PLES / FESTIVAL ŽIVA

Pika miga 2021, mini festival otroških plesnih skupin, in
Živa 2021, festival plesne ustvarjalnosti

 

Mini festival Pika miga je festival otroških plesnih skupin, na katerem se predstavijo najboljše otroške plesne miniature pretekle sezone iz vse Slovenije. 
Tridnevni festival plesne ustvarjalnosti Živa je prikaz najbolj kakovostnih plesnih miniatur in predstav pretekle sezone, v katerega so vključeni tudi gostje iz tujine.

KOMU STA FESTIVALA NAMENJENA?

Festivala sta namenjena otroškim, mladinskim in odraslim plesnim skupinam, posameznikom, kulturnim zavodom, kulturnim društvom in šolam (v nadaljevanju: skupina), ki delujejo v Sloveniji in zamejstvu.

KAKO POTEKA IZBOR?

Vse prijavljene plesne miniature se uvrstijo v program območnih revij plesnih skupin svojega območja, ki jih strokovno spremljajo regijski selektorji. Po ogledu vseh območnih revij posamezne regije selektor sestavi program regijske revije plesnih skupin, ki pa letos zaradi pandemije ne bo izveden. Posnetke predlaganih plesnih miniatur za regijske revije, si bo zato letos izjemoma ogledal državni selektor na video posnetkih iz območnih plesnih miniatur in na podlagi tega sestavil program festivalov Pika miga in Živa v sodelovanju s strokovno svetovalko za ples na JSKD.

KAJ SE OCENJUJE?

Ocenjuje se celovitost plesne koreografije, inovativnost, kvaliteta izvedbe, ideja in sporočilnost.

ZAKAJ SE PRIJAVITI?

Če želite nastopati, pridobiti nova znanja in biti deležni strokovnega mnenja o vašem delu. Če vas zanima kaj počnejo druge plesne skupine, se spoznati z njimi in njihovim delom ter dobiti nove ideje.

S piramidalnim sistemom naših plesnih revij spodbujamo, izobražujemo, svetujemo, povezujemo in omogočamo kakovosten razvoj in vzpostavljamo ustrezen odnos do plesne ustvarjalnosti.

KAJ PA ČE SMO ZAČETNIKI?

Nekje je potrebno začeti. Tudi če niste izbrani na višji nivo, dobite pisno in ustno oceno ter nasvete za nadaljnji razvoj. Vsakemu ogledu sledi pogovor s strokovnim spremljevalcem – selektorjem. Ta poda oceno, izpostavi kvaliteto in predlaga možne izboljšave.

KOLIKO ZNAŠA PRIJAVNINA?

Prijavnine ni oz. je udeležba brezplačna.

KAJ SE OD NAS PRIČAKUJE?

Skupina se udeleži območne ter (v kolikor je izbrana) regijske revije ter državnega festivala v terminih, dodeljenih s strani organizatorja.

KAKO SE PRIJAVIMO?

Natančno si preberite razpis in se prijavite preko spletne prijavnice, ki jo najdete na naslednji povezavi:


https://forms.gle/9FRn1ERiS9Y2rzS66


Roki prijave so za vsako območno izpostavo drugačni in so navedeni v razpisu.

 

IV. Dodatne informacije:

 

Nina MEŠKO

samostojna svetovalka za ples

 

T: (01) 2410 522
E: nina.mesko@jskd.si