FILM

 

 
Matjaž ŠMALC

producent za finmsko dejavnost

 

T: (01) 2410 511
E: matjaz.smalc@jskd.si

 

Filmska dejavnost v okviru Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti je gotovo najbolj vitalna, intenzivna in vsestranska medijska izobraževana scena na Slovenskem, ki mnogim posameznikom omogoča vključevanje v slovensko filmsko in video produkcijo, kjer lahko izrazijo svoje najbolj intimne poglede na sodoben svet, medčloveške odnose in seveda medij sam!

 

O FILMSKEM IZOBRAŽEVANJU JSKD SO REKLI...

 

Filmske izobraževalne oblike v okviru JSKD so namenjene vsem, ki jih zanimata film, video, oziroma sodobna medijska kultura nasploh, pa imajo malo ali nič izkušenj na tem področju.

Vse naše izobraževalne oblike so usmerjene v to, da slušateljem omogočijo znanja, ki jim bodo omogočila napisati zgodbo, jo posneti, zrežirati, zmontirati, zvočno opremiti in plasirati v javnosti.

 

Zato ponujamo delavnice,ki vključujejo tako načrtovanje produkcije, scenaristično zasnovo, dramaturgijo, režijo, kamero, lučni studio, igralski studio, montažno delavnico, skratka vse tiste nujne in kreativne elemente, ki tvorijo film ali video!

 

Vsa ta dogajanja na naših izobraževalnih oblikah so teoretične in praktične narave, tako da seminaristi neposredno preverjajo osvojeno teoretično znanje, v delavnicah praktično delajo s tehniko, tekstom, igralcem, raziskujejo medij, se seznanjajo z avtorskimi poetikami, zgodovino filmskih diskurzov etc.