FILM

 

 

 

INTENZIVNA FILMSKA IN VIDEO DELAVNICA

 

KAMERA IN

"VISUAL STORYTELLING"

 

 

PIRAN od 26. junija do 5. julija 2009

 

OPIS DELAVNICE

 

 

INTENZIVNA FILMSKA IN VIDEO DELAVNICA

KAMERA IN "VISUAL STORYTELLING"

PIRAN od 26. junija do 5. julija 2009

 

Pozicije in gibanje kamere, izbor objektivov , pokrivanje scene in kontinuiteta so bistveni elementi učinkovitega vizualnega pripovedovanja zgodb.

 

V desetdnevni intenzivni delavnici za snemalce in filmske in video režiserje, ki bi se radi izpopolnili v kreativnem obvladovanju in vodenju kamere in oblikovanju vizualnih izraznih sredstev, luči, scenske tehnike in montažnega mišljenja v igranem, dokumentarnem ali reklamnem filmu in videu boste spoznavali teorijo in prakso:

 

- kompozicije kadra, geografije scene, filmskih planov, kontinuitete, pozicij kamere in gibanja, on line mišljenja, vizualizacije ideje, storyboardinga, etc.

 

- fotografske optike, objektivov in njihove uporabe, globine polja, zaslonke, osvetljevanja scene, kreativne uporabe filtrov, kreativne uporabe scenske tehnike

 

Delavnica bo temeljila na praktičnem sodelovanju med režiserjem in snemalcem v realnih filmskih scenah. Udeleženci bodo pod mentorskim strokovnim vodstvom posamezne filmske scene analizirali, pripravili storyboard, cast, plan snemanja, koordinirali ekipo, jih posneli in zmontirali, analizirali in komentirali napake.

 

V drugem delu delavnice bodo udeleženci posneli kratek, 15 - 20 minutni film v profesionalnih pogojih in s profesionalno filmsko tehniko!

 

V času delavnice bomo predvsem v večernih in nočnih terminih pripravili oglede in analize filmov, pogovore z gosti delavnice - režiserji, snemalci, producenti, igralci, etc!

 

Delavnica bo potekala v Piranu in okolici, delno tudi v Ljubljani; te urnike bomo sporočili kasneje - delo bo potekalo čez cel dan in v večernih terminih(!) - z odmori za kosilo in večerjo

 


KOTIZACIJA ZA DELAVNICO JE 150,00 EVROV (ddv vključen!)!!

 

 

PRIJAVNI ROK: torek, 23. junija 2009 !!

 

 

ŠTEVILO UDELEŽENCEV JE OMEJENO!

 


BIVANJE SI UDELEŽENCI ZAGOTOVIJO SAMI! - na voljo so prenočišča z zajtrkom in parkingom v 2/3 posteljnih sobah v Penzionu PANORAMA; cena: 25 evrov/noč; rezervacije: g.Gorazd Senčar, 041 681 845 ali e-pošta info@siart.eu

 

 

DODATNE INFORMACIJE:

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti,
Štefanova 5, 1000 Ljubljana,
tel. 01 24 10 521 in 523
http:// www.jskd.si
, e-pošta: peter.jarh@jskd.si