 10. 2015

Mentorji:

 

Ingrid Kerec

Cena

 

60,00 €
cena za celoten sklop Stik 1 je 200 €
(DDV je vključen). Možno je plačilo v dveh obrokih po 100 €.

Rok prijave:
 

še ni odprta prijava.

 

STIK II. je druga, nadaljevalna stopnja izpopolnjevanja, na kateri se udeleženci seznanijo s specifičnimi vsebinami, potrebnimi za kvalitetno poučevanja sodobnega plesa in ustvarjalnega giba.
Znanje in izkušnje bodo udeleženci pridobili skozi vsebino 5 delavnic, z izmenjavo izkušenj ter z individualnimi pogovori in vajami z mentorji ter z usmerjenim samostojnim delom. Udeleženci bodo STIK II. zaključili z izpitno nalogo ter s tem pridobili potrdilo o opravljenem strokovnem izpopolnjevanju STIK I. + II.


VSEBINA in CILJI

 1. Cilj izpopolnjevanja je usposobiti udeležence za poučevanje sodobnega plesa in ustvarjalnega giba s teoretičnim, praktičnim in pedagoško-psihološkim znanjem. Udeležencem izpopolnjevanja bo ponudil orodja za pridobitev samozaupanja pri poučevanju plesa in jim bo pomagal posredovati načine umetniškega izražanja s plesnim gibom ob upoštevanju individualnih potreb učenca (s prilagajanjem učenčevim razvojnim in osebnim izobraževalnim ciljem, kulturnim ozadjem in osebnostnim lastnostim).

 2. Osnove plesne anatomije
  Osnovnaideja delavnice je splošen, širok pregled tem iz za plesalce relevantne anatomije. Cilj dela je, s pomočjo načel anatomije razviti in poglobiti vsakodnevni trening ali poučevanje, ne glede na izhodiščno tehniko (modern, sodobna, balet...). Skozi spoznavanje lastnega telesa in njegovih zakonitosti je mogoče najti alternativen način pristopa k treniranju, tako da se dela s telesom in ne proti njemu.


 3. Oris tem:
  - funkcionalna anatomija človeškega telesa posebej za plesalce -  razgraditev in analiza poznanih plesnih elementov, kot npr. plié (anatomija,
  biomehanika, tehnika)
  - anatomija in alignment; vertikalna linija in razporeditev telesnih predelov okoli nje
  - pomen dihanja pri gibu       
  - pomen zaznave pri gibu
  - preventiva in ravnanje v primeru poškodb med treningom

O MENTORJIH

 

 

 

Ingrid Kerec je svoje plesno šolanje končala na Vlaamse Dansakademie v mestu Brugee v Belgiji in je več kot deset let zbirala izkušnje na področju sodobnega plesa kot plesalka, koreografinja in pedagoginja v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. Od leta 1998 živi in dela kot Certified Rolfer® in Rolfing®-Movement Practitioner na Dunaju v Avstriji pri “Rolfing Studio Wien ”, kjer se poleg dnevne klinične ordinacije posebej posveča plesalcem in učiteljem gibanja kot so Pilates, Gyrotonic ali Yoga. Vodi seminarje anatomije, teorije giba in Rolfing-gibanja v šolah za sodobni ples (Studio an der Wien: Anatomija in osnove moderne plesne tehnike), pri Baletni šoli Dunajske Opere (Uporabna anatomija za baletne plesalce) in pri Pilates System® Europe (Uporabna anatomija za Pilates trenerje)

 

POTEK IN TRAJANJE SEMINARJA/ŠOLE

STIK bo potekal v Ljubljani (v prostorih JSKD na Cankarjevi 5 – dvorana Cepetka, rezidenčni center Cankarjeva).

STIK II. bo potekal od septembra do decembra 2015.

V celem letu je tako predvidenih 10 delavnic in seminarjev pod vodstvom uveljavljenih domačih in tujih pedagogov in strokovnjakov (glede na št. vpisanih, se bo posameznih delavnic mogoče udeležiti tudi brez vpisa v STIK).

 

CENA IN PLAČILO

Kotizacija za usposabljanje (STIK II.) , ki bo obsegal 80 šolskih ur znaša 200 € (DDV je vključen). Možno bo plačilo v dveh obrokih po 100 €.

 

Na posamezne seminarje se je možno prijaviti kdajkoli čez leto, če je še kaj prostih mest. V priloženo prijavnico vpišite naslov seminarja za katerega se prijavljate. Cena posameznega seminarja je 60 € (DDV je vključen) in jo je potrebno poravnati pred začetkom seminarja.


ROK PRIJAVE

Še ni znan.

 

 

Dodatne informacije

 

 

 

 

Nina MEŠKO

samostojna strokovna svetovalka za ples


Tel: 01/ 2410 522
Faks: 01/ 2410 510
E- pošta: nina.mesko@jskd.si