PLES / FESTIVAL ŽIVA 2012

 

ŽIVA 2012
Festival plesne ustvarjalnosti mladih

22.-24. november 2011, Španski borci, Ljubljana

Na letošnjem, že 37. festivalu plesne ustvarjalnosti mladih ŽIVA 2012 (prej v organizaciji ZKOS in pod nekaj drugačnimi imeni) je vse tri dni dišalo po različnih začimbah. Veliko je bilo skuhanega, od številčnih predjedi do glavnih jedi. Po plesno to pomeni, da smo na festivalu letošnje leto predstavili 44 plesnih miniatur in rekordnih 8 plesnih predstav. Nastopilo je 188 plesalcev iz vse Slovenije, na meniju pa so bili tudi gostje iz Hrvaške in Avstrije. Poleg odrskega dogajanja se je na festivalu dogajalo še veliko drugega. Bolšja tržnica z različnimi plesnimi sestavinami in okusna predstavitev knjige Zmes za ples z avtorjem Gregorjem Kamnikarjem. V kuhinji Španskih borcev pa je vizualna umetnica Ana Čigon od plesalcev zbirala verbalne in neverbalne izjave o tem katere sestavine potrebujemo za čim boljšo plesno stvaritev. Nastal je video dokument, ki si ga lahko ogledate tukaj.
Živa je tudi priložnost za podelitev področnih priznanj sklada, ki so jih letos prejeli: listino Mete Vidmar sta prejeli Sabina Schwenner in Jasmina Bremec, plaketo Mete Vidmar pa Igor Sviderski.
Brez dvoma vsi zaslužni za razvoj sodobne plesne kulture, saj jo že več kot desetletje neumorno gnetejo.
Zavod EnKnap je podelil darilca za garače na letošnji Živi. To so bili plesalci KD Qulenium z njihovo šefico Sašo Lončar, ker so vse tri dni festivala pridno preizkušali vse kar se je na meniju festivalu ponujalo.
Živa je bila za prste polizat!

 

Fotogalerija

Videogalerija – kratki odlomki iz predstav

Začimba za plesne specialitete v video kuhinji Ane Čigon

Program

 

 

Dodatne informacije:

 

Nina MEŠKO

samostojna strokovna svetovalka
za ples

 

T: (01) 2410 522
F: (01) 2410 510
E: nina.mesko@jskd.si

 


Franci Cotman

strokovni sodelavec za alternativno in multimedijsko dejavnost

T: 01/ 2410 523
F: 01/ 2410 510
E: franci.cotman@jskd.si